9tilføjet af

Stakkels forkælede ungdom.

Alle os over 24 må virkelig have ondt af alle de unge under denne alder.
Man skal ødelægger hjernen ved druk og stoffer inden man er 15, og man skal helst have prøvet alt der findes af fester. Man skal have haft samtlige kønssygdomme, kende samtlige stillinger og mindst have prøvet toiletsex eller sex med den bedste ven/veninde.
De unger kommer til at kede sig ihjel når de bliver voksne, hvad skal de lave...alt er prøvet intet at se frem til....selvmord i hobetal.
De unge kan alt idag, bortset fra 2 ting, de kan ikke klare sig selv og de kan ikke opfører sig bare lidt anstændig.
De tror verden er til for deres skyld....?
tilføjet af

Mette

Hej
Jeg er helt enig er selv 27 og kan ikke mindes i mine teenageår at have prøvet så meget, selvom jeg ikke har ligget på den lade side og holdt mig hjemme. Synes ofte at de unge i dag på en måde "overhaler" os samfundet presser dem til at blive små voksne.
tilføjet af

Empati

Jeg er enig med dig. Jeg synes at det viser lidt om vores samfund, for hvad er det de unge prøver at vise os?
Alt i dag foregår så hurtigt. Alle skal helt være 20 år og have opnået et erfaringsniveau m.m. som en på 55 år.
Man må jo sige at de unge gør hvad de kan for at opnå det hele, men desværre går det ud over deres evne til at føle. De kan ikke finde sig selv og de har ingen respekt eller medfølelse for andre mennesker. De overskrider deres egne grænser så voldsomt at de rent faktisk bliver følelseskolde. Hvad er der blevet af kærligheden, romantikken, omsorgen, medfølelsen og respekten i vores samfund og hvorfor er disse dejlige egenskaber blevet forvandlet til det modsatte?
Jeg håber samfundet/systemet snart får øjnene op. Måske vi alle skulle til at focusere lidt mere på de krav vi stiller til vores medmennesker.
tilføjet af

...mmm...

oki ja jeg vil da gi jer ret i noget af det, men det er sq ik alle unge der er sådan...f.eks er jeg 17 og har da i været i seng med en endnu eller taget stoffer. Det er ik fair at I siger alle unge gør det, men jeg er helt enig i at det er klamt at en barn på 10 eller sådan noget går i småt tøj og ter sig som en voksen!!!
tilføjet af

jeg er 47

hej
Jeg er en mand på 47 år. Det er det rene vrøvl at det skader dem. Jeg ville da ønske jeg var ung nu. Vi andre gjorde det samme men vi snakkede ikke så offentligt om det.
tilføjet af

Ikke samfundet

Hej Mette
Jeg tror bestemt ikke det er samfundet der presser, tvært imod lovgiver vi på alle områder imod den dræbende udviklingen.
Det er forældrene og folkeskolen, jeg vil kalde den her generation *Se på generationen* de unge gør bare som de selv vil, de ved vi ikke kan gøre dem noget. Vi har lovgivet så effektivt, at vi ingen sanktioner har tilbage imod dem, vi kan i teorien blive retsforfulgt for den mindste sanktion der kan misforståes.
Det sørgelige i den her situation er bare at det først og fremmest rammer de unge selv om føje år.
De vil ikke være i stand til lege med deres egne børn, for de ved ikke hvad leg er.
tilføjet af

Ja - til dels enig!

Hmm.. Det indlæg gav mig lidt at tænke over! Jeg er selv 14 og har både drukket og dyrket sex..
Vi ER faktisk "små voksne" og man hører jo også, at flere og flere unge og børn helt ned i 10 års alderen, får stress! Det kan sgu ikke være rigtigt!!! Mange unge prøver jo også at begå selvmord...! Jeg tror simpelthen at det er fordi der ligger et MEGET stort pres på os unge idag..
Ikke kun hvad uddannelse angår, men også vores udvikling.. Det er ikke kun de unge der presser hinanden, men man hører jo også så meget om sex og druk i offentligheden! Jeg håber virkelig snart at der sker en ændring i samfundet, ellers vil jeg da nødig se Danmark om 5 år!
Selvom man er 14, skal man heller ikke betrgtes som et barn.. -Det er ikke det jeg mener, men helt ærligt.. Vi skal jo også have lov til at nyde vores ungdom!
Håber at det gav folk lidt at tænke over!!!
//KreBseN :D
tilføjet af

