2tilføjet af

Rens af skind

Hej alle Sol-folk!
Håber nogen af jer kan hjælpe mig.
Har en svinedyr taske i lyst (beige/camel-farvet) skind,4 mdr. gammel..
Denne imprægnerede jeg direkte efter køb (som butikken også rådede mig til).
Jeg er udmærket klar over,at sådant lyst fint skind/læder bliver mørkere ved brug,hvilket jeg blot gædede mig til..Men nu er den decideret beskidt (grå på håndtagene,mørk,ulækker) hvad kan jeg evt. rense den med før ny imprægnering m. spray..??
På forhånd tak
Mesha
tilføjet af

min antikke læderstol vasker jeg med sæbespåner

men da jeg i sin tid fik den lavet (der har ikke altid været skind på den), solgte sadelmageren en flaske læderrens til mig, som jeg ikke senere har kunne opdrive, men en anden sadelmager gav mig rådet med sæbespåner, fordi han brugte det til tasker han fik til rep.
Min sofa er ikke af alm. møbellæder men meget blødt skind. Jeg skummer spånerne meget op og smører skindet ind med en meget blød klud. Lader det sidde lidt og skyller efter med lunkent vand. Når den er helt og fuldstændig tør imprægnerer jeg let med en spray. Den får turen ca en gang årligt. Jeg har en ældre Bergerc taske som også får the treatment og den er rigtig pæn. Den har patina, men den er ren også på håndtagene som er af skind.
tilføjet af

Skindrens

Tasken skal indleveres til skindrens, hvilket alt efter størrelsen, vil koste 200 - 500 kroner, så bliver den også imprægneret som den skal, ide fleste tilfælde bliver den som ny.
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.