37tilføjet af

Tillad mig.......

Tillad mig at smide et provokerende indlæg ind i debatten omkring rygning og rygere. Jeg er selv ikke ryger, men ikke fanatisk. For min skyld må de ryge alt det de vil. Jeg kan selv sige fra hvis det generer mig. Jeg kan vælge at sige nej tak til indbydelsen til fest. Det er mit frie valg.

Men alligevel må jeg et eller andet sted gi' de "fanatiske" ret, når de protesterer så meget over jeres røg og her kommer så det provokerende.
"Rygere kan ikke eksistere i denne verden uden deres daglige små fix, lidt ligesom narkomaner og alkoholikere. Med den store forskel, at deres misbrug ikke forpester luften og udsætter alle tilstedeværende for giftstoffer. Alligevel er narkomaner og alkoholikere ikke velset i gadebilledet. De skal ikke ses stå på gadehjørnet og ta' deres stoffer, de skal helst genes væk til områder, hvor de ikke er synlige. Altimens insisterer rygere på det kraftigste, at de har ret til at udøve deres giftige misbrug, hvor og hvornår de vil. Og de mener bestemt ikke at de kan sammenlignes med narkomaner og alkoholikere, som jo bare er nogle små stakkler, der ikke kan styrre deres misbrug.
Provokation slut.
tilføjet af

he he

ja ja mr provo. Jeg kan nu garantere dig for at jeg har set narkomaner overfalde andre fordi de skal have til deres fix. Jeg har tilmed set folk i weekenden i deres store brandert som forulemper almindelige mennesker som intet har gjort dem. Men endnu har jeg ikke set en ryger der er blevet stiktosset af at ryge.
tilføjet af

ja ja ja

http://news.bbc.co.uk/1/hi/uk/1218554.stm
Kommer med en ny tråd senere....
tilføjet af

æhmm ... narkomaner

overfalder folk, når de ikke har fået deres fix.
Rygere overfalder folk, når de ikke har lov til at ryge.
Alkoholikere overfalder folk, når de ikke lige får deres vilje eller blot fordi de ikke kan styre deres misbrug.
Altså ... folk, der er afhængige - er til fare for andre.
tilføjet af

du glemte

ikke rygere overfalder også folk. men det er hvis de vil ryge, selv på steder hvor de må.
konklusion. mennesket er til fare for menneskeheden
tilføjet af

øhhhhh

Hvem kender du, som overfalder folk fordi de ikke må ryge ?
gaaab, det er den sædvanlige anti ryger argumentation.
Viser bare hvilken pøbel det er, som styrer gadens parlament...
tilføjet af

jeg

mente at ikke rygere overfalder rygere hvis de vi ryge på steder hvor de gerne må.
tilføjet af

må jeg...

indskyde, her... Der er Finn og Jacob på TV2

-Jacob hvad døde din far egentligt af..??
-Rygerlunger...
-Juleaften tænder vi altid støvsugeren, så det ligesom han stadig er iblabndt os...
Mummi
Mellemnavn "Mrs. Provo"

Rygere og ikke rygere blir aldrig enige... Men ser din pointe....
tilføjet af

Hvis du mener

At rygere bliver fulde og skæve og daldre rundt i gadebilledet, som alkoholikere og narkomaner, af at ryge -
SÅ er det fandme de forkerte smøger jeg godtroende har røget i mange år -
Øv jeg er blevet snydt, har aldrig trang til at synge eller steene efter en smøg -
Hvem er den ansvarlige for det ?
Ja jeg spørger bare -
Øv fra
guller
tilføjet af

Hvor er

det dog skønt at se, at man kan provokere de fleste rygere så meget :-), at de begynder at finde en masse ting frem omkring narkomaner og alkoholikere, men fuldstændigt undlader at skrive noget om de stoffer de udsætter andre for. Jeg ved da godt at narkomaner og alkoholikere er til fare for samfundet, men er i ikke også det da??? Men i må gerne????
tilføjet af

Svar på tiltale

Længere opp satte jeg et link til bbc hjemmesiden.
Det handler om den britiske forsker, som opdagede en mulig sammenhæng mellem lungekræft og tobaksrygning.
På siden har briter skrevet en "sidste hilsen" til den Sir Richard.
- Et af dem kan du læse nedenfor. Så kan du jo delagtiggøre vi andre i din store indsigt. ??? - Anti rygere er vist ikke specielt oplyste, når alt kommer til alt.
Gor fornøjelse. Sig til hvis du skal have hjælp til oversættelsen....

