22tilføjet af

Spirituskørsel

Jeg har lige fået en dom for spritkørsel, og er frygtelig flov over det.
Det skyldes en søndag i august hvor vejret var godt, og jeg var ude at køre en tur på min knallert-45. På vejen hjem ville jeg lige ha' "en lille en", som desværre formerede sig til at blive til en "pakkeløsning", og på vejen hjem blev jeg standset og taget med på stationen, hvor jeg fik foretaget en blodprøve.
Resultatet viste en promille på 1,74, så mit kørekort røg, og da det er anden gang mister jeg kortet i 5 år, og skal sidde i fængsel i 14 dage plus betale en månedsløn i bøde.
Det er jeg selvfølgelig frygtelig ked af, og jeg vil gerne understrege at jeg bestemt ikke synes spirituskørsel er i orden, og skammer mig over at jeg selv har gjort det.
Ikke desto mindre kunne jeg meget godt tænke mig at høre andres mening om den her sag, og på en eller anden måde få sat en debat i gang om det her:
1) Har jeg fortjent den straf jeg får?
2) Kan man gøre andet ved spritkørsel end straf?
3) Virker de straffemetoder vi bruger i dag?
(Årligt bliver ca 16000 spritbilister taget, så
umiddelbart ser det ud til at straffene ikke
virker afskrækkende efter hensigten. Det svarer
faktisk til at ca. hver tiende danske bilist på
et tidspunkt bliver taget for spritkørsel)
4) Justitsminister Lene Espersen har fremsat et nyt
lovforslag om spritkørsel hvor straffene og
bøderne bliver forhøjet. Er det en god ide?
5) Da jeg første gang generhvervede mit kørekort var
vi ca 25 på det hold der skulle generhverve
kortet, og det viste sig at stort set alle på
holdet havde kørt bil i frakendelsestiden som om
intet var hændt, idet de jo skulle passe deres
arbejde etc.
Er en lov, der bare så åbenlyst ikke bliver
respekteret, en god lov?
Det her emne er ved at blive lidt af en kæphest for mig, idet jeg mener at indsatsen mod spritkørsel er ved at løbe af sporet ved de nye tiltag der er under opsejling fra regeringen. Efter min mening må det være muligt at gå andre og mere effektive veje for at forhindre spritkørsel, såsom holdningskampagner etc., og jeg håber at læsere af dette vil tage tråden op og bidrage til at spille bolden videre.
Der er noget her som trænger til at blive draget frem i lyset og udsættes for en gang offentlig fransk vask og strygning.
Jeg ser frem til at se andres kommentarer.
Mvh.
Tolderen
tilføjet af

Spritkørsel

Du har fået den straf du fortjener, omend den ikke synes hård nok, når du nu er blevet "snuppet" for anden gang. Endvidere er sandsynligheden for at du kun har kørt spritkørsel DE to gange nok ikke særlig stor.
Nu tror du måske at jeg er en af de "hellige" der peger fingre ad alle andre, men jeg er såmænd SELV blevet taget med for høj promille på en knallert-45. Jeg kunne godt nok "nøjes" med en bøde på 4 kilo idét min promille kun var på 0,7. Men tanken om konsekvensen hvis den havde været højere, har gjort mig en del klogere, og jeg har lært at tage en taxa hvis jeg drikker mere end 3 genstande.
Hvis du og andre IKKE kan tage ved lære med den nuværende strafudmåling er der kun en vej. Højere straf. Én trafikdræbt eller ditto skadet på grund af spritkørsel, er en for mange, så højere straf jatak.
Endvider er det også et udmærket tiltag at alle der stoppes af færdselspolitiet fremover skal blæse i alkometeret. Så er det helt slut med skuespil, og god evne til at tale sig fra det.
tilføjet af

