4tilføjet af

Selv sætte stuk op?

Jeg har hørt, at man selv kan sætte stuk op. Jeg har også set nogle moduler til at sætte op, men jeg er i tvivl om resultatet... Kan man virkelig få et pænt resultat med "falsk stuk"?
//Kirsten
tilføjet af

stuk

Ja det kan man.
Man skal bare være omhyggelig med hjørnerne og med limen men hvis man så er det kan resultatet blive rigtigt godt
tilføjet af

Selv sætte stuk op

Hej Kirsten
Vi har selv prøvet at sætte stuk op og det kan godt blive pænt med de moduler man kan købe. Stukken skal saves skrå i højrnerne i en skærekasse så de to stykker der går op mod hinanden passer sammen. Brug en fugepistol til at lime og pres blødt hen over hele stukken, så den bliver presset godt ind mod væg og loft. Hvis du efterfølgende fylder revner med malerfugen og bruger en fugtig finger eller pen-sel til at glatte efter med kan resultatet blive fint når det bagefter får maling!
Trine
tilføjet af

Enten eller

Falsk stuk eller ægte gips.
Har du god tid og kun to tommelfingre kan du godt gå i gang med den ægte vare.
Men som tilsynsførende arkitekt må jeg indrømme at jeg ikke kan se forskel på den ægte og den "falske" vare, når først der er malet. Og så er den "falske" stuk noget lettere for "gør-det-selv" folk.
tilføjet af

Prøv selv...

Det er forholdvist billigt og nemt .. Og hvis du ikke synes resultater bliver godt så kan du jo evt. få en til at hjælpe dig som har prøvet det før.
Som maler har jeg oplevet begge dele at "gør-det--selv-psykopater" nogengange er lige så gode som en udlært håndværker .. og aller oftest at det er de ikke.. Men prøv det skader jo ikke ..og man kan altid gøre det om ..
Held og lykke alligevel
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.