"Whilst I agree that Sir Richard Doll is to be applauded for the efforts of Bradford-Hill and himself in identifying a strong relationship between smoking and lung cancer (although 'cause' has never been proven, incidentally), it is such a shame that this work and most subsequent so-called 'research' into smoking and health has been seriously tainted by political correctness.
In particular most epidemiological studies into the mythical 'passive smoking' have taken on the appearance of the search for the holy grail. Sadly (for us), despite their continual failure to identify any real link (causal or otherwise) between second-hand smoke and various illnesses, the prevailing will is to accept junk science and, often, downright dishonesty at face value, since it meets with the current nannyish, sanctimonious, obsessive pressure group-driven bullying attitude to smoking in today's world.
As for Sir Richard himself, on Desert Island Discs on BBC Radio 4, February 2001, he said 'The effects of other people smoking in my presence are so small it doesn't bother me.'
Maybe we should applaud him for one other attribute which is sadly lacking in today's society - tolerance.
Brian Bond, Sutton Coldfield, UK"
tilføjet af

Kære mr.provo...

Hvis du læste lidt på lektien så er misbrug altså en psykisk lidelse, det har noget med følelser at gøre ihvertfald når man er narkoman og alkoholiker...
Og jeg er overbevist om at folk der ryger ikke har de samme problemer som misbrugere, så dumt at sammelnligne smøgerne med et lille fix..
Venligst..
Mig..
tilføjet af

Lad

os bare klappe af sir richard doll. Især fordi det ikke generede ham og han derfor var ligeglad. Men du får kun rygere overbevist om at det sikkert ikke er så farligt som alle ikkerygere siger. Men læs lige øverst = mit inlæg, hvor jeg skriver at jeg også er ligeglad, jeg kan selv sige fra. Men det er stadig dejligt at kunne provokere.
Forestil dig denne situation: du bor i et villakvarter i lad os sige kolding, der ligger et fyrværkeri lager meget tæt på din baghave. Du er ryger, derfor vil du ikke forlange at den skal flytte ud af byen. For den skal da også være der.
Pointe = det er den der udsætter andre for fare, der må gå sin vej.
tilføjet af

hva

skal jeg så sammenligne det med?
tilføjet af

DU nævnte dem

Rygere kan ikke eksistere i denne verden uden deres daglige små fix, lidt ligesom narkomaner og alkoholikere. Med den store forskel, at deres misbrug ikke forpester luften og udsætter alle tilstedeværende for giftstoffer. Alligevel er narkomaner og alkoholikere ikke velset i gadebilledet. De skal ikke ses stå på gadehjørnet og ta' deres stoffer, de skal helst genes væk til områder, hvor de ikke er synlige. Altimens insisterer rygere på det kraftigste, at de har ret til at udøve deres giftige misbrug, hvor og hvornår de vil. Og de mener bestemt ikke at de kan sammenlignes med narkomaner og alkoholikere, som jo bare er nogle små stakkler, der ikke kan styrre deres misbrug.
---------------------------------------------
skriver du
Så hvorfor svarer du mig så med, at det er mig, der skulle have brugt eksemplet -
Er der noget galt med dig, siden du ikke kan huske fra næse til mund ?
Derfor har jeg kopieret stykket med dine egne ord her _
mvh. guller
tilføjet af

hvad med at

beskæftige dig med . kunst, litteratur, musik, puslespil, kabaler, golf, fuglekiggeri, boksning, jagt og fiskeri, roning, maratonløb, ballet, rundbold, skøjteløb, perlesyning, at strikke, rejser, gastronomi, astrologi eller astronomi -
For blot at nævne nogle få ting -
Som du kan se, så er der en mangfoldighed af valgmuligheder du kunne beskæftige dig med, istedet for at hetze løs på nogle, der har en vane du ikke har -
Men så har du jo bare en anden narresut, og den vil du nok ikke ud med, vel -
Men alle mennesker har en narresut -
Min er rygning -
Hvad er din -
Med håb om, at du må få lidt indhold i dit liv
guller
tilføjet af

du...