Svar

Jeg er næsten lige ved at sige, at spritbilister er vore dages spedalske: INGEN vil røre ved dem, og ingen vil røre en finger for at forsvare dem. De er vort samfunds paria, de kasteløse, de udstødte, dem som alle andre har lov til at spytte på og foragte lavere end de laveste, og der er absolut INTET at sige til deres forsvar. Verden ville være bedre tjent uden dem, og kunne man bare forvise dem til en øde ø for bestandigt ville verden blive et bedre sted at være.
Som jeg antydede i mit første indlæg er virkeligheden nu altså bare lidt mere nuanceret end som så.
Jeg synes ikke selv jeg er en gennemuansvarlig småpsykopatisk person som resten af samfundet skal beskyttes imod. Jeg står op hver morgen og møder til tiden på mit arbejde, som jeg passer til chefens tilfredshed. Jeg hverken slår eller spiser mine børn, og jeg er også god mod dyr. Min mor er stolt af mig (hun ved det ikke endnu) osv. Med andre ord:
Jeg er en ret almindelig fyr som har begået en dumhed en gang mere.
Skal jeg så udelukkes fra det gode selskab eller hvad?
Det her betyder faktisk at jeg får en temmelig problematisk dagligdag fremover, hvilket muligvis kan resultere i at jeg mister mit arbejde, med deraf følgende social deroute.
Er det en god ide, og har jeg fortjent det?
Eller kunne man fra samfundets side foretage tiltag der var smartere, som for eksempel at installere en anordning i min bil så den ikke kan starte hvis der lugter af spiritus i kabinen, som man forsøger med i Sverige?
Jeg vil gerne se SERIØSE indlæg om det her, og spar mig for fordømmelserne. De er efter min mening ikke særlig konstruktive.
Som jeg skrev tidligere er det faktisk ca hver tiende danske bilist der på et tidspunkt bliver taget for spritkørsel, så der er altså meget der tyder på at de nuværende tiltag mod problemet ikke er særlig effektive, hvorfor nytænkning må være på sin plads, så jeg ser frem til saglige, seriøse ikke-fordømmende og konstruktive indslag om det her emne.
Mvh.
Tolderen
tilføjet af

Nu må du da....

... godt nok ha' mig undskyldt. Er det medlidenhed du søger ?. Skal vi allesammen klappe i vores små hænder fordi du har fået problemer ?.
Helt ærligt. Du kender loven, og bryder den bevidst. Jeg har ingen medlidenhed med dig overhovedet, og det er jeg ret sikker på at de fleste andre heller ikke har. Især ikke dem der har mistet pårørende på grund af spritbilister.
Sidst men ikke mindst kan man jo så håbe at du DENNE gang er blevet klogere, omend jeg har mine tvivl.
tilføjet af

forfærdeligt

Jeg kan ikke selv sætte mig i dit sted, heldigvis! Jeg er en pige på 25 år og jeg har aldrig selv kørt spirituskørsel. Jeg forstår simpelthen ikke hvad der får folk til det!? Der er bare utrolig mange der gør det, især unge fyrer. Jeg får sgu helt ondt i maven ved bare tanken! Godt at du da ikke slog nogen ihjel... men det tænkte du vel ikke over, for det er jo en meget egoistisk ting at køre spirituskørsel! Du må med andre ord være pisse ligeglad med andre... Og jeg ser godt at du er åhh så ked af det og alt muligt, men det er jo ikke første gang! Nu kender jeg ikke til dine private forhold, men lad os sige at din datter blir kørt ned af " en som dig", så kan du jo ærligtalt ikke sige en skid til det! For du ville jo ha været ligeglad hvis det var en andens datter!
Jeg syntes bestemt ikke at du nogensinde skal ha koret tilbage. Og der er næsten ingen straf der er hård nok. Sølle 14 dage.... 14 år havde været mere passende, du er jo total utilregnelig, hvem ved hvad du ellers kan finde på?! Jeg går stærkt ind for dødsstraf, og meget strængere straffe i Danmark end vi har idag. For mig er du noget af det laveste, jeg kan ved Gud ikke respektere sådanne forfærdelige personer. FØJ! Håber det går ud over dig selv næste gang, så er jeg og min famillie da det tryggere!
Det skal da lige nævnes at jeg faktisk har kendt flere og været kæreste med en som dig, men at jeg selvfølgelig slog hånden af dem med det samme jeg fandt ud af det!
Vi kan ikke straffe dig nok - det gør skæbnen...
tilføjet af

Medlidenhed, Nej Tak!

