48tilføjet af

nye rygelov

hej er igang med et projekt om den nye rygelov og kunne godt tænke mig at vide jeres holdning til den nye rygelov både rygere samt ikke rygere spørgsmålet lyder...
hvad syntes i om den nye rygelov?
hvad har det af konsekvenser for jer og hvad fordele har det både for og imod ?
på forhånd tak
venlig hilsen swolff
tilføjet af

Rygeforbud gernere mig ikke

For arbejdspladsen har fundet en tålelig løsning.
Og jeg gider ikke rende i byen, så.
Der er dog noget der har undret mig fra starten, at op til 40 kmv bestemmer ejeren. Over er det forbudt.
Det virker dybt mærkelig, at der må ryges i små lokaler,der må det alt andet lige genere mere.
tilføjet af

rygelov

jeg syntes til dels at den nye rygelov er ok,dog mener jeg,at samtlige bevaertninger selv skulle bestemme om de ville vaere for eller imod.Som et skraemmende eksempel og total hetz mod ryfere,kan jeg fortealle,at her hvor jeg bosidder(Liverpool Uk) er det saadan,at i midten af byen,hvis du smider et skod paa gaden og blir set af "rygepolitiet" saa vanker der en bøde paa £60 lige paa stedet! Lige for tiden verserer en joke.En tyv bryder ind i et hus hvor ejermanden saa er hjemme.Han ringer til politiet mens han ryger en smøg ,politiet ankommer hvorpaa de arresterer ejermanden fordi han ryger (i sit eget hus,skulle have haft luftet ud inden tyven kom)....
tilføjet af

Minder mest af alt om overgreb

på restauratørerne. Havde det været så fantastisk god en forretning at have røgfrie restauranter var det nok indført på frivillig basis for længe siden. Mersalget til rygerne er strøget, fordi de går, såsnart de har spist. Ikke rygerne har ikke kunnet fylde stole op og slet ikke budgetterne. Mange af dem kan sagtens nøjes med en dansk vand til maden. De tænker generelt i sundhed. De sidder heller ikke efterfølgende og får kaffe og cognac - som udgangspunkt. Så konceptet med relativt billigt mad - fordi vi kan hente fortjenesten på drikkevarerne, der bliver konsumeret, mens man sidder og snakker efterfølgende bliver nok en saga blot.
Min fætter kommer i hvert fald til at dreje nøglen om, hvis politiet begynder at udsteder de bøder han er hjemfalden til. Han kan ikke se sig ud af at overholde forbuddet med det klientel, der holder forretningen kørende, så han lader dem ryge.
Det er latterligt at hjemmehjælperen ikke må ryge en cigaret til sin kaffe i et rygerhjem, hvor værten tillader det. Ligesom de ikke må ryge på gaden, når de går fra et sted til et andet. De der ryger skal have tillagt to gange 10 min til deres arbejdstid, men alle med fornuft i hovedet ved, at pauser også er arbejde. Du SKAL holde pauser, for at kunne arbejde fornuftigt. Men skal man så trækkes, når man ryger og ikke når man drikker cola i sin pause? De står det samme sted, fordi de snakker sammen i pausen - om arbejde!
Nu viser det sig så også at dagplejerne ikke kan leve sammen med rygere eller for den sags skyld have rygere blandt deres gæster i deres fritid. Man glemmer vist at dagplejerne løste et problem for de politikere der ikke kunne nedbringe ventelisterne. Nu kan de så sige op eller blive fyret og så må vi jo se at finde penge til nogle flere vuggestuer og børnhaver og håber, der er flere der vil læse til pædagog. Men ting tager tid, så mon ikke pasningsproblemerne når at blive massive?
På sygehusene sidder patienter i slåbrok og kørestol ved hovedindgangene. Personale ligeså en del steder. Affaldet bliver ikke fjernet, så rygerne kan komme af med deres skodder uden at lave ildebrand! Så de flyder på belægningen.
Jeg sidder til daglig sammen med en mand der ryger pibe. Det må han ikke, fordi jeg også sidder der. Jeg savner hans Red Orlik og den snakkepause en opstart på en stopper gav. Hvorfor må jeg ikke selv bestemme det? Jeg tør godt tage risikoen. For at imødekomme ham, arbejder ledelsen på at finde et enkeltmandskontor til ham. Så kommer jeg til at sidde alene og skal ikke bare savne hans pibe men også ham. Vores arbejdsgange bliver besværliggjort fordi vi arbejder tæt samme. Vi sidder der jo ikke oprindeligt, fordi vi er sociale.
Den lov er for langt ude. Det kunne gøres meget mere elegant og tolerent over for begge parter. Nu er de fjender pr. automatik.
tilføjet af

