5tilføjet af

Specielle Navne

Jeg læste lige en debat tråd et andet sted på nettet, hvor der blev haglet ned på folk med specielle navne. Man kunne blive mobbet og specielle børn behøver ikke et unikt navn for at være specielle osv. og selvfølgelig da ikke. Men jeg kan stadig godt forstå mange vælger at gå udenom top 10 navnene.
Navnet er vel det der adskiller os fra andre? det er vel derfor man HAR et navn. For nemmere at kunne identificeres - og selvfølgelig er det også tit noget der betyder noget for ens forældre - men i bund og grund har men jo et navn for nemmere at kunne identificeres. Så jeg kan ikke se hvorfor det er en dårlig udvikling at flere vælger unikke navne?
Min kæreste hedder Rasmus, men kaldes ALTID pr efternavn, for der er så mange der hedder rasmus. Han kunne ligeså godt hedde sit efternavn til fornavn da der alligevel ikke er nogen der aner han hedder Rasmus. Mht. at blive drillet - Jeg har et specielt navn i forhold til da jeg var barn og blev både kaldt det ene og det andet, men hvis det ikke var mit navn havde det sikkert været mit hår, min højde eller noget 3 jeg ville blive drillet med. Men uanset hvad jeg blev kaldt var jeg var stolt af mit navn alligevel - mine forældre forklarede mig tidligt hvorfor jeg hed det som jeg gør, og det gjorde mig stolt (ikke mit navn men det der lå i det). Og desuden blev min bror med et meget almindeligt navn drillet mindst ligeså meget som mig - han hedder Mads. Og måske ved at der kommer større diversiteten i navnene, er der pludselig ikke noget med "mærkelige" navne mere.
Om man vil kalde sin søn Gren eller Mads eller sin datter Cirkel eller Emma - Jeg siger velkommen til mangfoldigheden! Normen for hvad et ordenligt navn er ændres alligevel med tiden - Idag er Else og Erik måske ikke attraktive navne, men det var de før i tiden.
Hvad er din mening?
De varmeste hilsner,
Mig med navnene! 🙂
tilføjet af

jeg kendte engang en pige

som så gerne ville hedde Kitchen.
Men det var længe inden den blev almindeligt at skifte navn.
Og længe inden det blev moderne med samtalekøkkener..... 😃
tilføjet af

Moderne børnenavne

Min opfattelse er at børn med alm. navne bliver mere mobbet fordi de ikke er er så specielle.
Idag er det moderne at have navne som, Luca, Luna, Cirkeline, Stella, Paprika etc.
Navne som Flemming, Ole, Anne, Hans, Stine etc. er yt.
tilføjet af

Jeg er meget FOR specielle navne

Jeg kan godt lide, når de er unikke men også når de "peger bagud" så det eksempelvis bliver sammensatte navne af far- og mormors navne.
Nu er det blevet moderne at kalde drengebørn for Viggo og Gustav og der går nok lige lidt tid inden alle vender sig til de navne - igen.
tilføjet af

Det er ikke

navnene som sådan det er gslt med. Det er det, at forældrene bruger dem i deres selv-promoveringsprojekt. Det bliver en del af en kulisse.
Se mig, se mig! Se, hvor progressive og specielle og trendy vi er.
Når børnenes specielle navne bliver vigtige, fordi det er vigtigt at sende de helt rigtige signaler om, at man tilhører den "rigtige" gruppe, altså den, der er speciel på den samme måde, som den måde alle de andre er specielle på, så er der noget grundlæggende galt.
Så er der det galt, at det er rammen man går for op i, fordi man ikke ved hvad indholdet skal være.
tilføjet af

Min tøser hedder

Noa Marie og Nynne Freja. Vi bruger Noa og Nynne men i børnehaven bliver Noa kaldt Noa Marie.
Vi venter en dreng og vi har snakket om Nicki,Nicklas og Nikolas til ham. 🙂
Elsker navne som alle ikke hedder. 😉
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.