10tilføjet af

Psykologiske film.

Psykologiske thrillere må aldrig forveksles med en gyser.
Psykologiske thrillere er bedst, når de kravler ind under hunden på én og efterlader gåsehud på armene og en klump af angst i halsen.
(Ja, der ER nogle som er hardcore, og som næsten aldrig lader sig skræmme af en film.)
Af film i den genre, i topklasse, kan nævnes:
The Shining. Den originale, med Jack Nicholsen.
Godsend
Gothika
Hvis man bliver i den psykologiske afdeling, dog uden skrækeffekterne, så er The Green Mile i en klasse for sig. Et absolut mesterværk.
Film som Scream, I know what you did last summer og Urban Legend er for forudsigende. Der er skrækeffekter ja, men det er mere en slags "watch & forget" film.
tilføjet af

jeg er enig

med dig. Jeg så Motorsavsmassakren i går nat (den originale) DEN er simpelthen for komisk til at jeg kunne lade mig skræmme (og jeg skræmmes ellers let).
Og ja, The Shining er top of the pops, den er indbegrebet af lurende. Selv i dag, hvor vi ellers er vant til lidt af hvert, er den stadig grusomt uhyggelig.
Jeg selv er MEGET glad for film af David Lynch "Lost Highway" "Mulholland Drive" og "Blue velvet" Men de er nok en anelse syrede, så man skal være i netop dét hjørne, når man ser dem (det skal jeg i hvert fald).
Måske skal denne lørdag aften fordrives med uhyggelige film, der får det til at krybe!? Kan vi få nogle forslag??
tilføjet af

The ring

Hvad med den?? Den er fandme fed!! Den sjette sans måske??
tilføjet af

De er alle sammen

...meget gode. Men Gothika er virkelig noget der rykker. 80)
tilføjet af

Butterfly effect

The butterfly effect er rigtigt fed og en rigtig psykologisk thriller, ved ikke om The green mile kan klassificeres som en psykologisk thriller men fed er den
tilføjet af

Tjaaa

Det kunne være "Tesis" og "Arlington Road"...
tilføjet af

Nå ja

Den havde jeg helt glemt (the butterfly effect) den var også god!! Men jeg er ikke enig i at Gothica er den bedste.. syntes klart at The Ring er den vildeste indtil videre... jeg kan stadig se den og blive skræmt af hende tøsen i brønden!!
tilføjet af

Til gnaekko

tilføjet af

bruger i forvejen

ALT for meget tid på at lure internet og irriteres over meningsløse debatter... meeen hvis debatterne nu blev knap så meningsløse, kunne det jo ligefrem blive interessant.
Tak for opfordringen, jeg vender tilbage. NU skal jeg over og leje videofilm. Har besluttet mig for den originale version at The Ring, den japanske "Ring 0, 1 og 2"
Glædelig lørdag!
tilføjet af

Rigtig god fornøjelse

Jeg har købt den amerikanske udgave, det lyder helt yt, men farverne er simpelthen helt specielle i den film. Jeg elsker den film fordi den har fede farver og linier. Det er også længe seiden jeg har set en film, der kunne gøre mig så forskrækket så jeg ligefrem skreg....men det gjorde jeg. Fedt gys der!
...jeg MÅ også bare have den japanske. Fortæl endelig hvordan de er.
hav en rigtig god aften (som er ved at være overgået til nat nu kan jeg se, men alligevel...:o)
tilføjet af

Hmmmm...

Man skal ikke kimse af "Blairwitch Project"...
Føj den er slem... For mig ;o)
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.