Tja

Den har overskredet en grænse i mine øjne - Det frie valg er væk.. omvendt har det haft den virkning, at folk ryger mindre, og det er vel meget godt.. men igen det frie valg er væk..
tilføjet af

Fortræffelig lov

Jeg kan kun beklage at den ikke omfatter alle offentligt tilgængelige bygninger.
Rygning er meget farligt. Men det er rygernes eget valg.
Passiv rygning er næsten lige så farligt. Og her har rygerne ikke forstået, at de ikke kan tillade sig at vælge på andre vegne.
Hurra for et renere miljø til alle. Især for et renere arbejdsmiljø til de der er ansat til at servicere os andre.
tilføjet af

Hvis frie valg?

De der som ansatte skal inhallere røgen, når rygerne pulser løs alle steder?
Eller de der gerne vil spise i byen engang i mellem og får deres måltid ødelagt af røgen?
Eller er det rygernes frie valg til om de vil udsætte andre for passiv rygning eller frivilligt gå udenfor, der er røget fløjten?
tilføjet af

Dit "en gang imellem" er vigtigt

Det er nemlig ikke nok til at nogen restauratør kan leve af Jer. Derfor er det forfærdeligt for en hel branche at I skal tilgodeses - antirygerne.
Jeg er SÅ træt af Jer!!!!!!!! Der skal da bare være et frit valg for restauratørerne om de vil have røgfrie eller ikke røgfrie faciliteter. Hvor svært kan det være?
Så har alle pludselig et frit valg
tilføjet af

Hvorfor blander du pærer med lakrids?

Ansattes forhold er én ting. Vi har ingen arbejdsløshed, så folk vælger selv, hvor de vil arbejde.
Gæster af din type kan ingen leve af.....
tilføjet af

Et godt indlæg

Vi er flere der kender til den med piben el. cerutten kan det også være -den lov er så syg, flere vil godt arbejde med en ryger som ryger af og til.
tilføjet af

Loven generer mig slet ikke

selv om jeg er ryger, men der er mange sjove historier siden loven trådte i kraft bl.a. på et plejehjem hvor man ikke må ryge i opholdsstuen der er nu tomt lige efter de har drukket eftermiddagskaffe de forsvinder ind til rygerne som gerne må ryge i deres egen lejlighed/værelse ikke rygerne savner rygerne, og i vores avis igår en dames 100 års fødselsdag, storryger 100 cerutter om ugen køber hun - hun har søgt plads på et plejehjem men er for rask til at komme ind og som hun udtaler hun har ikke tænkt sig at holde op med at ryge for at blive måske 7 år ældre end hun måske bliver.
tilføjet af

Og arbejdsmiljøet?

Det interesserer dig ikke?
Nu har vi jo fundet ud af, at en printer i et kontormiljø forurener lige så meget som 1 smøg. EN! Så den skal bare ud skal den, og lad det lige gå lidt tjept.
Men lad dog endelig serveringspersonalet blive udsat for 300 smøger hver dag de er på arbjede. De kan jo bare finde sig et andet sted at være, hvis de er utilfredse.
Men ved du hvad: Det er sådan set fuldkommen lige meget om røgen generer dem eller ikke. Arbejdsmiljøloven er til for at beskytte alle, uanset om de syntes de har behov for beskyttelse eller ej.
tilføjet af

Hvorfor vil du ikke se helheden?

