16tilføjet af

The Eagle has landed

Som de fleste af os ved, landede Apollo 11 i 1969 på månen. Eller gjorde den? Her er hvad jeg tror: Amerikanerne og Russerne var jo midt i en slags konkurrence om hvem der først nåede til månen. Der var jo også en krig i 1969. Russerne havde bedre teknologi, og da Amerikanerne jo gerne ville "vinde" snød de folk til at tro at de landede på månen. Mange beviser er imod dem, og NASA snakker udenom. (Ja, har set et program om det) Jeg tror at amerikanerne lavede en film i et studio (det meget omtalte area51.) Bl.a. passer skyggerne på billederne fra månen slet ikke. Der er flere af billederne hvor astronauterne er helt synlige, men samtidig er der lys bag dem, og det betyder jo at der er mere end én lyskilde og det betyder at de ikke er på månen, for der ville deres eneste lyskilde jo være solen. Check de her hjemmeside for flere oplysninger: http://www.ufos-aliens.co.uk/cosmicapollo.html eller http://www.badastronomy.com/bad/tv/iangoddard/moon01.htm
Var Amerikanerne på månen? Hvad synes I?
tilføjet af

Fis

Jeg har kigget lidt på det første link.
De har en masse forklaringer og ting man skal lægge mærke til. De fleste af dem kan jeg overhovedet ikke få øje på.
De fokuserer meget på, at skyggerne tyder på en nær lyskilde, ikke Solen. Hvis man ville fake en månevandring, hvorfor så overhovedet bruge en elektrisk lampe? Man går da bare ud i sollyset...
De stiller et spørgsmål: "hvorfor ser man de samme sten på disse 2 film, som er optaget flere kilometer frahinanden?"
Det er meget karakteristisk for deres argumentation, at de fletter facts ind, som man ingen chance har for at kunne verificere. Jeg ved da ikke om de film er optaget forskellige steder...!
Et andet af deres "beviser" er, at en dame i Australien så nogle optagelser som ingen andre i verden har set (???), hvor man angiveligt så en cola-flaske blive sparket. Mmmm-meget overbevisende...
Men helt generelt: hvor blev pengene så af? Der var afsat astronomiske beløb til projektet...
Tænk på at der var mere end bare 3 astronauter med i det, formentlig flere tusind mennesker. Man kan ikke lyve for dem alle sammen, og nogle af bagmændende ville være hoppet fra og præsenteret nogle egentlige beviser, og score kassen på bøger og tv-shows.
tilføjet af

jaja

det der med lyskilderne holder ikke.. der er både solen og jorden som lyskilder jo.. ikke kun solen som her
tilføjet af

Tjae

Det kan godt være, at alle argumenterne ikke holder, men jeg syns nu stadig det er ret underholdende med disse konspirationsteorier... og der er da virkelig nogen der tror på denne her... desværre er det jo ikke nemt at få en rigtig sandhed frem, da det jo er påstand mod påstand, men skal vi ikke bare nyde forargelsen over at USA måske har haft held til at fuppe hele Verden?
tilføjet af

forklaringen med lyset

det med at der er meget lys er nem at forklare

månen er så grå-hvid at når solen lyser den op bliver det kastet tilbage - se selv om aften når det er fuldmåne - jorden bliver nærmets lyst op af månen og man kan se sin egen skygge midt om natten - alt sammen forudsaget af månen som bliver lyst op af solen
tilføjet af

månen tur/retur

Jeg så også en dokumentar for ½-1 års tid siden. Muligvis den samme. Jeg kan huske tre ting ved det. Den ene er det blafrende amerikanske flag...hvordan kan det blafre, når der ingen vind er på månen ??
Den anden jeg kan huske, er NOGLE eksperters mening om at intet menneske (vel også dyr?) kan overleve ude i rummet med de rumdragter. Strålingen er for kraftig.
Den tredje er at mange af "toppen" af det her projekt, døde af underlige ting, tit i trafikuheld...simpelthen på stribe.
Jeg tror ikke vi har været på månen. Undrer mig over hvorfor vi så ikke har været der igen og igen og igen og igen. Godt nok er det dyrt...men teknologien er en hel del billigere nu end dengang. Og der er vel stadig status over det ?? Hvorfor fulgte russerne ikke trop ?? Godtnok var det et kampløb...men selv nr to i alle OL-finaler pt kommer i mål...Er månen virkelig så uinteressant genstand så den er færdigudforsket ??
tilføjet af

holder ikke

Den holder ikke...for er man på månen, ser man også "jord-skin"...altså solens reflekterede stråler. Men derfor skinner vi jo ikke på os selv...
tilføjet af

