2tilføjet af

problemer med at tisse

Jeg har problemer når jeg skal tisse. Strålen er ikke så kraftig som den har været. Det har ikke altid været sådan. Strålen er så slap at jeg må sidde ned og tisse. Det tager også lang tid at at få det hele ud. Der er ingen smerter ved det.
Det skyldes ikke at jeg ikke kan tisse, når andre ser på, for det er det samme hjemme.
Det begynder at irritere mig. Har du nogen ide om hvad det kan være?
tilføjet af

Det kunne...

godt lyde som begyndende "Prostata" problemer.
Kender ikke din alder, men jeg vil uanset du er gammel el. ung, anbefale dig at besøge din læge - det kan nemlig også være noget værre, men lad lægen afgøre det.
Hilsen Sanne
tilføjet af

Jep,

En forstørret prosteta eller en slaphed i din blære.
Render du også om natten?
Blærehalskirtlen (prostata) er en kirtel på størrelse med en kastanie. Kirtlen findes kun hos mænd og er placeret under blæren og omkranser hele urinrøret. Kirtlen danner sædvæske, som ved udløsning blandes med sæden fra testiklerne.
Med alderen kan kirtlen begynde at vokse - hvilket sker hos langt de fleste mænd. Denne vækst giver med tiden ofte vandladningsbesvær, fordi kirtlen afklemmer urinrøret, når den vokser.
Symptomer kan være:
Slap urinstråle
Afbrudt vandladning, således at man bruger flere forsøg på at tømme blæren
Besvær med at få startet vandladningen, selv om man føler trangen til at tømme blæren
Fornemmelse af, at blæren ikke bliver helt tømt ved vandladningen
Hyppige vandladninger, både om dagen og om natten

Det er meget forskelligt, hvilke symptomer man får, og symptomerne varierer også hos den enkelte.
Det er vigtigt at understrege, at disse symptomer ikke kun ses ved godartet forstørret blærehalskirtel. Symptomerne kan ses ved en række andre sygdomme. Man bør derfor blive undersøgt af sin læge, hvis man har vandladningsproblemer.

Hvis urinblærens muskulatur er slap tømmes blæren ikke helt ved vandladningen. Blæren fyldes derfor med kortere intervaller, og man skal derfor lade vandet hyppigere. Dårligt fungerende blæremuskel ses som et aldringsfænomen hos både mænd og kvinder og kan herudover forekomme ved en række sygdomme - blandt andet sukkersyge, nedsat stofskifte, bindevævssygdomme, vitamin B12-mangel og alkoholforgiftning. Visse medikamenter - blandt andet såkaldte tricykliske antidepressiva - kan også medføre en slap blæremuskel. Dårlige vandladningsvaner, f.eks. ’selskabsblære’, kan også føre til overstrækning af blæren, og efterhånden permanent skade.
Så smut du en tur til doktoren, for en sikkerheds skyld.
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.