5tilføjet af

Sko gnaver

Jeg har hørt at man kan bruge eddike til at blødgøre lædersko så de ikke gnaver. Er der nogen der ved om det passer, og i så fald hvordan man gør, eller om det muligvis ødelægger skoene? Det ville jo være rart at vide inden man forsøger...
tilføjet af

våde sokker

du skal bare tage et par sokker og gøre dem våde, (nej ikke driv våde)vride dem, tage dem på og hop så ned i dine gnavesko. Så blødgører du dem og vupti .... ingen gnavemærker næste gang du skal bruge dem.
tilføjet af

grydeske !!!

Jeg regner med at det er hælen der er værst. Bearbejd den lidt - gnid, pres, træk med en grydeske fra indersiden. En gammeldags træske er bedst. Et gammelt råd som virker ! Kan også bruges med lidt mere følelse på de andre steder der generer. Så virker de lidt mere "gået til". Nye lædersko skal "gås til". Lad være med at tage dem på til fest en hel lang aften og tro at du ikke får ømme tæer! Tag dem på i et par timer, og lad dem så stå og hvile, og gentag seancen igen senere.
tilføjet af

Se herover "skaver" skoene

nogle gange, når de er nye, men du har jo fået en del gode råd.
Alligevel vil jeg fortælle dig at jeg uden skelen til prisen gør mine nye sko våde, med meget varmt vand (skindsko) tager et par sokkeletter på, hvis jeg normaltvis skal bruge dem med nylonstrømer og går så i skoene til de er helt tørre.
Så passer de sko til fødderne, der skal gå i dem uagtet de er købt mest for øjets skyld.
Eddike udvider ikke, men tager den grimme lugt, når de er blevet lidt ældre. Gider man ikke have våde sko på den konto, kan man give dem en gang bagepulver og lade dem stå natten over. Så er de lugtfri.
tilføjet af

Tak

for de gode råd. Det skal da i hvertfald prøves :)
tilføjet af

Gnavne sko/støvler

Jeg har et par spritnye dr. martens støvler i læder, og de gnaver heeeeeeelt vildt, men vil da helt klart prøve jeres råd af på dem.. Det kan jo også kun blive bedre..
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.