JustMe

Det var sikkert den samme dokumentar, for jeg har set de samme ting. Netop de med at de døde finder jeg ret mystisk, så man kan vel ikke være sikker på om de virkelig har været på månen eller ej.
tilføjet af

Hey

Det med at du siger at de bare kan gå ud i sollyset har de jo nok ikke tænkt på HVIS at det rent faktisk er falsk, for de har jo optaget det i et studio, sandsynligvis.
Pengene? De kan da forsvinde på mange forskellige måder.
Den sidste har du ret i, det er også derfor at jeg er helt forvirret når det kommer til det her, for jeg ved jo ikke om de rent faktisk har været på månen eller ej, det tror jeg bare ikke at de har.
tilføjet af

Netop

Jeg er enig med dig. Jeg tror ikke 100% på at de ikke var på månen, men jeg tror mere på at de ikke var på månen end at de var, mest fordi alle beviserne er imod dem :)
Men ja, hvis de har fuppet hele verdenen har de da gjort det ret godt.
tilføjet af

Månen..

Tja, tæl lige mig med til (hard core) tvivlerne.
Raketten lavede jo sjovt nok heller intet krater, da den landede...
Ace
tilføjet af

Tænk grundigt

HVIS regeringen/NASA brugte flere år og et budget der kunne indspille 10 x "Titanic", hvorfor i alverden ville der så opstå en sådan "fejl" som de "afslørende" skygger fra en projektør?
Kig grundigt på billederne igen. Der er ingen af dem hvor du eller jeg har mulighed for at kunne afgøre om der virkelig er noget galt med skyggerne.
Det er kun mistænkeligt, fordi nogen vælger at sige "dette kan ikke lade sig gøre". Indicier, ikke beviser.
For hver eneste af disse fejl må man spørge: hvis dette er en "brøler", hvorfor lavede de den så? Som sagt, mange års arbejde og et milliard-budget...
Især den med C'et på stenen? Hvorfor skulle man dog skrive et C på en sten?
At de har så MANGE argumenter taler faktisk imod dem. Hvis de kunne nøjes med 2-3 gode, behøvede de jo ikke påstande som den med cola-flasken.
Det meste er løse påstande og halve sandheder. Heldigvis er der osse noget som er direkte løgn, bl.a. nr. 2, 11, 15 og 30.
tilføjet af

Ace

Ja, og de bruger de samme bjerge i to optagelser, som de påstår er fra to forskellige dage flere km væk fra hinanden.
tilføjet af

Jep.

Ja, de er godt nok dygtige ;o)
Dr har noget på deres hjemmeside-der står en masse.
Prøv evt. at søge på Google med navnet Henrik Melvang :o)
Mvh Ace
tilføjet af

Viden...

Ved DU hvor og hvornår de enkelte billeder er optaget?
Jeg kan ikke afgøre det...
tilføjet af

Hmm

Jeg siger jo heller ikke at de ikke har været på månen, jeg tror bare ikke at de har været på månen.
Det har du ret i. Undervejs er der kommet mange løgne om det, og selvfølgelig er de ikke alle sande. Men nogle af dem giver da stof til eftertanke.
Men jeg har læst mange ting om det her, og har da også læst om professionelle fotografer som siger at billederne er besynderlige. Læs lige det her: http://www.skeptica.dk/2002/05_02.htm
tilføjet af

Flaget

Flaget "blafrer" ikke for vinden. Det bevæger sig i det øjeblik de rejser det.
Og hvis det endelig gjorde, så er tvivlernes argumentation hamrende inkonsekvent, når man jo påstår det hele foregår i et (vindstille) studie..?!
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.