Jeg blander ikke frugt med slik, men jeg påpeger at loven er lavet for at tilgode se flere grupper.
Og nej - så stor er arbejdsløsheden altså heller ikke. Før loven blev vedtaget var der kun meget begrænset arbejdspladser der var røgfri i resturationsbrancen. Og det var de ikke fordi kun ganske få resturatører turde tage skridtet. De små billige steder turde simpelthen ikke, fordi de vidste, at folk ville så bare vælge naboen istedet. Og det er den baske virkelighed, at selv ikke-rygere gik med rygerne ind på rygesteder, fordi man bare ikke gad diskussionen.
Gæster af min type kan man sagtens leve af. Og man kan leve længe og sundt af gæste som mig. Gæste som dig derimod - dem er der ingen der kan leve særligt længe af, og ydermere bliver livet fyldt med gift.
tilføjet af

løgnehistorier er der nok af

Og som sædvanlig vil du hellere tilsidesætte ansattes helbred, fremfor en rygers bekvemmelighed.
tilføjet af

Hej

Jeg har lige været på ferie i Norge. Rygeloven er ældre der, og den har ikke så mange undtag som den danske. Jeg nåede en del spisesteder på de 8 dage, og jeg vil sige der var dejligt frisk luft alle steder. Rygerne tog det som en selvfølge at de gik udenfor for at tage en smøger. De dage der var fint vejr, satte de sig på fortovsrestauranter.
Jeg har også været på spisester i Danmark, efter loven er indtrådt. Det var hellere ikke problem de steder. Hysteriet med at de mister gæster, holder ikke. Personalet søger også de steder de slipper for at komme hjem med den voldsomme hovedpine efter en arbejdsdag.
tilføjet af

Du har ret rodvad der er færre undtagelser

i Norge (forresten et meget smukt land) og de er gået endnu længere vedr. alkohol -man må ikke drikke spiritus i parker el. ude på en bænk i det fri - det ville da være trist hvis vi også fik den lov - familier/venner tager ud om sommeren med 1 flaske vin el. en øl til maden sidder ude i det fri og nyder det.
vedr. røgpolitik i Norge er det forbudt på alle restauranter cafeer offentlige steder o.s.v. men personalet må ryge i deres opholdsrum i restauranter og man må ryge på enkelmandskontorer.
tilføjet af

Du er dog et af de mest fornuftige mennesker

Jeg har læst i denne debat!!
Havde der været mange flere af din slags, var vi aldrig havnet i denne diktatoriske og enøjede situation.
Vi kan så bare håbe på, fornuften vil sejre, når konsekvenserne af denne totalt udemokratiske rygerlov går op for både politikere og befolkningen.
Men - hatten af for dig, og din tolerante holdning!!!
tilføjet af

Rigtig

loven er for langt ude, den er fuld af huller. Ingen konsekvens for dem der bryder den. Restauranterne skulle lukkes i 3 måneder dersom de ikke overholder loven.
Der skulle være sprinkleranlæg direkte tilsluttet røgdetektor på alle restauranter og værtshuse, på alle offentlige steder.
tilføjet af

ja løgne historier

Du må efter min mening, være et af de utallige eksempler der "huserer", der uden videre
slynger ud af diverse "videnskabelige" eller andenhånds "historier", alt blot for
at vise dig. Hvad med ikke rygers bekvemlighed eller egoisme ?????
tilføjet af

Arbejdsmiljø ?

