13tilføjet af

skal faren være med til at betale for uddannelse ?

hvis barnet skal på efterskole❓sprogrejse el. lign ?
tilføjet af

Umiddelbart vil jeg tro...

At hvis du har den fulde forældremyndighed over barnet, hænger du ene og alene på den.
Har I fælles forældremyndighed, er det vel fælles?! -jeg ved det ikke, men det er hvad jeg umiddelbart tror.
Forhåbentlig er det noget I kan snakke jer til rette om!
Hilsen Klokke
tilføjet af

Hvad mener du med "skal"?

Det er jo ikke ligefrem nogen umiddelbar nødvendighed du nævner??
tilføjet af

i begge tilfælde

kan han jo så bare sige nej❓hvis ikke han vil bidrage, hvis ikke loven siger at det skal være en fællesudgift.

vh anonym
tilføjet af

.........

skal indgår i et spørgsmål... skriver jeg bør, så er sagen anderledes og ikke en pligt men efter forgodtbefindende.
Spørgsmålet er om faren skal være med til at betale for efterskole, sprogrejser, rejser i folkeskolen osv.. eller om den udgift alene tilfalder moren eller den part hvor barnet har bopæl ?
Det jo heller ikke en nødvendighed for et barn at komme på skolerejse i folkeskolen er det❓men godt nok synd, hvis det ikke kan deltage i de sociale rejser.
vh anonym
tilføjet af

Bopæl

der bestemmer hvem der skal betale for det.

Min kammerat har hans søn boende og har fået oplyst ved statsamtet, at HAN skal betale det hele. Hans x ville nemlig ikke betale noget, pga sønnen bor ved ham. Flytter han adressen hjem til hende igen, vil hun godt. Hun har så nu, indvilget i at betale ca 500 kr/mdr til lommepenge til drengen, Resten ca 5000 kr/mdr hænger han så på. Og er faktisk hendes ide det med at komme på efterskole.

Synes den slags er for dumt, hvorfor kan forældrene ikke finde ud af at dele den slags. Oprettet en konto til opsparing til efterskole mm. Det er børnene igen, som bliver taberne og midtpunktet i de skænderier, som er der.

Mvh Jannie
tilføjet af

får han ikke noget tilskud ?

Jeg synes ikke, at den som har barnet boende får dækket halvdelen af udgiften til barnet.
anonym
tilføjet af

Det er svært

Tænk at være den der ser sit barn to week-ender om måneden hvor den anden part bliver sur hvis han ikke vil betale. Denne part vil jo også steje hvis den første part vil se mere til barnet. Evt. et par dage mere pr. uge.
I dette tilfælde spørges der om om faderen ikke bør betale. På en måde kan jeg godt forstå hvis han ikke vil. Det er jo ikke ham der får barnet "hjem" og skal høre om turen. Vedr. efterskole synes jeg det skulle være halvdelen - bidraget han skal betale hver måned. Men så skal han også have ret til at barnet er hos ham hveranden gang det er hjemme fra efterskolen. Nogle mødre vil måske steje over dette men det er jo retfærdigt. Lige for lige.
Der er nogen mødre der vil sige at det jo er for barnets bedste, men det bliver tit manipuleret i det skjulte så det også bliver til hendes fordel. Husk nu, det er i nogle tilfælde.
Jeg er selv mor og ville selvfølgelig gøre alt for mit barn i samme situation. Men vil samtidigt sørge for at faderen skal have ret til sit barn (også uden for de faste tider) hvis det er mig der fik forældremyndigheden. Det er nemlig til barnets bedste. Alt andet vil være egoistisk - med mindre der er tale om vold mm. Men det er selvfølgelig en helt anden snak.
tilføjet af

ja, men hvem siger ikke at banet kan

besøge begge forældre, når barnet er hjemme ?
At f.eks. er barnet hos den ene forældre den ene weekend, kan det tilbringe en halv til hel dag hos den anden og omvendt.
Folk er sgu så ridgide... et efterskolebarn er typisk omkring 14 år og kan selv tage bussen til far eller mor.... hvorfor skal tingene være så komplicerede.
anonym
tilføjet af

Han ..

får lidt tilskud. men resten skal han selv betale. og der vil moren ikke deltage.

Hvis man er på understøttelse, kan man søge ekstra tilskud ved skolen.

Mvh Jannie..
tilføjet af

Faderen skal betale bidrag

og er ikke forpligtet til andet indtil barnet er 18 år. Sprogrejser ligger i reglen senere, mens efterskole typisk er 9. og 10. skoleår.
Der kan søges forlængelse for bidragtiden, hvis barnet er under uddannelse, men man skal være opmærksom på, at det så reducere frikortet tilsvarende, så i sidste ende tjener det i reglen kun det formål at gøre livet dejligt surt for barnefaderen.
tilføjet af

Enig

Men vil sikkert bare være hjemme en week-end engang imellem eller er det måske et par gange om måneden?
Men i denne week-end skal alt passes, forældre, evt. bedsteforældre, venner osv.
Det er da lige til at få stress af. + at den der har forældremyndigheden sikkert vil sige "du overnatter her og så må resten passes ind". = Den anden må tage til takke med lidt. Det er ikke retfærdigt - derfor mente jeg at i den ene week-end soves hos den ene og i den anden hos den anden. Dermed ikke sagt at man ikke kan besøge den anden part.
Men tror det er en god idé at få fordelingen slået fast fra starten ellers bliver der hurtigt planlagt (bevidst eller ubevidst). Et barn prøver jo at gøre sit bedste og vil vel ikke gøre en forældre ked af det.
Det var bare det jeg mente.
tilføjet af

Selvfølgelig

Selvfølgelig skal faderen det.
Hvis barnet skal på et uddannelsesmæssigt ophold mens det er mindreårigt, så skal begge forældre jo betale til det, såfremt de begge har forsørger/bidragspligt til barnet. Jeg formoder at et efterskoleophold eller en sprogrejse er til gavn for og efter barnets eget ønske, så det bør der helt klart bidrages til.
tilføjet af

Råd til det

Hvis han skal betale 5000,- i måneden for at have sit barn på efterskole, så får han ikke ret meget tilskud, fordi han har en ganske høj indtægt. Så har han vel også råd til det, ikke???
Min datter går også på efterskole (5. år, jeg har et barn på efterskole), så jeg kender godt lidt til tilskudsreglerne og ekstra tilskud fra skolen. Da jeg har en lav indtægt, skal jeg i år "kun" betale 1.700,- i måneden, selvom det er 10. klasse, som er dyrest. Og hun får 200,- i måneden i lommepenge.
Det er udelukkende min beslutning at sende børnene på efterskkole, og min eksmand har ikke hjulpet med at betale - det har jeg heller ikke bedt om, da jeg vidste, jeg ville spørge forgæves. Det er dyrt med efterskole, men jeg har prioriteret det højt, fordi barnet får så mange gode ting på efterskolen, som jeg ikke kan give derhjemme.
Har også hørt om en dreng, som gerne ville på efterskole, men forældrene sagde, de ikke havde råd - selvom de begge havde gode, vellønnede job. Men folk prioriterer jo forskelligt . . .
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.