1tilføjet af

I tvivl om kost

jeg har besluttet mig at lægge mere kræfter i min kostomlæning det er desværre ikke gået så godt det her år, men giver ikke op, nu er det jeg er i tvivl om hvor meget pasta, kartoffler og ris og bugur det er "tilladt" at spise når man er på kur/omlægging..
Nogen der ved det?
Kiggede på goggle og der står den "gamle" og nye pyramide så ved ikke hvad der er bedst?
Nogle råd i den forbindelse?
tilføjet af

Pasta og gutter ;)

De nævnte produkter er meget nemt omsættelige for kroppen og kan rangere på linje med hvidt brød. På det punkt.Det er ren stivelse med lidt forskellige vitaminer mm i.
De er hver for sig sunde, men vælg de grove varianter hvor det er muligt. Og spis max 1 dl per måltid. Så er det ikke dem der det udslagsgivende. Du kan sagtens undvære dem, du er ikke afhængig af dem som fødevare. Så længe du spiser varieret.🙂
Et godt tip ang Ris.
Kog en portion og sæt den i køleskabet. Så tager du det du vil have til dit måltid. Varm det op på en pande. Jeg plejer at hælde noget flået tomat på(som jeg godt kan lide at bruge som sovs). For så popper de ikke rundt omkring på panden.
På den måde steger ejg som regl kødet til det er færdigt og så varmer ejg ris og savs op på samme pande. Mindre opvask for mig.😃
Min erfaring er at kogte ris kan holde sig 5 dage på køl i en lukket box og du bruger en ren ske e.l. til at tage med..
Den anden fordel her, er at jeg så kan spise vilde ris også, da jeg ellers skulle sætte dem ovr længe før testen af maden. De skal koges i en god time. Jeg mikser mellem brune ris og vilde ris, eller blander dem sammen i opbevaringsboxen. Når jeg har kogt dem.
Prøv at komme røde linser i risen også. Bare lidt. Tilsæt dem i vandet så det passer med deres kogetid. De fleste er 15 - 20 minutter. De skulle også være meget sunde.
Det spare tid og energi(penge)
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.