Dette forefindes ikke nogen steder. Det er en kæmpe undskyldning for blot, at underkue og
underkaste andre mennesker, deres vilje, behag eller egoisme.
Folk skal bare være bl.a.: "produktive" arbejdslaver, skatte-slaver og have 0 pauser samt
ikke tænke på andet end deres arbejde. Ikke noget med røg, kaffe, the, øl eller andet !
I fremtiden bliver det også et krav, at arbejdstagere skal underskrive en kontrakt hvori
deres private gøren og laden, bliver aftalt m.m. Dagen hvor rygere ikke må ryge på
fortovet foran deres hjem, ved bus stoppested eller andre steder i det åbne. Vil også
komme ! Vent og se ! Den Amerikanske model er på vej........
tilføjet af

Det er jo fremtiden !!!!!

Du har såre ganske ret i dine synspunkter bl.a. hvor Cola drikkende holder pauser m.m.
Vi kommer heller ikke mere nogen steder hvor der ikke må ryges og kommer alene kun der
hvor der må ryges.
Før gik vi ofte ud og spiste. Nu ordner jeg maden, vinen, Cognac´en og kaffen, imens min
kære hustru "gør bordet klar". Alt med en masse fordele så som, at vi ikke "går videre"
i byen til andre "steder" og hyggede videre !
Summa sumarum: Vi går ingen steder. De tjener ingen penge på os (det er kun Netto/Føtex)
og slagteren. Færre penge i omløb = færre penge til samfundet fra skatter og afgifter OG
vores overskud bliver brugt i udlandet (hvor de ikke er så hysteriske)...... oven i
købet billigere (selv om rejsen regnes med).
tilføjet af

Rygelov ?????

Dit s.k. hysteri med, at miste gæster er sgu et faktum. Din Påstand er helt hen i vejret.
Jeg arbejder sgu i branchen og jeg har tydeligt kunne mærke, hvordan det står til. Det
kan ses på regnskabet ! Slut færdig med dig. Løgner!
Det der med hovedpine og hvad ved jeg. Det er sgu også en tom påstand ! Er der en ordentlig udluftning. Så er der ingen problemer og tøjet skal sgu vaskes alligevel ! Det
er der påbud om. Ligesom renlighed o.m.a.
Selv har jeg, aldrig haft hovedpine af andet end en ordentlig brandert, efter arbejde og
i min fritid !
tilføjet af

Tjaaa -

Så den med at gæsterne ikke må ryge for personalets skyld er dermed også skudt ned. Latterlige lov.
Venlig hilsen en ex-ryger.
tilføjet af

Jeg kender ikke så mange cafeer og restauranter personligt

Men det ligger da helt fast, at der hvor vi plejer at skulle være heldige for at få en plads, fordi de ikke har bordbestilling om lørdagen - der er rigelig plads nu.
Værten og værtinden er ikke blevet i bedre humør.
tilføjet af

Helheden?

Kan du da se den ud af dit indsnævrede glughul? Det er der ikke meget, der tyder på!
tilføjet af

Latterlig lov

Selvfølgeligt er det latterligt at man er nødt til at lovgive på området. Men sådan er det i alle samfund, kan ikke borgerne selv finde det fornuftige, er man nødt til at lovgive.
Mange af personalet på restauranter komme syge hjem fordi de ikke kan tåle gæsternes røg, så holdningen at man ikke behøver at tænke på personalet er skudt i sænk.
tilføjet af

Hysteri, ja

Modstanderne af rygerloven er virkeligt hysteriske. Der vil altid være nogle der er upåvirkede af forurening, men det betyder ikke at de skal have lov til at tage livet af andre.
Brandert med røg giver mere hovedpine end brandereten uden røg.
Restauranter der ikke har andet at byde på end røg, vil nok kunne mærke det på regnskabet, men ingen skade til, der dukker mere seriøse restauranter op.
tilføjet af

Fortsat

bordbestilling i god tid der jeg går. Jeg kan se på rygerne at der ingen sure miner er fordi de må gå udenfor, for at trække "frisk luft". Indehaveren af den restaurant har ikke mærket nogen nedgang i omsætningen, og han er glad fordi lokalet er lettere at holde rent.
tilføjet af

Frit valg?