kører vist lidt rundt på må og få hva! endnu et svar fra dig, som tydeligt viser at du inderst inde er ilde berørt og at jeg har ramt en nerve. Hvorfor skulle jeg dog beskæftige mig med andet. Og så længe du bliver ved med at snakke om alt muligt andet, end det emnet drejer sig om, bliver jeg ved med at ramme den nerve.
Men snak du bare udenom, det er stadigvæk dem der udsætter andre for skadelige stoffer, der må fortrække.
tilføjet af

Jeg må

indrømme, jeg aner ikke hvad du mener med det du lige har skrevet der? prøv at forklare bedre, så skal jeg nok svare dig.
tilføjet af

Forresten

min narresut......det er sukker i kaffen og unge piger omkring de 16 - 18 år. ikke så skadeligt enda....vel!
tilføjet af

Hmm...

Din narresut..?? Hvor gammel er du så..??
Da jeg i sin tid begyndte at ryge, kan jeg huske min rare søde farmand, ville at jeg altid huskede på, ikke at stå på gadehjørnerne med veninderne og røg.. For pæne piger gik ikke med en smøg på gaden efter hans mening..Han var så skide gammeldags, og vi grinede af det, men jeg røg sku aldrig på gaden...
Sidder vi så ude i den fri natur og ryger idag, hvori generer det så dig, kære ikke-ryger, Mr. hang til sukker i kaffen og det er er værre...
Jeg har lige arbejdet i hjertet af Århus, hvor jeg måtte finde mig i, at komme på job om morgene, som den første, da jeg var receptionist i en konsulentvirksomhed, og mødte før alle andre, og laved kaffe osv til de andre kom...
Jeg oplevede alt fra narkomanen der lå/sad i porten og skød sit morgenfiks, om eftermiddagen kunne jeg stå i vinduet og se dem, stå åbenlyst og handle, sidde i kælderskakten og stikke sig i benene, fordi der ikke var flere årer, at stikk i, i armene, De har et misbrug, med er skide udspekulerede, de holdt skam øje med vores hus. og adstedkom fler gange, at "smutte" ind og stjæle PCér, punge, og div. i vores firma, det blev sådan at politiet tit var forbi og sige hej og høre mig om der havde været noget....Og sige til mig "Pas nu på" dig selv, når du er ude, de vidste jo, at jeg tit de med penge, i div. æriender for firmaet....
De her narkomaner og alkoholiker havde nemlig deres varmestue lige lidt længere henne af gaden.. Jeg kunne aldrig se ned på dem, de har deres store problemer i livet, og mange er sørgelig skæbner der ikke alle er havnet i deres situation, bare fordi det er fedt, at ryge, drikke, fikst, sniffe, stjæle fra andre, osv...
-Mig provokerer du ikke, men fatter ikke du kan sammenligen disse skæbner med os "alm." rygere som er tilfældet....
-Men spar nu på sukkeret i kaffen, du skal jo holde stilen og ikke mindst din krop i form, for de piger i den alder du omtaler, tænder simpelthen ikke på ældre fedladende mænd, og for ikke at tale om de følger det kan få hvis du blir overvægtig, og får problemer ifht. det, så er du lige pludseligt den der ligger samfundet til byrde, Jeg fatter ikke folk kan putte sukker i kaffen... Se hvor forskellige vi er hva´... Vidste du godt at de flest piger der ryger allerede starter i en alder af 13-14 år, så det er alledrede garvde rygere i en alder af 16-18 år......
Ha´nu en dejlig dag, ude i rygesamfundet....
Mvh Mummi
tilføjet af

Ja ja da

Som jeg tænkte -
Ved du hvad, læs dit eget indlæg igen og alle trådene, det vil hjælpe med forståelsen -
mvh. guller
tilføjet af

Ramt

Du kan ikke ramme noget som helst i mig -
Det er du ganske for ubetydelig til, ked af det, men sådan ligger landet -
Find dig et andet indhold, lille ven -
Held og Lykke med dit liv
guller
tilføjet af

Ja lad os det.

