2tilføjet af

skat og tilskud

En del af brevet af en pige som blev voldtægt:
"Jeg blev voldtaget af en fyr jeg havde datet et par gange, en en havde mødt på nettet!
På 3 date ville han ting jeg ikke var med på, og jeg sagde gentagende gange nej, og kæmpede fysisk imod, men til sidst overgav jeg mig og lod ham! Jeg ved godt nu at det var VOLDTÆGT! ..
Jeg har fået myoser i undelivet, hvilket er smertefuldt og så sover jeg dårligt om natten. Jeg oplever pludselig at jeg ikke er den stærke pige jeg troede jeg var, og at den date har sat sine dybe spor!
Jeg har fået en henvisning af min læge til en psykolog, men er meget overrasket over at der ikke er fuldt tilskud til en psykolog når man har været udsat for en sådan hændelse.... jeg skal nu både betale psykolog og fysiotearepeut... Jeg er ikke helt med på det danske system.... Jeg ved godt man ka få gratis hjælp på forskellige stiftelser men det er ikke nemt at stå frem på den måde... det ville være mere behagligt at ku gå til en selvvalgt psykolog... er der nogen der kender en eller et sted hvor man får god hjælp??"
Jeg blev chokeret når jeg har læst det.
Hvorfor betaler vi den højeste skat i verden hvis vi ikke engang får sygesikring. Ja, den eneste man har gratis er et kort besøg hos sin læge, og sit navn på en venteliste. Ellers betaler manselv for alt, medicin, tandlæge,pykolog, fysioterapeut,..
Skulle regeringen ikke løse de problemer i sted for at snakke altid om udlændinge.
Jeg føler mig snydt
tilføjet af

Jeg forstår dig

Jeg forstår dig og dine frustrationer. Det er ikke nemt det du går igennem.
Men må desværre fortælle dig, at i de fleste lande i verden koster det at gå til lægen penge, det at ligge på hospitalet koster penge. Kig på din tandlægeregning, der er tilskud fra sygesikringen. Ja, det var måske tandlæge man skulle være, så meget som det koster at gå til en. Gratis skole og universiteter, børnefamilier får ekstra penge (hvor mange lande giver sådan noget tror du?) o.s.v. SÅ.....vi får altså meget for vores skattekroner. I mange andre lande betaler de ekstra for dit og dat som er includeret i vores skat. Så et eller andet sted betaler mange andre lande ligeså meget som os, det hedder bare ikke skat. Selvfølgelig behøver de det ikke, men det vil jo være dumt ikke at tegne de forskellige ting. Herhjemme kan man også vælge at tegne ekstra privat forsikring hvis man vil have ekstra hjælp i særlige tilfælde. Så den med vi betaler høj skat, ja, men andre lande kommer op på samme niveau ved at betale ekstra regninger for samme ting.
Jeg var i udlandet engang og var udsat for væbnet røveri med skydevåben. På en måde synes jeg det er fair nok, at jeg selv skulle betale for psykologhjælp.....hvis jeg ville ha´ det. Tænkte end ikke på det før nogen sagde, at det skulle jeg da have. Men der var jeg kommet så meget videre.
Måske lidt hårde ord, men jeg ville bare fortælle det med skatten.
Ved det er dyrt med psykologhjælp, men men men, jeg hjalp engang en veninde da hun havde brug for hjælp. Måske dine venner kan samle lidt ind til dig. Du skal ihvertfald have hjælp. Måske et tramacenter på et hospital kan hjælpe dig. Prøv at ringe til Rigshospitalet hvis du bor nær København.
tilføjet af

Virkeligt et ømt punkt i danmark

Hvis du melder voldtægtsmanden og han dømmes skyldig skal han betale dine udgifter og en erstatning til dig. Men ja, det er virkelig et dårligt system på psykologsiden her hjemme. Bemærk lige at man slet ikke kan få en henvisning hvis man har en psykisk lidelse som f.eks angst eller depression...næ, der skal man til psykriater hvor ventetiden nemt kan være 6 måneder - ja op til et helt år ! Jeg finder det forkasteligt at folk dem disse sygdomme skal lide så længe, hvilket ofte forværre tilstanden betragteligt. Og imens fylder man dem istedet med medicin som er dyrt for staten, har ubehagelige bivirkninger, kan skabe afhængihed og til tider stå i vejen for den terapi man senere skal igang med...Ja, det er sgu da tåbeligt ! Men hvor er dette henne i tidens valgkampagne ???
ØV !
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.