Kun en måde rygerne kan få frit valg til at pulse løs på restaurant. lav en klub med adgang kun for medlemmer, også "personalet" skal være medlemmer og frivillige. Hvor svært kan det være, bare gå igang, der er nok af hysteriske rygere til at danne sådanne klubber.
tilføjet af

Ikke leve af ikkerygere?

Ikkerygere kan lægge flere penge i restaurantens kasse, i stedet for i salens luft. Ikkerygere kan bedre smage en god menu, han kan lægge nogle flere penge til den mad kokken virkeligt ønsker, for at vise hvad han kan.
tilføjet af

Mener du virkelig det?

Så er du godt nok snæversynet.
Der er arbejdsmiljøregler på alle arbejdspladser, og de regler er til for at beskytte de ansatte.
Du lyder som en dum håndværkermester, der er dybt fortørnet over at du ikke kan hundse med dine medarbejdere efter forgodtbefindende.
Hurra for arbejdsmiljøreglerne. Uden dem havde de ansatte været ilde stedt.
tilføjet af

Mangler du dokumentation?

Så slå op på www.cancer.dk

Jeg formoder at du kalder hele verdens forskning på området for en stor konspiration der udelukkende har til formål at genere dig. Du tager fejl.
Ryg endelig videre. Du vil ikke bliver savnet.
tilføjet af

Nej det mener han/hun ikke

Læs indlægge igen og forstå!
tilføjet af

Mere savnet end dig

vil mange her melde ud
tilføjet af

Ork jo

Jeg kan se alting tydeligt nu, hvor du og dine medafhængige ikke forpester det fri udsyn med jeres røgskyer.
Samtidig kan jeg trække vejret frit og ubesværet - hvilken herlighed.
Jeg har INGEN medlidenhed med dig fordi du ikke længere kan forpeste indendørsmiljøet for andre. Du er så forstokket i din afhængighed, at du ikke har fatteevne nok til at forholde dig til andres behov. Det tager dig 7 minutter at gå udenfor og ryge, men nej - du skal forpeste luften for alle andre. Super egoist - det er hvad rygerne er.
tilføjet af

Davs Swolff...

For mig er rygerloven nærmest et overgreb, på min personlige frihed...
Jeg går ikke ud de steder, hvor der er rygeforbud.. Det gælder; værtshuse, cafe'er, musik-steder, teater o.s.v.... Jeg er dog nødt til at bøje nakker i tog og busser..
Det er også rygerloven, der har gjort mig aktiv i www.Rygerpartiet.dk & www.dary.dk..
Rygerloven, har således gjort, at jeg overvejer at skifte land.. -forstået således at jeg føler, at jeg ikke kan blive ved med at bo i og betale skat til Danmark.. Om få dage (senest d. 12/10-2007) rejser jeg fra danmark, for at se om jeg kan finde fodfæste på Jamaica..
Venligst Klaus
tilføjet af

Vinke-vinke

god tur.
Danmark bliver et bedre sted når du er væk. Et sted med plads til alle, hvor et lille fåtal ikke har lov til at tyranisere et stort flertal.
Hvor er du latterlig når du tror du kan tillade dig at forpeste luften for andre. Havde du boet på landet, og nogen fandt på at lægge en grisefarm ved siden af dig, så ville du helt sikkert himle op om rettigeheder, stank og ubehag. Men din egen lille afhængighed, den skal vi alle sammen bare finde os i.
Farvel med dig! Danmark bliver renere og renere.
tilføjet af

hej klaus

hej okay det var noget af en beslutning, ryger selv og syntes også vi bliver jaget og det træls vi snart ikke må ryge nogen steder der går vel ikke lang tid før vi ikke må ryge udenfor eller i vores hjem... men held og lykke i udlandet håber du finder lykken der og tak for dit bidrag i debatten
venligst swolff
tilføjet af

tag lige en slapper

du jeg ryger også og syntes både det godt og ondt det med rygeloven det gode er ja man kan spise uden røg og det godt, men i er altså noget fjendtelige mange af jer ikke ryger har du tænkt over det, vi lige så gode som jer og i har garenteret en anden last.
venligst swolff
tilføjet af

