12tilføjet af

Stolt af konen

Min kone fik lungebetændelse og, var meget dårlig lige efter jul. Hun gik til lægen der (som jeg havde fortalt hende) spurgte om hun var ryger, hvilket hun kunne bekræfte. Så var det lidt som om lægen mistede interessen, forstået således at "nå ja hun beder jo selv om problemerne" (på en eller anden måde)
Hun har aldrig førsøgt på at stoppe rygeriet, men hun holdt omgående og har ikke rørt tobak siden. Jeg er meget stolt. Bilder mig ind, at der er kommet en anden lugt i huset siden hun holdt. Jeg håber stoppet varer livet ud, og at andre måske kan bruge hendes model. Jeg syntes det er flot bare sådan at stoppe. Jeg havde lige brug for at prale lidt, håber det er ok.
tilføjet af

hihi ..

ja selvfølgelig. jamen det er da sse flot. håber det holder
tilføjet af

Tillykke

Til din kone - og dig.
Der er helt sikkert kommet en bedre og friskere luft i jeres hjem, efter hun er stoppet med at ryge. Når først der er blevet gennem udluftet, og alting er ordentligt rengjort, så skulle I være af med stanken. Desværre sætter røgstanken sig i alle tekstiler og ubehandlet træ. Så det kan tage meget lang tid at slippe helt af med stanken, og det kræver også en ganske grundig rengøring af alt træværk.
Husk at fortælle din kone hvor glad du er for at hun er stoppet og hvor meget det betyder for dig, at hun holder stoppet. Husk det også når der er gået et halvt år, og et helt år. Det er vigtigt at en ex-rygere hele tiden bliver erindret om at rygestoppet betyder noget for andre også, så er de ikke så tilbøjelige til at falde i igen.
tilføjet af

Forsat rigtig god 2. påskedag

Ja det må jeg sige, det er sørme karakter styrke, så det batter!! Held og lykke med jeres røgfrie hjem.
tilføjet af

lol for da

Sjovt nok, et kort øjeblik tænkte jeg sgu om min mand havde skrevet et indlæg her, for det gider han ellers ikke ;O)
Det er jo så heller ikke lige sådan min egen historie er og min mand er da ryger endnu -
Men jeg fik selv lungebetændelse i januar og stoppede rygning, dvs jeg har stadig trangen til nikotinen som jeg så afhjælper med lidt tilskud fra apoteket ;O)
Men jeg mistede sgu lysten til at få røg i lungerne, det har jeg ikke prøvet før, selvom jeg dog har prøvet at have lungebetændelse for nogle år siden, dengang røg jeg så mentolsmøger, for røg det måtte jeg have -
I fredags er det 9 uger siden jeg har røget en smøg og ja der er sgu kommet en bedre lugt i huset ;O)
Min mand foreslog selv at gå i køkkenet når han tager sig en smøg, så de andre rum er nu røgfri, det er fedt -
Jeg vil så gerne sige, at det ikke generer mig det mindste at andre ryger i min nærhed, jeg er hverken blevet frelst eller hellig -
For første gang i over 30 år er jeg røgfri, det er underligt men ganske rart, har fået mere energi -
;D
guller
tilføjet af

Man bliver hverken frelst eller hellig

af at stoppe med at ryge.
Så hvad er det for en sludresætning at komme med?
Du er i lige så stor risiko for sygdomme som du var før du stoppede. Der skal gå en del år før du for alvor kan sige at risikoen er nedsat.
Og hellig - der skal vist en hel del mere til for at man kan bliver betegnet som hellig. Tror ikke at nogen religiøs gruppe vil betragte dig som hellig, bare fordi du er stoppet med at ryge. Nå jo - de religiøst afhængige vil nok betragte dig som lidt hellig. Men det kan du jo så tage som en kompliment. Det må jo være deres egen utilstrækkelighed der kommer til udtryk med sådan en bemærkning.
tilføjet af

VIL du gerne misforstå !!

