6tilføjet af

Tanker omkring nationenens pengekasse

Fokketinget har netop bevilget omkring 300 mio kroner til Asien - fint, vi skal hjælpe alt det, vi kan.
Jeg vil absolut ikke komme med et surt opstød, jeg kunne bare godt tænke mig at få svar på, hvilken "kasse" dette beløb kommer fra? Jeg forstår ikke helt, hvorfor der skal skæres og skæres i ældreområdet, skoleområdet, sygehusområdet osv., når der pludslig kan hentes så mange millioner frem med et snuptag. Hvorfor kan der så ikke bevilges flere penge, så f.eks. de gamle på plejehjemmene kan få et værdigt og meningsfyldt liv? Hvorfor er det helt umuligt at finde penge til det?
Bare en tanke - der er jo sikkert en eller anden, der kan give et fornuftigt svar, for jeg må indrømme, jeg forstår det ikke.
tilføjet af

Stavevejl!

Inden nogle skulle komme med "gode råd" angående min stavning, vil jeg lige sige, jeg HAR opdaget fejlen - der skal selvfølgelig stå "Folketinget"! ;o)
tilføjet af

Godt spørgsmål....

Synes for det første at "fokketinget" er meget sjovere end folketinget....
Jeg må indrømme at jeg ikke er den i verden der har mest forstand på den danske stats økonomi, MEN kunne dog ikke forestille mig at det går ud over de ældre at staten giver 300 mio... Det danske budget er så stort at der selvfølgelig er "lidt" penge tilovers for en nødsituation...
tilføjet af

Regeringen har...

...bevilget 420 mill. kr. til flodbølgekatastrofen.
Pengene hentes fra en speciel katastrofefond på ialt 500 mill., som er indarbejdet i finansloven. Katastrofefond skal forstås mere bredt end den aktuelle katastrofe. Fonden skal være en buffer for enhver tænkelig opstået nødsituation.
Det forventes at regeringen vil tømme fonden på Asien-katastrofen og efterfølgende finde yderligere midler på budgettet til FNs hjælpearbejde i de ramte opmråder - og det vil så ske ved omprioritering af statens husholdningsbudget i konkurrence med ældre- og sundhedsområdet eksempelvis.
Sådan hænger det sammen.
tilføjet af

Tak Native

Det satte lige nogle ting på plads - så ved jeg, hvordan det hænger sammen.
tilføjet af

Sdavning...

Hej ... Vedr. stavefejl... nationenens... ;o)
Forstår som du heller ikke pointen i det..
ACE
tilføjet af

Det er vist ikke min dag i dag ;o)

Sådan går det, når man er for hurtig på aftrækkeren - Hehe!!
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.