Eller øs ud af din viden istedet for, at undlade at svare.
Han blev betragtet, som en af de mennesker, som vidste noget om tingene.
Et livslangt studie og prøver.
Din version :
"Åh, lad mig forklare jer små børn hvad jeg har læst i B.T. og den gule sprøjte."
- Det er sandelig inspirerende.
tilføjet af

Til Alle Jer Der Har Reageret!!!

Til alle jer der reagerede på min provokation. Tak for svarene, men jeg er lidt bekymret, men ikke overrasket over, at der ikke var en eneste ryger, der forstod pointen i det. Men jeg vil da gerne gøre det lidt nemmere for jer, så selv terminator og guller kan følge med. Gøre det sådan lidt 5'e klasse agtigt.
Her kommer en tænkt situation, som sagtens kunne være ægte: Lad os tage et sted med mange mennesker, stranden på en dejlig sommerdag. Du ligger og slapper af, er sammen med famillien, slikker lidt solskin. Bag jer ligger jeg med mine kammeratter. Vi hygger os med boldspil og musik fra ghettoblasteren. Du/i tænder jeres smøger og røgen kan vi ikke undgå at lugte. Vi skruer lige op for musikken og bliver lidt vildere i vores boldspil.
Der går sikkert ikke længe, inden du beder os om at skrue lidt ned og lige ta' den lidt med ro i sandet, for det er faktiskt generende.
Jeg kunne sagtens sætte mange andre generende situationer op, hvor du ville bede mig/os om at stoppe eller gå et andet sted hen.
Så nu kommer mit meget konkrete og meget svære spørgsmål til jer, hvorfor skal jeg skrue ned for musikken eller gå et andet sted hen, når i må ligge og ryge?
Hvad mon min pointe er?,(skal nok fortælle den, hvis det er for svært for jer), i denne evindelige debat, om rygernes konstant påståede ret til at ryge hvor og hvornår de vil!!!!
tilføjet af

Tja......

Man behøver ikke sammenligne alting for at det skal give mening...
Du kunne jo prøve at sammenligne rygere med rygere for det er det eneste du kan sammenligne det med ....
Og seriøs hvis din narresut er piger på en 16-18 år er det dig der har et problem..
Venligst
Mig..
tilføjet af

Du er jo ikke ...

for klog lille mand...
Du sammenligner rygning med misbrug og siger nu at du har en pointe med det..
Det kan jo umuligt lade sig gøre for det hænger jo ikke sammen..
Det har jeg jo skrevet til dig een gang før ikke..
Venligst
Mig..
tilføjet af

Du er

ryger Ikke også??
tilføjet af

Og....

Gammel misbruger....
Men jo jeg er ryger og det rager mig langsomt hvad andres mening er om det..
Men det der rager mig er at du sammenligner det med et "fix"..
Venligst..
Mig..
tilføjet af

Hold nu...

Tager du måske til stranden med familien... -Og hvad,,,??? De der søde piger mellem 16-18... Hold nu Mr. dobbelt Moral... Please...
tilføjet af

Ja Ja

selv så nemt et spørgsmål kunne i ikke engang svare på.
Og ja, jeg tager til stranden med mine to piger og de er faktiskt 16 og 18 år og jeg elsker dem meget højt. Men hvilken forælder elsker ikke sine børn.
Men lad mig svare for jer. Pointen i min lille historie er: Respekt og hensyn. Og i tilfældet i min lille strandhistorie, var det selvfølgelig begge der skulle gå, da begge generede andre.
Men rygere føler sig åbenbart højt hævet over andre og kan kun se sit eget behov. De mener ikke de er til gene for andre. Vi er jo bare nogle klynkere.
tilføjet af

Ikke meget..

Mr. Provo over dig...
Mere Mr. Klynker....
Hvis du ser det på denne måde.... Hvor ikke spørge rygeren, lige så vel som boldspilleren, om han ikke vil gå et andet sted hen....
-Nej du vil hellere brokke dig her...
tilføjet af

Jamen ....