Jeg er bestemt ikke ude efter nogensomhelst form for medlidenhed af nogensomhelst art. Jeg ligger som jeg selv har redt, og må selv rode mig ud af de problemer jeg har skabt for mig selv.
Jeg er bare ude efter at få en åben og seriøs fordomsfri debat om det her, da jeg mener at det er hårdt tiltrængt. 16000 spritbilister om året taler sit tydelige sprog om at de tiltag der bliver gjort for at komme det her problem til livs ikke er godt nok, og der mener jeg altså bare ikke at din fordømmende indstilling er særlig meget bevendt. Der kommer ikke nogen som helst form for nytænkning ud af det.
Jeg kunne godt tænke mig at høre fra andre der lige som mig har dummet sig, og hvordan de har det med det, og hvad de synes der kunne være en god ide for at komme problemet til livs.
Lad mig en gang mere slå fast at jeg bestemt ikke synes spritkørsel er i orden, og at det jeg efterlyser er tilkendegivelser fra alle dem der er blevet taget i det, og som til dagligt bare går og dukker nakken og gemmer sig. Hvad synes de selv der skal gøres ved det her.
Mvh
Tolderen
tilføjet af

ingen respekt

natten til d. 1. April 2000, Mistede Jeg er god ven, pga en uansvarlig spritbillist´,
hvis du søger nogen som elst form for melidenhed, så drop det, og vær glad for du ikke var skyld i nogen ulykker!
tilføjet af

Tænk over proportionerne

Du fremstiller dig selv og dine "ligestillede" som tidens paria, dem der bliver lagt for had, som ingen vil røre ved med en ildtang.
Det er da helt ude af proportioner. Har du totalt glemt de pædofile? Næh du.. I trafikubetænksomme er skam ikke overdrevent eksponerede i forhold til andre samfundsskadelige.
Sådan som jeg læser din personlige beretning, og din opfølgning, så er du i den situation at du ikke har et naturligt forhold til, hvor stort et ansvar du har - og hvor alvorlige konsekvenser du kan have for andre menneskers liv og førlighed, ved din adfærd.
Her kan jeg godt trække en parallel - omend vi vel begge er enige om at de to ting ikke kan sidestilles - til netop de pædofile.
Spørger du omgangskredsen til en pædofil vil du sandsynligvis få tegnet præcis det samme billede af en ansvarlig familie- og samfundsborger der yder sit og mere til, for at få alting til at fungere. En pædofil kan sagtens være velanset på arbejdet, og have et godt og sundt syn på næstekærlighed. Der findes beviseligt pædofile spejderførere, sportstrænere, dommere, bibliotekarer.. ja, you name it. De forsvarer sig næsten altid med, at de ikke har tvunget børnene til sex - børnene lagde selv op til det, eller ville gerne.
Deres brøde består i, at de ikke forstår konsekvensen for dem, de udsætter for en risiko.
Det er dér, jeg vil sammenligne trafiksyndere (det være sig folk der kører uansvarligt i ædru eller påvirket tilstand). De forstår ikke konsekvensen for dem, de udsætter for en risiko.
For eksempel er jeg overbevist om at du - da du havde drukket din pakkeløsning - tænkte; "bare jeg nu liige sniger mig hjem, kan ingen da komme til skade på min lille knallert dér". Og netop på grund af pakkeløsningen er du ikke i stand til at vurdere lige præcis dét.
Når du fanges og straffes for alkoholkørsel bliver du - i mine øjne - ikke straffet for din dumhed i at sætte dig på sadelen selv om du har for megen promille i blodet.
Du bliver straffet fordi du ikke tænkte på mig og min datter i barnevogn, der tilfældigt kom gående på fortovet idet en bil mistede kontrollen fordi han pludselig skulle undvige dig da du kom slingrende i lav fart i vejkanten.
Du skal med andre ord have fængselsstraf - især 2. gang - for at jeg skal have følelsen af, at der i retssamfundet sker retfærdighed.
Når du så sidder dér i 60 dage og glor - og sandsynligvis mister dit job (jeg kan se, vi nok er kollegaer - jeg er også i ToldSkat) - vil jeg selvfølgelig synes at det er helt rimeligt, at din tid går med at modtage terapeutisk behandling som hjælp til din stærkt afvigende og mangelfulde respekt overfor dine medborgeres liv i trafikken.
Håber, svaret var seriøst nok til din skrappe debat-kritik.
tilføjet af

Nå!

