13tilføjet af

Sommerferie med ungerne

Så er sommerferien over os og ungerne skal beskæftiges ;-) - Er der nogen der har nogle gode, og gerne lidt alternative ideer til hvad man kan lave med sine børn i skolernes sommerferie. Aldersgruppe 8 - 12 år.
tilføjet af

oplevelser

et besøg på en bondegård hvor der er køer, grise og en stor gylletank at lugte til.
tilføjet af

Beskæftiges.......hmmm

Hej!
Skal dine børn beskæftiges og hvorfor?
Du fortæller ikke om jeres hverdag men er den lidt travl hvorfor så ikke BARE holde ferie sammen....være sammen? Må dine børn ikke kede sig en gang imellem? Det er somme tider godt at kede sig for det er ofte her nye ideer dukker op.Nu kommer det også an på hvor/hvordan I bor og om der er nogle tilbud i din kommune som henvender sig til børn. Jeg har selv børn og når ferie-vejret er til det bruger vi stranden, cykler ud i det blå, tager toget til Århus og gør brug af de gratis glæder som også findes der. Ungerne sover i telt i haven sammen med et par kammerater, vi laver sjov mad sammen, koger bolcher, plukker jordbær i plantagen til fryseren osv. og ellers er vi BARE sammen. Børn har ligesom vi voksne brug for at lave absolut ingenting, være helt i fred, gå i nattøj hele dagen osv. Vær spontan og grib ideerne i luften når de dukker op.
Hilsener til jer
tilføjet af

børn og ferie

Du skriver intet om hvor i bor, eller om i er stinkende rige eller blot alm. torsdags-rige som vi andre alm. mennesker. Så her er et skud i tågen:
Tag cyklerne med til Klampenborg, gå en tur på Bakken, supler med en cykkeltur op til Eremitageslottet ned over Helsingørbanen til Strandvejen. Videre mod København til Bellevu. Hop en tur i Øresund. Spis den medbragte madpakke og nyd naturen.Der går rigeligt en hel dag med det.
Eller besøg Karen Blixens lille museun ved Rungsted. (Ligger lige ud til Strandvejen.) Det er et lille overskueligt museun, som også børn har glæde af.
Eller tag cyklerne med til Langelinie og se de store turistskibe ved kajen. Kør en tur op omkring Kastellet og den Engelske kirke, og besøg Frihedsmuseet.
tilføjet af

pas på

Man behøver ikke nødvendigvis at fare rundt til alle mulige aktiviteter og tilbud samt forlystelser!
Sæt jer ned og spil kort(?), snak sammen, start et eller andet projekt. Kort sagt lav noget sammen som I ellers ikke har tid til, men lad være med at presse det hele ned over hovedet på børnene hver dag!
Gå en tur, oplev noget nyt som I kan snakke om i tiden efter ferien. Saml sten ved stranden eller blade(?) i skoven, find fugle I ikke kender osv.osv.
Og lad så ungerne kede sig lidt indimellem som en anden skrev. Hverdagen er for hektisk til at man også skal spilde sin ferie på stress :-)
en sjov leg til en varm sommerdag hvis I har mulighed for det: Tag 2 1½ liters sodavandsflasker(tomme) og en bold. Gå hen på en græsplæne hvor der er vand i nærheden. Fyld flaskerne og stil flaskerne 15-20 m. fra hinanden og to "spillere" stiller sig bag flaskerne, en ved hver. Nu gælder det om at ramme modpartens flaske så vandet ryger ud. Rammer mand og flasken vælter må man løbe op og ryste vand ud indtil den anden har hentet bolden og er kommet tilbage. Den kan man godt få flere timer til at gå med og man får masser af motion! Lav evt. en turnering ud af det! en billig og sjov leg hvis man kan komme afsted med den!
tilføjet af

Tag til Sejerø

Med børn i den alder er Sejerø et godt bud.
Få brugsen til at sætte en seddel op om at I gerne vil leje sommerhus eller gå ind på Sejerøs hjemmeside.
Mange hilsener
the old baker
tilføjet af

En Prøvelse

Det kan godt være noget af en prøvelse,at holde sommerferie med sine børn.Det er mange gange synd for børnene,det forældrene byder deres børn,sidde i en varm bil med kurs til syden,sidde i et fly,uden noget at lave,nej,der er grænser for hvad man kan byde børn.Hvad nu hvis børnene ikke vil som forældrene,så har man straks balladen med børnene,næ,de skal bare følge deres far og mor hvorhen de skal,kors,hvor er det ego af disse forældre.At tvinge sine børn til at følge forældrene,er så forkert som noget kan være,det kan give voldsomt bagslag senere hen i livet,mod forældrene.
tilføjet af