jaahhh

jeg er selv 18, og så erfaren mener jeg heller ikke jeg er, men jeg tror at det meste ligger i opdragelsen, fra forældrenes side... jeg kan ikke klare når jeg ser en 13 årig tøs, rende rundt i en meget kort nederdel, her i februar måned... men den flok unge, de prøver bare at følge med moden, og skal opføre sig så voksent som muligt....
og det angående stoffer, det er en persons egen valg, hvis man kan sige fra, så kan man lige så godt droppe det... men ikke alle kan sige fra.... Gruppepres, er hvis det ord der passer bedst til denne gruppr...

Knus MIG
tilføjet af

forbandede ungdom!

personligt kan jeg kun være enig at forældrene er blevet for vattede!
jeg er 19 år og har både prøvet at drikke og ryge!
jeg har været i seng med 3 mænd og en kvinde..(altså hver for sig:)hæhæ..
jeg har røget hash, smøger og drukket før jeg blev seksten!!!
og første gang jeg haved sex var jeg seksten..
nå..
jeg er nu kommet til det stadie hvor jeg er holdt op med at ryge jeg drikke stortset aldrig og kun i små mængder, og hash.. nix!! det var ikke for mig..
inden for de sidste tre år har jeg været sammen med den samme mand , og sådan set blevet halv voksen.. :(
jeg syntes at det er kvalmt at se de unge piger idag, jeg kan squ godt forstå at nogle af dem bliver opfattet som ludere selv om de kun er 12 år...
hvis jeg fik en unge der gik sådan klædt...
nå nej... det er noget med selvrespekt og opdragelse... forældre!!! i har ansvaret for jeres børn! hvis de går ud en lørdag aften klædt ud som en luder(og de får lov) og de så kommer hjem tidligt søndag morgen og er bagstive og blevet voldtaget.. hvis skyld er det så???
hvem skulle have sagt : gu må du ej gå ud og ligne en luder!!
?????
desuden er danmark blevet amerikaniseret!!
(hvilket ikke ligefrem hjælper på sagen)
Forældre!! sluk for Mtv og få gang i noget kreativ opvækst frem for at have tv´et som babysitter!!
Suzan
tilføjet af

Hvad er det nye?

Hej -
Og hvad er lige det nye i det du skriver?
Ungdommen har altid været nogle lømler, nogle ansvarsløse og forkælede kræ.
Jeg tror, at der med til dette at blive voksen, hører erkendelsen af uansvarlighed, 'slendrian' og nærmest tåbelig adfærd. Og nu skal de unge så opføre sig anderledes end os andre. Hvem fanden skal de så lære om livet af ?
Nej det er sgu vi som er voksne nu, der er problemet. Specielt TV er så gennemført dobbeltmoralsk en indretning;
Fodrer enhver der kikker, med alverdens (helst katastrofale) nyheder og tendensretninger. Heribland porno, druk og stoffer.
Ungdommen er i korte træk en stræben efter at blive voksen - og ihh hvor er de voksne dog gode til, indirekte, at sørge for at børn og unge får alt det at se og høre, som vi påstår er farligt og tilmed advarer mod.
På TV og i filmene ligger nutidens fordærv - lediggang er nu om dage en ærlig sag.
Vil vi gøre noget for de unge, da sender vi dem til spejd, til sport og til andet hvor de kan udvikle sig mellem jævnaldrende - og så ser forældre ellers at få fingrene ud, og fremstår som gode rollermodeller og bl.a. overvejer hvilken type snak og hvilken type TV børn og unge har godt eller ikke godt af at se og høre.
Derfor : Der er sgu vi voksne der er nogle nossefår og paddehatte.
Gejst
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.