8tilføjet af

R jeg mærkelig??

Hej.. Jeg r en pige på snart 14 år.. Jeg r meget fan af Marilyn Manson, men når jeg lytter til hans musik, giver dt mig nogle mærkelige føleser.. Nogle gange kan jeg blive meget tændt, og jeg får lyst til at gøre alt muligt mærkeligt.. Andre gange kan jeg blive meget ked af dt, og dt får mig til at tænke på selvmord.. R jeg mærkelig??
tilføjet af

Hvad ligger bag?

Det er nok ikke på grund af, at du hører Marilyn Manson, at du tænker på selvmord. Musikken kan ganske vidst nok være det, der udløser tankerne, men der må ligge noget bag tankerne.
Derfor må jeg spørge, hvorfor, du får selvmordstanker. Er der noget i dit liv, som går dig på, med venner familie eller andet?
tilføjet af

Hejsa

Nej du er bestemt ikke mærkelig...Jeg føler mig også mærkelig når jeg hører Norah Jones..;-) Det er helt normalt..
Knus
Maria
tilføjet af

Mærkelig?!

Jeg har det på præcist samme måde når jeg hører de gamle Metallica sange... Det giver det vildeste trip, lige meget hvilke følelser man får. I stedet for at være nervøs, bør du nyde at du har så stærk en indlevelsesevne, det gør musikken SÅ meget federe... bare lad være med at lade følelserne bestemme over dit liv og dine handlinger... der er grænser...
tilføjet af

Tak men..

Tak for alle svarene.. Ja der lægger noet bag.. Jeg kan ikke finde en mening med livet..
Det er ikke helt det samme med jer der også har det sådan.. For Manson opfordrer faktisk at man gør noget ved det hvis man ikke vil leve..
De fleste sange synger han om selvmord..
tilføjet af

Lyt rigtigt

Vel er du ej mærkelig, du er åben for livets mange nuancer, men husk at tage dem allesammen med, ikke kun de negative. Alle disse blandede indtryk kan være meget at bearbejde som 14-årig, men det er en nyttig og vigtig del at det at blive voksen.
Har du set "Bowling for Columbine" en film af Michael Morris (Rigtigt navn? Han har lige har vundet en pris for "9/11 Fahrenheit"). Bowling for Columbine handler om håndvåben i USA, og især disse skolemassakrer, der har været flere af i USA.
I filmen, som kan lånes på biblioteket, er et indslag af Marylin Manson, og han er BESTEMT ikke dum at høre på. Min gamle helt Charlton Heston (fra filmen Ben Hur) er derimod meget dum at høre på. Sommetider trænger man til at blive rusket op i og overvinde fordomme, og det kan man altså også opleve som "gråhåret".
tilføjet af

Altså...

Nogle gange kan forskellig slags musik sætte forskellige følelser igang. Så ved du, at musikken er værd at høre på... Men lad da vær at begå selvmord pga. Manson haha! Først der bliver du mærkelig.
Når jeg hører noget musik, og jeg fx. er lidt deprimeret, fantaserer jeg tit om at gøre forskellige ting, bare for at få opmærksomhed... For at der er nogen der ser, at jeg altså ikk lig har det specielt godt, og for at de ska komme og spørge mig om der er noget galt. A wake up call... Men, det nemmeste er jo så selv at fortælle nogle om hvordan du har det, eftersom du nu går rundt med de der tanker... Så det sys jeg du sku ta at gøre!😉Kyz Kyz
tilføjet af

nøjeren :)

Hejsa!
Jeg synes det er fedt at ens følelser sidder i en harmoni med musikken for så kan du nemlig kontrollerer det!
Jeg har fundet ud af hvordan jeg kontrollere mine følelser igennem musik og det var bestemt ikke nemt for min musik smag er spredt for alle vinde og jeg har ikke noget jeg fortrækker mere end det andet såå det var en udfordring i mit liv🙂
men er jeg nede finder jeg noget musik som rykker mit humør op igen og så tænker man også lidt bedre hvis det nu er et problem som trækker dit humør ned! men er også musik der gør det modsatte som kan gøre mig nedtrykt pga det nu bringer dårlige minder frem og den slags... (perfekt med tåre fyldte øjne hvis du vil tigge forældrene om noget) hehehe
Men ej, det jeg hentyder til at du skal prøve at finde noget andet musik på dine hylder og selv lege med det fordi selvmordstanker er ikke noget af det sjove at have i tankerne!! og der er sååå meget musik at Marilyn Manson nok ikke er det eneste du hører🙂 jeg er sikker på der er noget musik som vil gøre dig mere glad.. gælder bare om at finde det😕 måske det sidder i noget af det mere ældre musik fordi ny moderne musik fortæller ikke så meget som de gode gamle numre gør. og der er meget, personligt hører jeg utrolig meget Beatles fordi mange af deres sange handler om gode ting🙂
Men alt held og lykke til dig!
Venlig Hilsen fra Mig af :)
tilføjet af

Svar

Kære "Den Mærkelige??",
Nej, du er ikke mærkelig. Jeg er selv fan af Marilyn Manson og kender de forskellige følelser hans musik kan give mig. Jeg må nok sige at hvis du seriøst overvejer selvmord, så er det ikke pga. Marilyn Mansons musik. Ingen musik, lige meget hvilken artist, kan drive en person til selvmord. Hvis du bliver ved med at være deprimeret og overvejer selvmord, vil jeg råde dig til at tage kontakt med en voksen. Ønsker dig al held og lykke i verden!
Venlig Hilsen,
Kristina P.
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.