5tilføjet af

Retro-bølgen raser, men hvorfor?

Jeg blev grebet på fersk gerning i at ville smide min ”Soda-stream” sodavandsmaskine ud.
Min inden der udbrød mytteri i mit hjem, blev jeg gjort opmærksom på, at dette unikke apparat, der fremstår i hvid/orange farver, skam er et 70´er hit – et ægte retrominde.
Aha, tænkte jeg.
Selv synes jeg, at apparatet er klodset, grimt og ja – hvis jeg skulle vove mig over til Matas, for at købe en ny kulsyrepatron, ville personalet formentlig brække sig af grin og forundring.
Men bort set fra sodavandsmaskinen, forekommer det mig, at vi i øjeblikket befinder os i en såkaldt brydningstid – et opgør med nutidens materialisme, hvor alt skal være så dyrt som muligt, og helst i børstet stål – sammenlignet med fortidens 70 stil, hvor brunt og orange (bwadr) var et hit.
Tøjbranchen raser over, at humanitære organisationer må sælge genbrugstøj, fritaget for moms.
Og ikke nok med det, danskerne er trætte af modediktater, og elsker faktisk at købe gamle klude, som naboen garanteret ikke har magen til, eller kan genkende fra ugens Føtex-avis.
Der er også vildt gang i genbrugsbutikkerne.
Nu kommer vi til selve debattens kerne:
Er tendensen med retro-feberen kommet for at blive?
Er vi trætte af det materialistiske kapløb med naboen?
Er retro-feberen et skjult oprør?
Er retro et udtryk for, at vi ikke længere påskønner nutidens design.
Giv din mening til kende!!!
tilføjet af

svar

Er tendensen med retro-feberen kommet for at blive?
Det håber jeg!
Er vi trætte af det materialistiske kapløb med naboen?
Jeg har aldrig deltaget i det kapløb, men det keder mig bravt at se andre deltage i det...!
Er retro-feberen et skjult oprør?
Sådan håber jeg ihvertfald tingene hænger sammen, skal jeg tale for mig selv, har jeg altid gjort oprør mod tidens trends og valgt min egen stil...
Er retro et udtryk for, at vi ikke længere påskønner nutidens design.
Sat lidt på spidsen, tror jeg der er en del fisk, som bare flyder med strømmen, og hvis der er nogen der dikterer "retro er in", så flyder de pladask med den bølge for ikke at føle sig udenfor, disse tryghedsnarkomaner er der nok af og blandt dem vil der sikkert være mange som lige pludselig forkaster nutidens design fordi det ikke længere er "hipt"/"mainstream".
tilføjet af

min menings tilkendegivelse

Er tendensen med retro-feberen kommet for at blive?
Nej- det er mangel på opfindsomhed- lidt ligesom 60ér bølgerne!!

Er vi trætte af det materialistiske kapløb med naboen? Ja da og der for er retro fra 80érne heller ikke lige sagden!! 80ér vær jo mærkedyrets blåøjet accept af flok instintet!

Er retro-feberen et skjult oprør? Nej bare folk der ikke lige kan finde ud af at, det pisselige gyldigt med mode- og så fordi de ikke kan følge med genopfinder de den gode gamle ungdom!!
Er retro et udtryk for, at vi ikke længere påskønner nutidens design. Nej vi er bare lidt latterlige og selvbedrageriske - og derfor tror vi at tidligeres tiders mode var smart! kædereaktion hold flokdyret er eneste årsag!! Der hverken oprør eller ide bag- det noget der fundet på efter retroens genkomst - for at skjule eget platte folkinstinkt!!!
Ad en gang ynkelige mennesker !!
tilføjet af

Jeg tror nu...

.. at den bølge har været der hele tiden.
Førhen sneg vi os ind til Frelsens Hær, Røde Kore, Kirkens Korshær, UFF og hvad de ellers hedder.
Pludselig er der så nogen, som er noget ved musikken, som kører det frem som den nye trend.......og VUPTI. Nu kan man næsten ikke komme til i genbrugsbutikkerne, for det er blevet legaliseret.
TAK FOR DET.
Tøjbutikkerne skulle skamme sig hvis de brokker sig over, at der ikke skal betales moms for genbrug.
Pengene går jo til humanitært arbejde. Jeg indrømmer gerne at jeg hellere vil lægge mine penge i en genbrugsbutik end give dem til dørtiggere.
tilføjet af

retro feberen er n...........

"retro feberen er noget man ihærdigt igler efter hvis
man gerne vil se den ydes ,og nydes af sinne naboer.foreksempel:du burde da klippe din daværende hæk,ned til en middel størrelse så vi ,som bor på den anden side af hækken, kan se din kone uden tøj på, rende rundt ,og visse sig offentlig her.eller denne her, jeg er så frygtelig ked af det,hvis jeg ikke kan følge med, i hvad min eneste nabo laver,ih,hvor er, jeg rassende på det individ ,af nysgerighed!!!
...men nånå,ny dør min eneste (ghetodims)"hvad gør vi så,mand jo vi prøver med lidt flere GAMES-da det, er jo på ytringsfrihedenstrængselen ,at masse og være et selvbestemne individ i forbilledet, af sig selv som"menneske"!!!
"jo,bekrig ore not bekrig.iøvrigt er det kun folk med svagelige sinde der vil gøre sig yderst bemærket."inde for spsygiatrien ville man syntes ,at de mennesker ikke er særlige kloge.-men måske lider af noget man måske ville,dømme som skitzefran individ-med de megen store trang til ,at blive set af andrer/høres af andrer mennesker!!!
"det kunne osse være ,at mennesket er nervøs for ,at (blive gammel og upasselig af sin alder).-iøvrigt spsygiske syge mennesker har megen stor trang til ballade over alt, de færdes-gældende for gammle og unge dementalte folk.sådan er det.
-men som jounalist ville det være ,et megen morsomt et fenemen af ældrer med disse sjove sygeligegen!!
"ja,hvad kan man slippe af med mangtfoldige langvarige historier-(OM NABOER,UDENT EKSISTENS)!!!
-TJAH,DENNE FORKLARING HER ER VIDST TEMMELIGT FORTALT NU IKK!!!på forhånd tak med dit nye inlæg er spændende-yderst velsmagene.go´dag fra hjertet:-)
tilføjet af

Måske er vi bare bange for nu´et.

Kan det ikke tænkes, at "hjulene" kører så hurtigt rundt nu om dage, med teknologi, globalisering, omstilling, at vi fængsler os til en fortid, som set i bagspejlet forekom os mere rolig og kontrollert?
Tiden var ikke så kompliceret, man fik en uddannelse og blev ved sit fag.
Men nu om dage, er uddannelse livslang, og omstilling et must.
Jeg kan nu og da gribe mig selv i at smække "Huset på Christianshavn" i DVD´eren. Serien blev optaget i perioden 1970 -1977 med ialt 82 afsnit.
Og supplerer gerne med "Matador" og hvorfor ikke også en god gang "Olsen Banden".
Selv tror jeg således, at der er en underliggende skjult "protest" over den hektiske tidsalder, som vi lever i.
Men om 20 år, vil man sikkert ryste på hovedet og sige, at i 2004, var alt meget lysegrønnere.
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.