Jeg har ikke nævnt noget som helst risiko eller sygdom/sundhed, så hvor finder du den henne -
Med frelst mener jeg, at jeg ikke går rundt og prædiker til rygerne, som mange xrygere kan have for vane at gøre -
Når de så virkelig går op i den sag, at forsøge at trække deres nyfundne "sunde levestil" ned over hovedet på rygerne, så opfører de sig som hellige åbenbaringer -
Det er min erfaring med de "frelste helligheder" at jo sværere det har været for dem at stoppe, jo mere "frelste" bliver de i deres forsøg på at "frelse" andre -
Har du aldrig hørt de betegnelser❓de er ellers ikke ukendte størrelser -
Derfor siger man ofte : Når fanden går i kloster ...
guller
tilføjet af

Stolt af min mor!!

Hun er også lige holdt op med at ryge!!
Hun synes at det er SÅ fantastisk at hun nu kan smage og lugte meget mere!!
Hun spiser stadig nikotintyggegummi, men det er da bedre end røg!!
Jeg er i hvert fald stolt af hende *s*
Mis
tilføjet af

Supergodt

At du er stolt af din mor. Jeg tror også at mine døtre er stolte af mig fordi jeg har været stoppet med at ryge nu i 8 måneder - det er bare helt vildt. De ryger godt nok selv, men nu gør jeg da noget der kan signalere noget andet end det at hive giftig røg ned i lungerne, det er der bare ingen forældre der ønsker for sine børn , vel.
Og til alle jer rygere, der råber og skriger om at I har lov til dit og I har lov til dat, og man kan blive syge af alverdens andre ting, yah right, men ingen vil vel ønske at ens børn ryger, vel heller ikke jer - anonyme - der skælder os nylig ikke-rygere ud. Skæld ud alt det I vil, det er blot misundelse. Det er skønt at være ikke-ryger men samtidig være elsket af rygere, det kan nemlig sagtens lade sig gøre.
God påske.
tilføjet af

Er det ikke skønt ?

Stort skulderklap til Mor, håber det holder.
Jeg havde forventet råben og skrigen og en masse bøvl, når min kone engang kom til fornuft og stoppede.
Men der har ikke været det mindste. Skønt
tilføjet af

Det er flot

Håber din kone får det godt igen. Find evt. en anden læge. Svæklingen hun har nu er da ikke værd at samle på.
tilføjet af

Hvem skrev om små piller under tungen?

Og hvad hedder de? Mine stuer har efter rengøring- været røgfri --- i 2 mnd.
Ingen smøger ved PC' og TV mere. En smøg-- ud i køkkenet-- og ud af vinduet !!! Det har betydet færre smøger (ellers 25 dgl.) Nu ca. 15.
Og jeg kan mærke forskellen. Ren luft i stuer-- og lettere vejrtrækning.Det er mig der er en idiot, ikke❓Har prøvet Nikotin tyggeri, og sku alligevel ha' en smøg i munden. Gid jeg aldrig var begyndt!! Det er 40 år siden, min daværende mand, som røg, sagde: Du kan da bare ryge 1 til aftens kaffen , sammen med mig. Kors hvor var jeg naiv. Men en dag skal det være slut, så hjælp ønskes. Røg lugter , og alligevel sidder jeg i skrivende stund- må ud og ha' bare et par hiv. Beundrer dem der bare holder op. 'Nursen'
tilføjet af

Jaa sådan er det...

Selvom jeg er overbevidst ryger, og har sat min vilje ind på at ville ryge, så er jeg da klar over at det er et vilje spørgsmål.. hvis jeg skulle finde på at stoppe..
Hvis jeg finder noget lignende, der giver en bedre følelse af velvære, og det ville kræve at jeg stoppede rygeriet. tvivler jeg på, det ville være svært at stoppe..
Men jeg er glad for at høre at du er blevet gladere ved hendes beslutning, og håber at det har givet jer et bedre samliv...
Venligst Klaus
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.