17tilføjet af

SF og åbenhed

SF (o.a.) går ind for at alle menneskers personlige oplysninger blandt andet om økonomi og skat skal lægges ud til fuld tilgængelighed på "Nettet".
Begrundelsen er (underligt nok) at det fungerer fint i Sverige og Norge.
Jeg syntes det er et klart brud på den personlige frihed og syntes at SF`s argumentation er komplet åndsvag ! hvad syntes I ?
tilføjet af

100% Enig

 
Omvendt undrer det ikke, at netop det parti - og deres proselytter - kan gå ind for den slags offentlig gabestok over andre.
 
tilføjet af

Ville være fint

hvis du også havde argumenter for det.
Ellers får vi jo bare en drøftelse igen hvor nogle skriver god ide og andre dårlig ide. Det rykker nok ikke så meget.
Men det sjove er jo, at samtidig med at dette forslag er blevet stillet, så blev det meddelt fra trafikministeriet - som jo ledes af en konservativ minister - at man nu ville offentliggøre alle bilers kilometertæller.
Af hensyn til at dem der skulle købe bilen kunne få den nødvendige dokumentation for om der var snydt med kilometertælleren.
Af denne grund skal det altså være muligt for min nabo at se hvor meget jeg kører i min bil. Han kan også se hvor meget mit hus er vurderet til og hvad jeg betaler i ejendomsskat.
Men har må altså ikke se hvor meget jeg betaler i personlig indkomstskat.
Jeg har nogen gange svært ved at forstå hvor grænserne skal sættes af de borgerlige for hvilke oplysninger der er private og hvilke der er offentlige.
tilføjet af

Bare en enkelt kommentar!

 
Tror du at man vil registrere bilers km-tæller under deres nummerplade - eller vil man måske være bare en anelse smartere og bruge bilens stelnummer?
Det er jo ikke alle brugte biler der har nummerplader på, når de handles - vel :-))
Jeg kender forresten ikke stelnummeret på min nabos bil. Kender du det på din nabos bil?
Er det egentlig ikke meget trygt for alle parter, at de mere odiøse bilhandlere kommer væk fra markedet?
 
tilføjet af

absolut

en god ide at indføre ordninger der kan forhindre snyd og svindel.
Og hvordan ordningen som trafikministeriet laver vil blive udformet skal jeg ikke sige mere om, end som kontorchefen fortalte i TVindslaget.
Men skal det forståes sådan, at du er modstander af også denne form for åbenhed hvis det bliver med nummerpladen som indgangsvinkel?
tilføjet af

Niks!

 
For min skyld kan vi sagtens lave det med nummerpladen som indgangsvinkel - men det vil bare være ganske nytteløst, da den ikke er en éntydig identifikation af et køretøj.
Det vil - ærlig talt - være som at tisse i bukserne med en registrering på det grundlag.
Skal vi gøre det - så lad os gøre det ordentligt, så der ikke er chance for snyd og misbrug.
 
tilføjet af

men forklar lige

hvorfor det er ok at naboen kan se hvor meget jeg køre i min bil
men ikke må se hvor meget jeg tjener
hvad er det som gør at der er denne forskel på oplysninger vedrørende mit privatliv.
tilføjet af

NU synes jeg .....

 
.... at du blander 2 ting sammen.
Nevermind! Man kan jo forestille sig, at der bliver lavet en "lås" på systemet, så det kun er biler der er markeret som "Salgsklare" man kan få oplysninger på.
Lige nu virker det på mig som om, at du ser begrænsninger - og ikke muligheder - i et sådan forslag.

Med hensyn til at kunne checke indkomst/skatteforhold så kunne man det tidligere, da man havde Kæmner kontorer under de enkelte sogn.
Det var der udbredt modstand mod, da det kunne misbruges - og derfor blev det afskaffet.
Husker jeg ikke meget galt, så var det et Socialdemokratisk forslag i tidernes morgen som førte til afskaffelsen.
Hvorfor er du egentlig så interesseret i at få åben adgang til andres indkomst/skatteforhold?
 
tilføjet af

Ser ikke forskellen

For begge forslags vedkommende er der tale om at offentliggøre nogle personlige oplysninger med henblik på at gøre det sværere at snyde.
I den ene tilfælde en bestemt person - nemlig køberen af en bil - i det andet tilfælde alle borgere i samfundet i øvrigt, da de jo så skal betale mere i skat end nødvendigt.
Og indrømmer gerne at jeg kan se fordele og ulemper ved begge forslag, og ikke er entydigt for og imod.
Har bare svært ved at se hvordan man kan argumentere for det ene forslag medens man er modstander af det andet forslag.
Men det skyldes måske at skattesnyd er mere omfattende end snyd med kilometertælleren.
tilføjet af

Come On!

 
Du kan ikke seriøst mene, at du ikke kan se forskellen mellem de 2 ting!
Med hensyn til bilen så er det jo ikke person følsomme oplysninger der er tale om.
Som jeg skrev kan jeg forestille mig, at man laver en "lås" på systemet så det kun er biler der er annonceret til salg der kan ses - og/eller det sker via stelnummer.
Med hensyn til indkomst- og skatteforhold så er sagen helt anderledes.
Jeg personligt ønsker ikke at enhver kan se noget om min indtægt og dermed skattebetaling.
Det er et forhold mellem skattevæsenet og jeg (og så lige min bank og revisor) - men alle andre kan jeg ikke se skal have adgang til det.
Det er absolut ikke på grund af skattesnyd (i mit tilfælde) - men nok nærmere et spørgsmål om misundelse fra mange.
Flertallet af danskere er desværre blevet en samling misundelige individer, som ikke kan tåle at andre har mere end dem selv.
Straks skal der være ballade forbi man tjener godt  -  men også yder mange timer til gengæld.
Jeg tænker på, om der måske er et strej af misundelse bag af du gerne vil kunne se andres indkomst-/skatteforhold.
tilføjet af