Du vil ikke være kæreste med sådan en som mig ser jeg.
Det tror jeg bestemt heller ikke ville være nogen særlig god ide!
Uvh.
Tolderen
tilføjet af

Du har nu fået kommentarer.....

... fra flere forskelige, og det ser ud til at du er ret alene med din holdning til spritbilisme.
Hvis jeg var dig, ville jeg tænke mig om endnu engang, og så måske få forståelse for den lovgivning vi har.
Iøvrigt er der jo masser af muligheder hvis man søger hjælp til ikke at køre spritkørsel. Det behøver man ingen dom for.
tilføjet af

Proportion (sforvrængning) erne?

Tak for dit seriøse svar, som bestemt har gjort indtryk.
Lad mig endnu en gang understrege på det kraftigste, at jeg ikke synes spritkørsel er i orden, og jeg vil ikke prøve på nogen måde at retfærdiggøre og forsvare det jeg har gjort. Jeg skammer mig over det, og jeg er glad for at jeg ikke har forårsaget nogen skade på andre ved det.
Det jeg prøver på med det her er at få andre syndere som mig til at stå frem, for på den måde at få gang i en debat om hvad der kan gøres ved det her. Du er vel enig med mig i, at 16000 spritbilister om året er alt for mange, så der er noget helt galt her. Det er ikke bare et lille perifert problem i stil med pædofili, men den er ganske enkelt ravruskende gal, og den fordømmende indgangsvinkel er ikke tilstrækkelig. Der må noget andet og bedre til. Det nytter ikke bare at feje problemet ind under gulvtæppet og tro at 60 dage i spjældet fjerner problemet fra jordens overflade.
I øvrigt kunne jeg godt tænke mig at vide om du helt seriøst mener at en langsomtkørende knallertkører automatisk er ansvarlig for en trafikulykke bare fordi han viser sig at være påvirket. Så simpelt er det nu altså bare ikke. Hvad nu hvis ham Brian, der undviger knallertkøreren, kørte 140 hvor han kun måtte køre 50?
Mvh.
Tolderen
tilføjet af

Ja det har jeg og...

...jeg håber ikke at de har skræmt andre fra også at stå frem for at fortælle deres side af sagen, så sagen kan få en mere nuanceret indgangsvinkel, end den velkendte fordomsfulde fordømmelse uden skelen til sagens mange vinkler.
Jeg skal forøvrigt oplyse at jeg udmærket er i stand til at feje for min egen dør og tage konsekvenserne af mine fejltrin. Derfor er jeg startet i alkoholbehandling med henblik på total afholdenhed fremover, og pt. har jeg ikke rørt en dråbe siden jeg blev taget for spritkørsel, og jeg skal da heller ikke lægge skjul på at jeg gerne vil have andre syndere til at gøre det samme, bla ved at være åben omkring problemstillingen og få skeletterne ud af skabet her på denne debatside.
Så hvad med om du selv lige gad at tænke dig lidt bedre om inden du lufter dine fordomme og forudfattede meninger, og prøve at se tingene fra andre synsvinkler end din egen. Ellers skal vi vel til at bruge ord som snæversyn.
Jeg tror ikke jeg er så alene endda. Blandt de 16000 bilister der bliver taget årligt må der da være andre end mig der har mod til at stå frem.
Mvh.
Tolderen
tilføjet af

Det er lidt pudsigt at du.....

.. blver ved med at bruge ord som "useriøs" og "fordomme", bare fordi ingen vil give dig medhold. Du bad om vores mening, og den fik du. Meningen med en debat, er en udveksling af holdninger, men du forventer åbenbart at vi alle sammen skal juble over din store indsigt.
Sidst men ikke mindst er det da glædeligt at du nu får gjort noget ved dit alkoholproblem. Det burde du ha' gjort INDEN du blev "busted" af politiet. Så vidt jeg kan se, så "virker" den straf du har fået, så der er da vidst ingen grund til at lave om på det.
tilføjet af

Som sagt så....

