21tilføjet af

OK med brugerbetaling for barnløshed

Når de nye regler om brugerbetaling for behandling for barnløshed træder i kraft pr. 1. januar, kan det sagtens komme til at koste 50.000 kroner at blive behandlet for barnløshed viser de seneste undersøgelser.
Beløbsgrænsen, som er sat ved 30.000 kroner årligt overskrides i op mod halvdelen af tilfældene skønner Rigshospitalet og Århus Universitetshospital .

Hmnnn... Det er vel også i orden, når man tænker på, at det at have børn jo ikke er en menneskeret. Så hvorfor skal samfundet betale for folks forbrugsgoder?
Folk må prioritere deres økonomi som de vil, prioritere villa,vovse og volvo og bruge pengene til behandling først? Hvorfor skal samfundet betale? Der er jo børn nok i verden. Giv dem nogle bedre kår/vilkår.

BMW
tilføjet af

Der er nok mange facetter i den diskussion

Den kan i det hele taget være svær at tage, fordi de barnløse altid stiller sig op og er "sårede". Jeg ønsker ikke at træde nogen over tæerne, men det er umuligt i lige dét emne. Jeg anderkender at nogle mennesker har andre ønsker/behov end jeg selv har og jeg vil ikke være den, der siger det ikke er vigtig nok, bare fordi jeg ikke forstår det.
Jeg er helt klart for, at vi sørger bedre for dem, der allerede er her, men de kvinder der "bare" får børn og alle dem de vil have, skal nu leve med en "staf" for 4. barn - reguleret ved børnefamilieydelsen. Så vælger politikerne at hælde penge i drømmen om et barn i stedet. Hvad er det de vil? Lave alle familier til 1-2 børns familier? Hvor strømlinede og ens skal vi være for at de synes de er kontrol nok med os?
En vinkel kunne måske også være: Hvorfor i alverden overskrides besløbsgrænsen i halvdelen af tilfældene? Er beløbsgrænsen en tilfældighed eller er de lægere, der udfører opgaven ikke gode nok eller er det metodevalget, det er galt med. Nogen der ved det?
tilføjet af

Dårlig sædkvalitet hos hver tredje

Søren Ziebe, der er leder af laboratoriet på Rigshospitalet og præsident for Det Nordiske Fertilitetsselskab udtaler: Barnløshed er kompliceret,og derfor bliver behandlingsforløbene ofte lange. For eksempel er hver tredje af patienterne barnløse på grund af dårlig sædkvalitet. Så forsøger vi først med insemination, så IVF og så måske donorsæd. Det tager tid og koster penge.
tilføjet af

og kongehuset koster rigtig mange penge

men dem hælder vi bare i. Og hælder i. Og hælder i. Og det er der ingen der siger noget til det.
Men vi er sandelig efter hinanden når nogen ønsker et barn de ikke kan få. Fordi vi skal spare.😕
tilføjet af

Hvad du bør vide om mig

Jeg er indædt modstander af Kongehuset og har skrevet adskillige indlæg i årenes løb. Den dyreste form for overførselindkomst.
tilføjet af

Hvis kvinden vil have børn

Så burde hun finde en anden mand.
Eller hendes mand burde accepterer
sæden fra en anden mand. Set fra
fra samfundets side er det tåbeligt, at
bruge de beløb på behandlingen.
tilføjet af

Det er også en vinkel at se det fra

Men mon ikke hele besparelsen er bragt til torvs af DF i almindelig hysteri over at lesbiske har fået adgang til kunstig befrugtning på ligefod med "normale". 😉
Nu forsøger man så den her vej.
tilføjet af

Første ramte hund på banen

Ja ja og vi har alle lige så meget fornøjelse af, at du får et barn, som vi har af kongehuset - inde i dit hoved i hvert fald.
(ironi kan være anvendt)
tilføjet af

Det er ikke tilfældet

De lesbiske får ikke fertilitetsbehandling, der
koster i nærheden af de priser. De får normalt
et skud sæd fra sprøjte på en klinik til en
helt anden pris.
tilføjet af

Folk kan selv betale

Folk kan betale deres ting selv. Deres biler, deres røg, deres druk, deres børn, deres ejerlejligheder, deres tandlægebehandlinger, deres krisehjælp. Hvad kommer det mig ved? Det må være nok, at jeg bidrager med mine skattekroner, således at alle som et minmum har de fornødenheder som er nedfældet i menneskerettighedskonventionen. Hvorfor skal jeg f.eks. både betale skyhøje benzinpriser for at køre bil i Danmark og samtidig også betale for at andre kan få børn? Og dette er IKKE DF tankegang.....
tilføjet af

Børnefamilieydelsen

burde så også fjernes ud fra din tankegang. Nu ved jeg ikke om du selv har børn, men den burde da så også afskaffes?? Og hvis du har børn, har du sikkert taget imod pengene med glæde. 😉
tilføjet af

Besparelse

Du går vel også ind for at folk der mister to fingre på en hånd også selv skal betale for at få dem syet på, det kan heller ikke være en menneskeret idet man sagtens kan undvære to fingre efter genoptræning.
tilføjet af

Hold nu tungen lige i munden

Det du taler om, er hvad eksempelvis "storken" tilbyder, men der findes altså også lesbiske der ikke bare lige bliver gravide af en sprøjte. Det kan da ikke være gået hen over hovedet på dig at den debat rasede og DF måtte æde, at også de lesbiske fortsat skulle have gratis adgang til fertilitetsklinikkerne?