Tag dig sammen

De fleste er vel ligeglade med at en evt. køber eller andre interesserede kan se hvor meget ens bil kører. Hvis den er til salg så er det vel almindelig produktoplysning og mange kan jo ellerede følge med i det, især hvis man kommer til jævnlig service. I synshallerne noterer de også kilometerstanden ned, hvad de så end bruger det til.
Hvordan min personlige økonomi ser ud er derimod min helt egen sag. Jeg vil ikke have at andre feks. siger; hvad ! kan han ikke engang klare sig bedre når han får sådan en god løn, eller omvendt, hvordan kan han/hun have så meget når han tjener så lidt❓det er helt og holdent et menneskes private ret ikke at offentliggøre det til andre end den han/hun selv ønsker.
Jeg er iøvrigt også utilfreds med at alt for mange har indblik i feks. min ejendoms vurdering og dermed hvad jeg betaler i ejendomsskat/ejerværdi. Evt. hvor mange sommerhuse jeg ejer osv.
tilføjet af

Prøv nu at læse

det gør det trods alt nemmere at føre en debat.
Hvis du harlæst mit indlæg må det være svært for dig at notere, at jeg ubetinget er tilhænger af at man skal se folks indkomster.
Så for din skyld skal jeg prøve at gengive det:
Jeg medgiver gerne at der kan være præventive grunde til at offentliggøre hvad folk tjener. Fordi det måske i nogle tilfælde ville kunne få nogle fra at lave skattesnyd eller ville kunne afsløre skattesnyd.
Men jeg bryder mig ikke synderligt meget om at alle personlige oplysninger efterhånden er til fri rådighed for alle og enhver.
Med den holdning har jeg blot endnu sværere ved at se hvorfor man skal kunne se hvor meget jeg bruger min bil. Og jeg har lagt mærke til alle dine formodninger om hvad man måske vil gøre for at forhindre at man kan se disse oplysninger. Jeg tror nu bare det er formodninger fra dig og ikke har hold i den virkelig som kontorchefen fra trafikministeriet fortalte om.
Og helt ærligt så kan jeg slet ikke se hvem der har glæde af den oplysning. Ud over en enkelt som måske en dag skal købe min bil. I den situation kan jeg jo så få en udskrift så viser oplysningerne som jeg kan videregive. Men det er noget helt andet end at jeg skal lade hvem som helst se med på hvordan mit private kørselsforbrug er.
Og i de her år hvor flere og flere ting kan registreres elektronisk mener jeg man er nødt til at tænke sig godt om, hver gang man vil ligge personelige oplysninger på nettet.
Skal man også se hvilke religion man er tilsluttet. Hvilket forsikringsselskab hus og bil er forsikret hos.
Derfor vil jeg stadig have lov til at undre mig over, at visse borgerlige synes det er ok at offentliggøre privatkørslen men ikke selvangivelsen.
tilføjet af

Kan forstå

at dine holdninger alene bygger på hvad der har betydning for dig.
Så din selvangivelse må ingen se, men oplysningerne om bilen må man gerne for dem ser de jo alligevel nede på værkstedet.
Se den form for holdning kan jeg jo nok ikke rigtig argumentere mod.
tilføjet af

mig og flere

Det er helt sikkert ikke noget jeg er alene om. Selvfølgelig er det da vigtigt for mig, det er det bedste argument jeg overhovedet kan komme med. Det handler om at andre vil snage i mine o.a. personlige forhold, hvad er meningen ?
Omkring bilen så er det jo en produktoplysning for en forbruger. Du eller andre skal ikke "forbruge" mine personlige forhold til noget som helst.
Og jo det gælder da osse for andre, jeg er da fløjtende lige glad med hvad andre tjener, hvis du gerne vil opgive dine forhold kan du jo gøre dette. Din profilside afslører ikke megen åbenhed men det er jo selvfølgelig også sjovere at snage i andres ting ikke ?? misundelse er en grim ting og førte bla. til socialismens fald i Sovjetunionen.
tilføjet af

Privat kørsel ?

og hvordan skulle du så kunne dette ?? Jeg kender en del som har flere biler, motorcykler osv. EU scootere er vel heller ikke registreret.
Man kan udelukkende registrere hvor meget bilen kører, ikke personen/ejeren. Andre kan jo også køre bilen, familie , venner.
Jeg har tre privatbiler, to motorcykler, en håndfuld knallerter/scootere, hvordan vil du registrere dette❓
Det kan ikke lade sig gøre med det udstyr der er i bilerne i dag.
tilføjet af

du har stadig ikke forstået

en skid af hvad jeg skriver til dig.
Prøv dog at sætte dig ind i indlægget før du skriver dit nonsens.
Hvis det virker som om jeg er træt af dine tåbelige bemærkninger om hvad jeg nok mener eller burde mene - så er det fordi jeg er skide træt af typer som dig der igen og igen afleverer stupide indlæg om det modsatte af hvad jeg skriver.
tilføjet af

uanset hvor mange

biler jeg måtte have, hvad kommer det så dig og andre ved hvad jeg har kørt i den/dem.
Hvis du vil købe min bil kan du jo bede om oplysningerne - derfor behøver de jo ikke ligge på nettet.
tilføjet af

jeg har forstået

at du ikke kan argumentere for din sag. Jeg har fortået at du ikke kan tåle at blive modsagt uden at blive flabet.. Så jeg har også forstået at du ikke er værd at diskutere med.
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.