....angler jeg ikke efter medhold og medlidenhed. Jeg prøver bare at få startet en debat om det her, da jeg synes der må være et behov for det.
Virker min straf?
Det gør den vel.
Og i så fald ville dødsstraf virke?
Ja da.
Og hjernevask?
Bestemt.
Der er da utrolig mange ting der virker. Jeg har et familiemedlem der er medlem af en nyreligiøs psyko-sekt, som hårdnakket påstår at det virker, og det har hun vel ret i.
Spørgsmålet er bare om der er noget der virker bedre end andet, og det vil jeg gerne høre om der er nogen der har nogle ideer til.
Er det godt nok det straffesystem vi har, eller kan det gøres bedre, og i så fald hvordan?
Mvh.
Tolderen
tilføjet af

En straf....

... er noget man bliver idømt, når man bryder love og regler. Jo større lovbrud, jo hårdere straf. Strafferammen kan så altid diskuteres.
Men hvor er det du vil hen. Behandlingsdom ?.
Jeg mener ikke at det er ordensmagtens opgave at sende folk i behandling. Det er noget man selv må klare, inden det går galt.
Jeg tvivler på at der er nogen der ikke ved at det er strafbart at køre med alkohol i blodet. At der så er så mange der gør det, er jo af eget valg. Bliver man så snuppet, så falder hammeren, og det ofte med hårde konsekvenser. Men man har selv valgt.
Men hvad mener du ?. Du er jo ikke selv kommet med et konstruktivt foreslag til hvad der kunne være alternativet, og hvis du ønsker en debat herom, kunne du måske udvide dit debatoplæg, så vi kan se hvor det er du vil hen.
tilføjet af

idioter

Ca. 16000 idioter der bliver snuppet for spritkørsel om året, i skulle skamme jer, er du klar over at 75% af alle dødsulykker i trafikken skyldes spritkørsel.
Så ingen medlidenhed med dig din drukkenboldt.
tilføjet af

Dom til spritbilister!

Spritbilister er potentielle mordere, og som sådanne bør de straffes. Ingen skal bilde mig ind, at de ikke ved, hvad de udsætter andre for, når de sætter sig i en bil, på en motorcykel eller knallert med sprit i blodet!
Ingen medlidenhed eller forståelse herfra.
tilføjet af

Sorry!

Mit indlæg er naturligvis til Tolderen!
tilføjet af

Hvem er skyld i trafikuheldet?

Hej igen,
Jeg må desværre fokusere på din sidste sætning pga. tidsmangel. Er i øvrigt ganske enig med den vinkel du anlægger debatten i dette indlæg. Det er nødvendigt - men ikke tilstrækkeligt - med fængselsstraf for gentagne misbrugsforseelser i trafikken. Straffen skal følges op med behandling og forebyggelse, for problemet er alvorligt.
Til din sidste sætning:
Det er ikke nok at betragte ansvarsfordelingen i bakspejlet - altså; når ulykken _er_ sket.
Det kan sagtens ske, at en død-drukken knallertfører er involveret i et trafikuheld hvor han hverken kunne gøre fra eller til i ædru tilstand.
Ikke desto mindre skal det moralske ansvar - og dermed den juridiske strafudmåling - baseres på, hvordan vi som medlemmer af vores fælles klub kaldet Samfundet - opfører os overfor hinanden.
Og her er det altså vigtigt, hvilke risici vi udsætter hinanden for. En ædru knallertkører kan være farlig i trafikken, hvis han kører uforsvarligt. Det skal han selvfølgelig også straffes for.
Men er man allerede uforsvarlig _inden_ man sætter sig op på knallerten, ja så gør man sig i dén grad skyldig i asocial adfærd, og så skal man i min verden virkelig straffes! For én ting er at have sat sig for at køre forsvarligt hjem, men ved et uheld at miste koncentrationen. En anden ting er at sæte sig for at køre uforsvarligt hjem....
Og så er det egentlig underordnet for mig, at det reelt måske er ham der har drukket lidt for meget, der kører mest forsvarligt, samlet set, fordi han godt ved at den er gal... Det er forsættet der er vigtigt!
tilføjet af

Hold dog op!