"Afstemningen kommer under et år efter, at Folketinget vedtog loven om, at lesbiske og enlige har adgang til fertilitetshandling på lige fod med heteroseksuelle par. Loven blev vedtaget i juni 2006, men kort tid efter bad Dansk Folkeparti om at få behandlet loven igen, i håb om at disse grupper ville få frataget retten til behandling. Baggrunden var, at flere folketingsmedlemmer, som havde stemt for loven, heriblandt tidligere politisk ordfører for Venstre, Jens Rohde, havde forladt Folketinget. Dermed øjnede Dansk Folkeparti en mulighed for, at en ny afstemning kunne resultere i en ændring af loven"
http://www.kristeligt-dagblad.dk/artikel/252071:Danmark--Lesbiske-beholder-retten-til-kunstig-befrugtning
tilføjet af

Det gør de jo også

med få undtagelser og de par stykker arbejder regeringen til stadighed på.
Nogle af os ønskede os et velfærdssamfund, hvor få har for meget og færre for lidt og hvor medmenneskeligheden kom før kroner og øre, men det er gået op for mig, det ikke er noget for jer.
Mere vil have mere - det er også menneskeligt (utiltalende men menneskeligt)
tilføjet af

De fejler ikke en pind

Kvinder forventer at blive gravide, bare de lugter
til noget sæd. Men en mand skal faktisk bolle i
gennemsnit 140 gange med en kvinde, hvis hun skal
blive gravid. Det betyder i praksis, at hun bruge
sprøjten mindst 140 gange. Før myndighederne skal
tilbyde hende en anden behandling.
tilføjet af

Det betyder i praksis

At en sæddonor der leverer primo sæd til
en sædbank kan tjene 70000 kr! Hvis hun
skal købe den sæd, så taler vi om en pris
på mere end det dobbelte.
Er det ikke nemmere at finde en frivillig
mand og lave en aftale? 😃
tilføjet af

Vi kan også regne det anderledes ud

En kvinde skal i gennemsnit modtage mellem 7
og 21 liter sæd fra en mand, hvis hun skal
blive gravid. 😃
tilføjet af

Rabat

Det var godt nok en underlig sammenligning!
Barnløshed er ikke en sygdom, og der findes
ikke altid en behandling.
tilføjet af

På en gang ?

😃 der er sgu noget at leve op til.
På den anden side, mængden kan jo godt blive stor på de 1-2-3 år hvor folk forsøger inden de tager til læge for at blive undersøgt.
tilføjet af

har du fornøjelse af kongehusets udgifter da?

fortæl mig så hvad du får ud af dem? Og hvilken fornøjelse det giver dig at de bor i et hus til en kvart millard ( i rene mursten) og rejser 20 gange om året på luksusferie?
Jo da, du har fornøjelse af, at jeg får et barn. Mit barn skal nemlig finansiere din pension engang. Hvis ikke en araber skal. Så det har du brug for, hvis ikke du altså får en fed karriere med en yderst fordelagtig pensionsordning eller en mand der er rig.
Og husk: du har ikke "råd" til at blive syg eller skilt undervejs - hvis du skal overleve og finansiere dig selv. Medmindre der er nogen børn til at betale!
tilføjet af

Hvad med dem der er overvægtige

Hvad med dem der er overvægtige og deres livsstilsrelaterede sygdomme? Hvad med rygerne? Det er jo heller ikke statens ansvar de ryger og bliver syge af dette. "Næh lad dem sidde på gaden og dø så sparer vi jo bare de penge og det vedrører i øvrigt jo heller ikke mig og min situation".
Lev I trygt videre i Jeres bobler og når I så sidder om 20-30 år på et plejehjem for lud og koldt vand og der ikke kommer nogle og tørrer jer i r...., fordi der ikke er afsat midler til "ældrebyrden" så håber jeg i et mindste der, at femøren falder for Jer !
tilføjet af

Styr nu dit hysteri

det går lige i æggestokken. 😃
Jeg har ingen som helst fornøjelse af at skulle bidrage til de min. 30.000 gode danske kroner det koster, at du skal have lavet barn. De vil være bedre investeret i min ratepension.
Min karriere er yderst middelmådig, men pensionsordningen favorabel og bedre end min mands, men derforuden har vi altså også nettobidraget med børn. 3 stk hjemmelavede, der lige som deres forældre (efterhånden) er stolte af, når de kommer ud i verden, at sige de kommer fra verdens ældste monarki. Kongehuset er som kirken en del af vores kulturarv, der skal hæges om, hvis ikke vi skal være rodløse. Hvis du ikke kan se det er sgu ikke kun dit underliv, der er i udu.
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.