3tilføjet af

Skal efterlønnen fjernes skal den ramme alle

Hvorfor skal efterlønnen fjernes, dårlig undskyld for at politikkerne kan afsætte en milepæl i deres historiske liv.
vi kan jo altid bede flere udlændinge om at komme til landet hvis vi bliver for få i landet i fremtiden til at klare det økonomisk.
Hvis vi afskaffer efterlønne lidt efter lidt så er det den tunge ældrebyrde som der er der lige nu og i de næste mange år der der høster af den frugt som vi alle har arbejdet os op til.
Lad os dog kæmpe for at beholde den gullerod der er i det danske samfund.
Med andre ord jeg bliver sku så skide sur når de skidespræller der sidder i folketinget og ikke forstår en skid gentagne gange vil pille ved noget der fungerer og som fungerer godt.
Politikkere burde sku have de samme i løn som dem der får for lidt og ingen mulighed har for at spare noget op uden at have ret til ministerpension.
Ja lad os pille ved ministerpensionen i stedet for.
tilføjet af

"ældrebyrde"??????

Hvad hulen er det for et uanstændigt ord at bruge?
tilføjet af

Nej det synes jeg ikke.

Der er ingen grund til fjerne efterlønnen på nuværende tidspunkt, og jeg tror heller ikke der vil være det i fremtiden langt de fleste mennesker vil når de bliver tres år have ganske svært ved følge med den teknologiske udvikling. Jeg gik på et kursus på AOF hvor jeg skulle lære om de forskellige computer programmer vi var 12 personer på det hold omkring de 40 år og lidt opefter, vi fik i denne forbindelse en ung skole praktikant på holdet, han havde på under en uge nået igennem mere, end vi andre havde på en hel måned.
Det er klart i et liberalistisk samfund må erhvervs ejerne tænke på effektivitet og kan ikke tage disse sociale hensyn. Derfor vil de fleste i fremtiden når de når de tresårs alderen være slidt op mentalt. Vi ser det i dag hvor mange der lider under stress symptomer, og må sygemeldes på grund af for stor arbejdsbyrde. Stress er ganske enkelt et stort problem i dag på arbejdspladserne og mange dør ganske enkelt af stress fordi de ikke kan leve op til krav der stilles på arbejdspladserne i dag.
Man må bare erkende mennesker er skabt til konstante forandringer og udfordringer men har brug for pauser ind imellem og jo ældre du bliver jo længer pauser man brug for til at komme på toppen igen. Nogle mennesker løber let en maratonløb på tre en halv time og kan løbe den på tre hvis de presser sig, men problemet opstår, hvis du skal gøre det hver dag.
Sådan fungere mennesker også på andre områder derfor vil der i fremtiden stadigvæk være brug for efter lønnen som befolkningen kan vælge og jeg er endda tilhænger af en borger løn . Da det sker når folk bliver syge er de skal igennem diverse arbejdsprøvninger og der skal indhentes lægeerklæringer. Osv. Som samfundet bruger utrolige mange resurser på det, hvor det vil være meget mere hensigtsmæssigt at bruge dem på andre områder.
Mvh
tilføjet af

Indvandrerbyrde?

Alle uproduktive kan vel opfattes som en byrde for de produktive?
Børn er ikke produktive endnu. Det forventes, at nogle af dem bliver det i fremtiden, så de kan forsørge de produktive af i dag, når disse ikke længere kan selv. I mellemtiden udgør de en børnebyrde.
Også blandt folk i arbejde er der forskel på produktiviteten. Nogle er meget samfundsnyttige. Andre er slet ikke.
Når man vælger at omtale en befolkningsgruppe som ældrebyrde, vil det være rimeligt at vurdere alle efter deres samfundsnytte.
Der må etableres en skala. Hvad er en arbejdsindsats værd? Er folk indforstået med at belønne anstrengelserne med den nuværende sats? Mange offentligt ansatte vil her risikere en lav vurdering.
Også i det private erhvervsliv er det i mange fag lykkedes at unddrage sig nytteværdi som grundlag for belønning.
I fremtiden vil mange nuværende jobs være forsvundet, da de kan udføres af computere, robotter og andre maskiner. Også højtuddannede kan erfare, at deres specialviden pludselig kan erstattes af et computerprogram, så ethvert fæ kan udføre deres indtil da vellønnede aktivitet. Men selvfølgelig vil især rutineaktiviteter være udsatte. De tilbageværende og nye jobs vil stille øgede intellektuelle krav. Meget muligt vil der blive en stadigt større restgruppe, der ikke kan udføre de aktiviteter, som man vil give løn for.
Allerede nu kan man jo læse om stor arbejdsløshed, medens arbejdsgivere mangler kvalificeret arbejdskraft. Hvis man mangler en til avanceret programmering, ansætter man jo ikke en mand, som kun kan slå ens græsplæne.
Så der er en vis sandsynlighed for, at der vil blive stadig flere, der kan opfattes som en byrde for de produktive. Det kan blive nødvendigt at reducere disse belastninger for at undgå, at de produktive rejser til andre lande, hvor de får lov at beholde mere af deres indtjening.
Hvis byrderne skal mindskes er det selvfølgeligt fornuftigt at se på differencen mellem jobbets nytteværdi og belønning. Her kommer skalaen ind igen. Det vil også være gavnligt ved at etablere større motivation og dermed større konkurrence om de virkeligt nyttige aktiviteter. Det er uheldigt, når et potentielt meget nyttigt individ kan vælge at hygge sig med et velbetalt ustresset arbejde.
Et virkeligt klogt menneske kan udmærket vurdere, at livskvaliteten vil blive optimal, hvis han uddanner sig til at studere gamle germanske sprog i universitetets kælder. Eller han bliver arbejdsmand på et lager. Lønnen er til at leve med, og han udsættes kun for moderat pres og indblanding. De overfladisk materialistiske gevinster, som deltagerne i ”ræset” kan vinde, overlader han til disse mindre udviklede.
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.