MummleTøssen dog, du fik fat i pointen. Tænk at man skulle helt ned på et 5'e klasse niveau for at nå ind bag tågerne på dig. Gid i rygere så også tog hensyn i gadebilledet, så vi alle kunne færdes der uden gener fra hinanden.
Og ang. dit påståede dobbelmoral overfor mig. Har lige siddet og læst nogle andre indlæg du har brokket dig i. I et af dem svarer du manden, og jeg citerer: du har fordomme, det har jeg ikke.... Hvad kalder du så dine svar til mig, da du pludselig troede jeg var til unge piger...........snak du bare videre om fordomme og dobbelmoral. Forsøg du hellere, at få lidt styr på hvad du svarer de forskelige steder, istedet for at skifte mening som vinden den nu lige blæser.
Hvis man skal blande sig i en diskution mummle, så skal man have noget at sige, ikke bare undvigelser. Tænk på det når du kommer med dine "gode råd" rundt omkring i debbaten.
Have a nice day...
tilføjet af

Her........

Måden du skriver dette på... Din narresut, unge piger på 16-18 år.... Vil du benægte, den kan misforståes... Skriv da tingene som de er, at det er dine dejlige døtre....
Men jeg har nu intet personligt mod dig, men din nedladende måde, at skrive på... Ned på 5.klasses niveau...
Men jeg sender dig dog et forsonigs/week-end knus...
Kærligst Mummi
tilføjet af

Ja, det handler om...

Respekt og hensyn.....
Må retfærdiggøre over for mig selv, jeg føler mig ikke trådt på af dit indlæg...
Er selv en meget hensynsful ryger og gir dig ret, det kunne mange ikke hensysfulde rygere lære noget af...
Eks. Jeg har den dejligste ven, han er ikke ryger... Når vi er sammen ryger jeg ikke, han er så spændende, sød og rar som selskab, så han får mig til at glemme mine smøger...
-Altså, rygningen mener jeg ikke du må sammenligne med alkoholmisbrug eller stofmisbrug...
-Findes så afhængige ryger---?? Ja, jeg kan ikke udtale mig om andres afhængighed af disse smøger....
-Men at ikke-rygere konstant dunker rygere i hovedet er ved, at være træls, og eks. rygere er sgu rent faktisk tit de værdste...
Kærligst Mummi
tilføjet af

Nu startede

jeg hele mit indlæg med: tillad mig at provokere. Derfor gik jeg ud fra at du regnede den ud. Og nogle gange må man ta nogle meget kontroversielle emner som provokationsmiddel, for at få sat nogle tanker igang.
Og ang. nedladende måde at tale på, tak i lige måde.
Jeg har skam heller intet imod dig personligt, kender dig jo ikke. Og som jeg også skrev, har jeg heller intet imod rygere, kun det at der er alt for mange der ikke tar hensyn, men forventer at der bliver taget hensyn til dem.
Også et forsoneligt weekendknus til dig
Hilsen Mr.P
tilføjet af

Er glad..

-Da vi på trods af vore forskellige meninger syn på eks. rygning, at vi dog trods alt møder hinanden, her på halvvejen ;O)
-Men det er, det der er, for mig, god debat, på trods af meninger, at man her i debatten kan acceptere hinandens syn på tingene.... Mr.Provo ;O)
Kærligst Mummi
tilføjet af

Har du ikke?

Se dig omkring her i debatten. Her bliver rygerne grænseløst hysteriske fordi vi er ngoen der siger de er stinkende ulækre, og at vi ikke gider deltage i deres afhængighed.
tilføjet af

Åh jo det har de

Rygere er bare afhængige af stoffet nikotin, der giver velværefølelse på lige fod med narko og alkohol.
Ryger drunkner hverdagen i røgtågerne. Rygere tør ikke leve uden suttekluden. Rygere KAN IKKE leve uden suttekluden.
Ingen mennesker ved deres sansers fulde brug ville fortsætte med indtage den mængde gift som rygerne gør, hvis ikke det var fordi der er skide afhængige, og ikke formår at leve uden.
At gennemføre et rygestop, lykkes kun for dem der erkender at de er afhængige, og har nosser nok til at beslutte og fastholde beslutningen om, at de vil leve uden afhængighed.
Det er facts!
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.