7tilføjet af

skandaløse huspriser:-(

jeg syndes efterhånden, at det er tæt på en skandale, med boligmarkede i aarhus. kan det være rimligt at man skal give 1.200.000 - 1.700.000 kr. for lejligeheder på mellem 18 og 35 m2. jeg kunne godt tænke mig at flytte til aarhus, men skal man have en alm. lejlighed på 75 - 80 m2 skal man op at give 2.000.000- 3.500.000 kr. og som regel er det noget gammelt møj.
det skulle være lige som i gammel dage, når man solgte sin lejlighed, og kunne være heldig at tjene 200.000 kr. på den. men idag er fortjenesten betydelig højere.
tilføjet af

Ærgerligt de er så sure

De er sure, sagde ræven.
Ærgrer mig selv sommetider over at have solgt flere huse dengang der ikke ver de store penge i det...
tilføjet af

fast ejendom er en lukket klub

Jeg sidder selv til leje i en dejlig lejlighed og drømmer også om fast bolig, jeg ville slå et slag for om lejere kunne købe deres boliger. Hvis jeg skal ud og finde fast bolig andetsteds i byen, så skal man jo kende nogen, der kender nogen, der igen kender nogen - eller også bare være familiemedlem af et bestyrelsesmedlem i en boligforening.
Fast ejendom er blevet en "lukket klub", det er kun for dem, som i forvejen allerede har opsparing i fast ejendom, eller andre der er kommet til en masse penge.
Når jeg ser i ejendomsavisen kan jeg også kun ryste på ovedet af, at man kan give over 2mio for en lille beskeden lejlighed på 40m2 eller mindre, det hører ingen steder hjemme! Kun folk med friværdi og som HAR fast bolig, eller folk med netværk der kan skaffe en bolig, er sikret adgang på det "lukkede boligmarked".
For snart 10 år siden, da jeg var kommet i mit første "reelle" arebejde efter endt. kandidatuddannelse der overvejede jeg også stærkt at købe fast bolig, i bagklogskabens ulideligt klare bakspejl burde jeg have gjort det dengang.
Men sådan kan man selvfølgelig ærgre sig over så meget, det er en fejltese at antage, at livet er retfærdigt.
tilføjet af

Vent et par år

Så begynder priserne på boligmarkedet at falde.
I starten går det langsomt, men efter 2-4 år går
det rigtig stærkt.
Årsag; Udbuddet eksplodere pga. efterspørslen
falder drastisk. Det skyldes de små årgange, og
de ældre begynder at stille træskoene.
Husk på, at 68 generationen er rimelig stor, og
de sidder på størstedelen af kagen. Men de vil
dø pga. for meget fest, cigaretter, sprut og
pga. den høje alder.
Et eksempel; I Gentofte koster en bolig 2,5
gange ejendomsvurderingen. Ejendomsvurderingen
er den pris grunden og huset koster at erhverve
og opfører. Hvis det ikke er en bolig bobble, så
må OECD økonomerne tage deres eksamener om.
Et godt råd; Hold dig væk fra boliger med
fantasipriser.
tilføjet af

Du giver selv svaret.

Der er mange mennesker (Med mor og far i ryggen), som køber lejligheder i Kbh og Århus.
De har penge og derfor vil priserne stige, da man er villig til at betale dyrt for en lille lejlighed.
Problemet opstår når så mange mennesker vil bo i en by. Der er ikke plads til alle og så hedder det Udbyd og efterspørgsel. Hvis du kunne nøjes med en lejlighed i Randers, ville du kommme langt for 700.000, men er valget Århus, århus og kun århus så koster det.
Jeg har købt hus i Randers, da jeg ikke havde en chance i min egen hjemby Århus.
Jeg fik et håndværker tilbud til 750.000. et tilsvarende i Århus ville have kostet mig ca 1.7 Mill.
¨
Det tager ikke langt tid med bus til randers.....

Mvh
NHS
tilføjet af

+vækst i Randers

Ja og så er der endda kommet gevaldig vækst i byen med mange nye gazellevirksomheder. Måske det slet ikke var så tåvlig ide når man selv går med tanken om fast ejendom om 5-6 år, med nuværende lejebolig (godtnok perfekt beliggende i det centrale Århus, men stadig leje).
Ja, måske man skulle flytte til Randers til den tid :-)
tilføjet af

Ævl

Sikke noget ævl at ejendomsvurderingen er den pris det koster for grund + opførsel af hus.
Det er alene et beløb fastsat af Skat for at kunne beregne ejendomsskat m.v.
Maja
tilføjet af

Vi er nogle af de "heldige"

Men jeg vil da med glæde fortælle historien om hvordan vi blev så "heldige":
Fra jeg var 12 til jeg var 19 havde jeg fritidsjob, hvor jeg tjente ca. 2.500 om mdr. - de allerfleste blev sparet op. Jeg slap for at betale for at bo hjemme mod at sætte pengene ind på en boligkonto.
Som 21-årig købte jeg mit første hus - udbetalingen var min opsparing. Senere har jeg - nu med min mand - købt og solgt nogle gange, hver gang til noget lidt dyrere.
Vi ryger ikke, drikker uendelig lidt, køber fornuftigt ind, går sjældent ud af spise, sjældent i teater, tager ikke på dyre ferier (en gang imellem i lejet sommerhus), køber ikke dyrt mærkevaretøj, og derfor har vi haft råd til at købe et hus.
Bevares tiderne har været med os og vi har en pæn friværdi i dag, men mange af vores venner har de sidste 20 år nydt livet, boet til leje, rejst verden rundt, røget, drukket og købt dyre mærkevarer. I dag brokker de sig over ikke at have råd til at købe et hus...
Tja, hvad kan jeg sige - vi har et godt liv i vores hus, sådan som vi gerne ville have det - det har haft et godt liv med rejser og stort forbrug - som de gerne ville det......
Maj
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.