Campingferie med børn

Hej
Hvad med at tage på campingferie med børnene, enten på Langelandsfestivalen eller som mig der tager til udlandet, hvor der står et stort telt parat når vi kommer frem. Der er helt sikkert andre børn at lege med og alle hygger sig i lige netop det tempo, man har lyst til ;-)
tilføjet af

gratis ferie oplevelset

pak madpakken og trav ud i natureen, der er masser af oplevelser og dyr at se på. Sæt jer i et skovbryn med madpakken og fortæl børnene om din sommerferie da du var barn og hvad du lavede. Tag eventuelt badetøj med hvis i nu skulle være heldig at finde en lille skovsø, man kan bade i. tag et net og et syltetøjsglas med så i kan tage noget af oplevelsen med hjem.
Nede ved Fredericia ligger Madsbyparken det er en forlystelsespark med dyr og andet sjov, og det er gratis, så husk at pakke madkurven.
Hvis der er penge til det, så tag en tur med toget, børn kan godt lide at køre i tog, find eventuelt en veteranbane hvor man kan køre i lokomotiv. Vi har et i midtjylland ved Bryrup og Vrads. Det ligger syd for Silkeborg.
Du kan også tage børnene med i dyrepark, husk igen madpakken, så er det ikke så dyrt. Og husk lidt rå spagetti til dyrene så sparer du det dyre når børnene gerne vil prøve at fodre.
Tag i svømmehallen en dag med børnene, de vil elske at have dig med. Husk igen noget spiseligt og drikkevarerne for det er dyrt at købe.
Håber at du kan bruge ideerne, god ferie ønskes i fra topp1
tilføjet af

ferie med børnene

Jeg ved ikke, hvordan andre har det med ferie, men for mig går ferie ud på at lave det stik modsatte af i hverdagen.
Altså: Intet tidspres; stå op når i har lyst, lad ungerne blive længe oppe (forleden så min 9-årige datter og jeg film til 3 om natten, herligt!)og prøv at undgå enhver tidsplan der medfører, at i skal skynde jer.
Lav nogle "i dag bestemmer jeg hvad vi skal" dage på skift, men husk lige at aftale på forhånd hvad reglerne er, så det ikke ødelægges af jalousi eller skænderier. Du vil blive overrasket over, hvor lidt der skal til i et barns sind, før det er en GOD dag. Nogle gange er en tur i skoven nok!
Jeg blev fritstillet fra mit job i slutningen af maj og har derfor fået en meeeget lang ferie. ;o) Men min datter nyder det i fulde drag, har selv fået lov at bestemme, hvornår hun skulle hentes fra skole, og om hun vil i SFO, nu skolen er lukket. Vi har hygget os hjemme - især i det her herlige regnvejr - været på nettet og spille sammen, gået ture, besøgt venner langt væk og arbejdet i haven sammen. Tror faktisk ikke, hun har kedet sig en eneste dag indtil videre???
Husk! Det vigtigste er at i er sammen..
Pøj pøj med det og enjoy ;o)
knuz
Decibell
tilføjet af

Kulturhavn er en god idé

Det kan være en god idé at tage børnene med til Kulturhavn ved islandsbrygge og fisketorvet... der er Kulturhavn fra d. 4.-7. august... der er alle mulige aktiviteter, som børnene vil kunne lide, og senere på dagen er der dans og musik ned ad Islandsbrygge. Sidste år kunne man få salsa lektioner...
tilføjet af

kreative ideer!

hej !
det kunne være sjovt for børnene at lave en masse kreative ting.
for eksempel kunne man købe noget gibs, samle muslingeskaller og sætte dem fast på gibsen. eller også kunne man spille lidt bold, lege nogle lege og/ eller spille spil. når der nu er så meget blæst kunne det også være sjovt at bygge drage!
for de 12 årige ville det være godt med en god film, popkorn eller en lang cykeltur med madpakker. eller også kunne man købe en masse maling og slippe fantasien løs!
men da jeg var barn syntes jeg også at det var sjovt når man hjalp med at bage en masse småkager, det er ikke sikkert det kommer til at ligne det bageren har lavet men det er rigtigt sjovt! imens man bager så sæt noget sjovt musik på ;-D
håber du kan bruge nogle af disse ideer!
tilføjet af

i kan lave meget

ja i kan f.eks. gå i biografen eller svømmehallen eller bowle eller sådan noget. Der er masser ting i kan lave med ungerne.
håber i finder på noget sjovt
tilføjet af

Lyder godt MEN

hejsa.
lyder jo alt som en dejlig drøm og især for din datter.
Men, sådan som i vores familie, kan vi slet ikke gøre det sådan i hvert fald ikke i denne omfang.
jeg har tre dejlige børn på 2,5år 6år og en på 8,5år.
hende på 6år bliver hentet i børnehaven ved middagstid af mig hver dag, da jeg går hjemme og er sygemeldt pga discosprolapser i lænden.
den yngste er i dagplejen til kl 15 da han stadig sover til middag(13-14). men den ældste som går i skole kan vi overhovedet ikke bare sådan lave om på i hverdagen/weekenden, for han lider af ADHD og skal have dag lige som dagen før, små udsving giver ham store problemer, og det går virkelig ud og hele familien så desværre.
jeg har virkelig ikke alt for mange ider til vores tre ugers sommerferie for sommerhus i denne periode er hammer dyrt, vi plejer egentlig at tage i sommerhus på et eller andet tidspunkt i løbet af et år men i år er det ikke lige muligt desværre.
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.