I spiller så fucking hellige!
I har vel på et eller andet tidspunkt gjort noget, som ikke var lovligt.
TAG JER DOG SAMMEN!
tilføjet af

straf

Hej.
Jeg har selv mistet mit kørekort, en morgen efter jeg havde været i byen.
Vidste godt at den nok ikke ville gå, hvis jeg blev stoppet, men følte mig ikke fuld eller ude af stand til at køre.
Jeg synes at min straf er retfærdig, såvel som jeg synes din er.
Hvor meget man har fortjent det er måske en anden snak.
Jeg mener om man racer byen tynd imens man er fuld og selv er klar over at man er for fuld til at køre. Så er straffen da helt på plads.
Men skal man flytte bilen, eller som i dit tilfælde, "kommer til" at gøre en dumhed, så har jeg da mere medlidenhed.
Men synes stadig straffen er fair.
Men bed mærke i det du skrev med at mange havde kørt under frakendelsestiden.
Ved du om straffen er som når man kører uden at have erhvervet kortet, eller er den hårdere da man har fået taget kortet en gang?
Hvis du vil, vil jeg meget gerne at du svarer på min mail. limb13@hotmail.com
Ikke sikkert jeg kan finde frem til det her link igen.
På forhånd tak.
Og held og lykke i den hårde tid.
Ved selv hvor hårdt et slag i hovedet det er at miste kortet.
Mvh
Steffen
tilføjet af

Spirituskørsel

🙂 hej.jeg har mister min kørekort i 3 år,jeg aldri drikker fordi jeg aldri går ud i byen,men jeg har en sygdom angst at jeg bang for andrer og kan ikke lide værerimelem andrer mænsker,jeg var ikke i byen i 5 år men så min veninde har sagt til mig jeg skal kom hjem til hande og vi drikker og danser og hygger ,de vil jeg ikke men hun sagt jeg skal kom de er kun 5 piger,så jeg ta bilen og har kører til min veninde,vi drikker maget og jeg er ikke vendt til de,men så var jeg på vej hjem og har ståper taxa de var en udlenning,så jeg sagt han skal kører mig hjem,og de vil han gerne,men efter 200 m spøg mig taxa om jeg beteler kontant eller med kort jeg sagt kontent,så tilbyder han mig sex,jeg blev maget bang hoper ud fra taxa og går tilbage til min bil og vil kører selv hjem,pu he de var ikke godt jeg blev stopper af politi og blev anhold,nu jeg kemper mere jeg fik 3 år ubetnienig frakørsel,de er jeg kad af de fordi nu jeg kan ikke starte min behendling,jeg kan ikke køre med tog og bus heller ikke med taxa,jeg stole kun på mig selv derfer jeg haf bilen,men jeg går til raten nu,min psykiatrer skriv i min papirer at jeg er ikke stand til starter behendling fordi har ikke mulighyder for selv kører,trist men jeg kemper 🙁
tilføjet af

Spirituskørsel

Jeg er som udgangsppunkt enig i at spirituskørsel som udgangspunkt bestemt ikke er ok, men jeg er lige så meget uenig i at kæmpe bøder og fængselstraffe skulle være en del af løsningen.
Hverken bøder eller fængsel gør folk til at tage bedre vare på sig selv, og i sidste ende være bedre til at fornemme om 2 øl er for meget eller ok.
Samtidigt gør alkohol jo netop også at folk mister dømmekraften, og måske selv tror at de fint kan køre selvom virkeligheden er en anden.
Ma bliver ganske enkelt nødt til at indse at spirituskørsel - især i gentagelsestilfælde - skyldes en regulær SYGDOM som hedder alkoholisme.
Man ville jo heller ikke putte folk med fx kræft eller aids i fængsel vel hvis de troede de fint kunne køre bil men det viste sig at det kunne de ikke.
Så ville man bringe dem til et hospital, fordi deres sygdom kræver det. Det samme burde ske for i al fald fler-gangs-tilfælge af spirituskørsel, fordi det ER en sygdom og de har måske ikke selv "føling" med hvorvidt promillerne er over eller under 0,50.
Det svarer jo nærmest til at sætte en astma-patient i fængsel fordi et fly måtte nødlande da han fik åndedrætsbesvær, den slags ser man jo heller ikke når det er lovligt undskyld i sygdom af en eller anden art.
Jeg er selv taget flere gange for spirituskørsel, og jeg må sgu indrømme at udsigterne til fængsel og kæmpe bøde ikke lige frem er noget der får mig til at droppe det. Noget hjælp kunne måske gøre mig mere "medgørlig".
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.