5tilføjet af

Skal gulerødder vaskes?

Jeg elsker de der "gulerodsposer" man kan købe hos McDonalds med små carotter i for 10 kr. Men har nu fundet ud af man kan købe dem væsentligt billigere i supermarkedet.
Jeg spiser dem rå fra bakken, men er nu kommet til at spekulere på om de SKAL vaskes først? Nogle der ved om de er sprøjtet med gift eller lignende der gør at de skal vaskes før man må spise dem? Der er ingen varedeklaration på bakken, men går supermarkedet ud fra at folk automatisk ved at de skal vaskes, i tilfælde af de skal?
tilføjet af

Tror ikke

du behøver at vaske dem, de er jo skrællede og skåret, så det skulle være meget underligt at man derefter valgte at sprøjte dem. Sådan noget gør man jo mens frugter/grøntsager vokser eller på frugter med skræl for at den skal se pænere ud.
tilføjet af

Som en....

..gylden regel, vasker jeg altid grøntsager, ligemeget om de er økologiske eller ikke. På den måde kan du da altid være sikker ik´?
Hilsen Kajsa
tilføjet af

De er ikke skrællet

og heller ikke skåret. De er dog blevet grovvasket for jord. Men er det nok? Jeg gider ærligt taget ikke vaske en håndfuld hver gang jeg får lyst til en håndfuld, hvis jeg kan slippe for det. Derfor vil jeg gerne vide om det er nødvendigt.
tilføjet af

Hvis du i øvrigt...

...er sund og rask, så tager du såmænd ikke skade af en smule bakterier - tværtimod kan det hjælpe dig med at opretholde et imunforsvar overfor den slags.
Nye gulerødder skal vaskes for jord og ikke skrælles. Hvis de er ældre bliver skrællen let bitter. Så hvis du ikke finder ubehag ved dine uskrællede gulerødder, så spis bare løs. Du risikerer sgu at blive sundere.
tilføjet af

Logik for burhøns ...

Man skal selvfølgelig altid huske, at vaske alle sin grøntsager, før man spiser dem.
Alt andet ville være komplet uforsvarligt og uintelligent.
Det er jo logik for burhøns ...
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.