11tilføjet af

Skal politiet kontrollere sig selv ?

Jeg læste og hørte om sagen fra Udbyhøj, hvor en familie flere gange forgæves henvendte sig til alarmcentralen, fordi en galning skød efter dem nytårs nat. Der var også en anden sag fra Randers, hvor en fyr der fandt en bevistløs mand liggende på gaden, blev nægtet en ambulance, af alarmcentralen. Nu ser jeg så, at politiet selv har undersøgt forløbet med skyderiet, og mener det er tacklet lige efter bogen.
Hvis der er kritik af f.eks mit arbejde, ja så kommer der syn og skøn, foretaget af uvildige personer. Jeg kan komme med udtalelser, men afgørelsen ligger ikke hos mig. Hvad syntes du, skal folk, der måske laver grove fejl vurderes af sig selv ?
tilføjet af

Der bør være en uvildig instans..

Politiet skal selvfølgelig ikke undersøge sig selv. Det er og bliver aldrig lisså troværdigt at folk der undersøger sig selv også frikender sig selv.
Personligt har jeg i forbindelse med nogle anmeldelser overvejet at klage over politiet, men opgivet på forhånd.
F.eks. da en ven blev afvist på station 1 med ordene: Den sag bliver aldrig til noget. Det var kun fordi jeg kraftigt insisterede på at politiet skulle tage anmeldelsen fra min gennembankede ven at de tog den. Det endte med 60 dage til ham der tæskede ham.
tilføjet af

lille sag

den pågældende sag er af mindre betydning men generelt kan man vel sige at det er svært at finde en instans som kan kontrollere politiet. I alle tilfælde skal der skrives rapporter og det i sig selv giver et grundlag for den videre vurdering, man skal jo også kunne stole på at ens medarbejdere agerer ud fra deres sunde fornuft og bedste evner. Hvis feks. Justitsministeren skulle ind og vurdere hver gang der sker noget lignende så ville der være nok at lave.
Man kunne måske have en slags "havarikommission" som tog sig af de vigstigste sager omvendt er jeg generelt ikke utryg ved politiets arbejde.
tilføjet af

Jeg er heller ikke.........

.......utryg ved deres arbejde, men jeg er i høj grad utryg ved, at de kontrollerer sig selv!
Særligt hvis der virkelig er foretaget 3 opkald til alarmcentralen mens kuglerne fløj, uden at de fandt det magtpåliggende at reagere.
tilføjet af

Flyt politiet

Problemmet med politiets selvkontrol ligger i at vi i Danmark reelt kun har todeling af magten, da politi og dommere jo hører under samme myndighed, justitsmininsteriet.
Da der er udbredt uvillighed til at dømme kolleger - det ses jo også indenfor sundhedsvæsnet. Så burde politiet flyttes derhen hvor det hører hjemme, nemlig hos indenrigsministeriet.
Det vil gøre "old boys club" fænomenet mindre
tilføjet af

hvem ??

ville du have skulle kontrollere Politiet❓en ny offentlig instans❓
I den pågældende sag kan det da godt være at der er blevet reageret forkert, men hvad så❓skal vi lave hele seancen om❓ Det vigtigste er at man lærer af evt. fejl og det har jeg tillid til at også politiet gør, de har trods alt en del dygtige folk ansat også i ledelsen.
tilføjet af

jeg tror ikke

at dommere og advokater er specielt i klub med politibetjente, det er vist lidt langt ude.
tilføjet af

Nej selvfølgelig skal de ikke undersøge sig selv.

men det problem er jo gammelt i den branche.
Hvis sagen fra Udbyhøj har været behandlet "efter bogen" så skal de fandeme have en ny manual!!
Jeg så godt John Jacobsen så og væve udenom i nyhederne - det var lige til en tegneserie.
tilføjet af

Det burde du være

så er du forberedt den dag de krydser din vej. Jeg har oplevet dem i en undersøgelsessag lyve stærkere end en hest kan rende og efter den historie har min holdning til politi været farvet deraf.
tilføjet af

Du skule presses

Men seer meget bedre ud med profil.
Flot Harry
-))
tilføjet af

tak skal du have

ja, det hjalp lidt på forretningsgangen, da en eller anden uoriginal person, begyndte at bruge mit navn. jeg havde lidt bøvl med at få profilen oprettet, men et par erfarne debatører, hjalp mig på vej, og de skal have tak ;-)
tilføjet af

Velbekomme

Godt debatlyst )
Glæder mig til nye indlæg fra dig.
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.