6tilføjet af

To killinger sammen fra forskellige kuld

Jeg er så heldig at være blevet "mor" til to killinger, men pga. flytning osv har det været noget kaotisk - men jeg skal prøve at forklare. :)
Vi flyttede i weekenden, og fik en killing med (hun, ca. 13-14. uger). Igår fik vi så nr. 2 (han, ca. 17-18 uger) fra et andet kuld. Hunnen er meget aggressiv overfor hannen, som tager det meget stille og roligt, men de har da taget nogle ture - ikke med bid, men med krassen.
Hunnen var relativt kælen før, men er mere reserveret nu, og slapper ikke rigtigt af - heller ikke når de er i hver deres lokale. Hannen er meget kælen og kontaktsøgende. Jeg prøver på ikke at kæle for meget med ham, for ikke er stresse hende mere.
Mit spørgsmål går på, om jeg kan gøre noget for at gøre det lettere for dem at komme ud af det med hinanden, eller rettere sagt at få hunnen til at acceptere hannen?
tilføjet af

det er nemt at være bagklog

Jeg går ud fra begge killinger er anskaffet EFTER flytning?
Det er altid en god ide at købe killinger samme sted fra. For det første kender de hinanden og vil støtte hinanden i den stressede situation det altid er at flytte i nyt hjem. Dernæst har de delt den samme bakterieflora - som de naturligvis tåler - hvorimod killinger fra et andet katteri kan have nogle andre med som ikke tåles af husets killing.
Hunkillingen er oppe på mærkerne fordi en for hende fremmed kat kommer ind på det hun anser for hendes territorie - tid skal der til. Så længe de ikke slå så totterne flyver - så lad dem klare det selv. OG tag dig mest at hunkillinge - hun føler sig forurettet ...
Held og lykke
tilføjet af

Udmærket var

"OG tag dig mest at hunkillingen - hun føler sig forurettet ... "
OG kan måske føle sig tvunget ud af huset. Synd for en lille killing måske allerede at blive hjemløs. Ja nemt at være bagklog. Tænk hvis folk ville tænke sig om.
tilføjet af

Nu er det vist 10 gang

At nogen vil sætte 2 killinger sammen fra forskællige kuld, nu ligger landet altså lige sådanne at katte er en slags dyr!, og dem er der ret mange af i naturen, ogder blander menesket sig ikke, så hvordan mon de klarer det der?.
Det er nemt, man tager 2 katte også stopper man dem ind i samme rum og lukker døren, måske bliver der en helvedets ballade, men, når den ballade er stoppet, så kan man åbne døren, også har de selv fundet ud af hvem der bestemmer og så er der ro.
Katte er ikke som hunde, hunde kan man lære at tage imod en anden hund, men en kat, enten bliver de venner, eller også stikker den ene af ved først mulige chance, men så er det bare at få fat i en anden kat, der er millioner der gerne vil af med nogle ÅHe så søde små killinger, og skulle din ene killing smutte, så bliv ikke ked af det, jeg har 6 ÅHe så søde små killinger du godt må få, det er venner alle 6, men de er fra 2 forskællige kuld, men jeg blander mig ikke i hvordan de finder ud af hvem der bestemmer, det klarer de selv.
Jeg vil næsten kalde det dyremishandling at prøve at få dem til at gå sammen uden at de ved hvem af dem det er der bestemmer.
Nå men pyt.
Venlig Hilsen Poul Jørgensen
tilføjet af

Din sidste bemærkning bryder jeg mig ikke meget om

Hun skal i hvert fald ikke undslå sig, for at give ham den opmærksomhed han selv søger, så får hun ikke en trivelig kat, men hvorom alting er, så tror jeg hun skrider ved først givne lejlighed.
tilføjet af

Det er muligt du ikke bryder dig om den bemærkning

- det skyldes så, at du ikke har sat dig meget ind i katteadfærd.
Den nye kat ved godt den er på fremmed territorie. Lige nu er den overopsøgende fordi den er usikker.
Den "gamle" den føler sig trængt på SIT EGET territorie - den fatter ikke hvad hankillingen skal der - der har ihvertfald lige nu ikke brug for den. Derfor er det vigtig at vise husets første kat - at den er elsket og ønsket, og at den nye - den er der bare, men den betyder ikke det store ...
tilføjet af

Giv dem tid

Begge killinger er i nye situationer og er stresset.
Prøv at sætte et hængsel/krog på en dør, luk den ene derind med kattebakke, men lad den kunne se ud, skift mellem kattene, lad være med øjeblikkelig at skifte kattebakken når der kommer noget i den, lad den killing hvis tur det er til at komme ind i det 'aflukkede' rum få lov til at snuse til det den anden killing har lagt i bakken på den måde lærer de hinandens dufte at kende som på et tidspunkt bliver en og samme duft.
Men for Himlens skyld giv dem tid, de finder selv rangordnen, men du må ikke forlange at det de kan enes/lide hinande i løbet af 8-14 dage, der kan gå flere mdr. inden de har fundet sig til rette med hinanden.
Og snak/nus med hunkillingen lige så snart du har lejlighed til det da hun netop som skrevet føler sig forudrettet/at hun ikke er god nok siden du har fået en kat mere.
Held og lykke
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.