Det er da trist Klaus

du har hele tiden meldt klart ud og ikke vaklet et øjeblik selv antirygere kan ikke klandre dig du kommer jo ikke engang i nærheden af restauranter hvor der er rygeforbud hvor rigtig mange af os rygere jo alligevel går udenfor og generer sikkert nogle ved det at vi i det hele taget ryger (selv om det ikke rører mig hvad folk tænker)jeg er i den heldige situation at det ikke er noget problem for mig at gå ud, som jeg har gjort i flere år, men jeg respekterer da at rygere ikke vil opholde sig på røgfri steder.
P.S held og lykke Klaus du kan da stadig deltage i debatten hvor end du er i verden.
tilføjet af

Ja swolff, jeg har en anden last

Jeg er til små piger. Hvad synes du om det. Men som du selv siger, så er jeg lige så god som jer andre, så lad mig gøre det jeg lyster.....ikke sandt??
tilføjet af

føj

du for langt ude du da ikke normal når du skriver sådan noget p i s
føj
tilføjet af

Kan se at

du ikke forstod pointen. For dig er det helt ok, at forældre udsætter sine børn for passiv rygning 24 timer i døgnet året rundt. Helt ok at fylde sine børn med giftstoffer (så længe det er via tobakken) ikk også???
Mens alle andre der udsætter sine børn og andre for fare, de er langt ude. Igen igen igen, ser vi at det kun er rygerne der må.....
tilføjet af

du lam

lidt lam pointe og komme med man joker ikke med sådan noget som du gjor.... og nej siger ikke det iorden men det sådan det nu er og og du kan slet ikke samligne det over hovedet ikke føj
tilføjet af

Jeg slapper skam helt af

Der er overhovedet ingen grund til ophidselse over at en enkelt ryger forsvinder ud af landet. Især ikke en ryger som er så uendeligt ligeglad med andre.
Alt for mange rygere er flintrende ligeglade med deres omgivelser. Og jeg gider bare ikke høre på dem mere. Kan I ikke tage hensyn til andre, skal det være mig en sand fornøjelse at vinke farvel når I forlader landet. En sand fornøjelse.
vinke vinke!
tilføjet af

Hvad fabler du om?

Der er ingen her der klandrer manden for at holde sig væk fra ikke-rygerområder! Hvor har du dog den opfattelse fra?
Men når han piver over at han ikke må tilsvinde andres lunger efter forgodtbefindende, så får han svar på tiltale.
Men det tåler I afhængige jo ikke. Hvor må det være smerteligt at være så afhængig af et giftstof, at man ikke engang kan overskude en smule realisme.
tilføjet af

Tak for svar.. Tænkeren...

Og ja jeg skal nok deltage i debatten, ligegyldigt hvor jeg er i Verden...
Venligst Klaus
tilføjet af

nemt at slå hen....

Hvor er det dog nemt at slå forældres rygning i hjemmet hen med en bemærkning som "nej siger ikke det iorden men det sådan det nu er". Dejligt bekvemt ikke.....
Tænk hvis alle sagde sådan, "nej det er ikke i orden det jeg gør, men det sådan det nu er"....hmmmmmm kan du se pointen......
tilføjet af

Nye gæster i jakkesæt

kroen under 40 kvm. her i byen og et par andre steder har fået besøgende fra flere restauranter hvor der nu er røgfrit, de spiser deres mad i restauranterne og går nu hen i kroen og køber et par øl eller drinks hvor de kan ryge en cigar el cigaret kroejeren kan ikke få armene ned - det er både virksomheder og andre som aldrig er kommet på kroen før, men den anden kro over 40 kvm. har stadig et problem som dog er løst lidt med et rygerum men omsætningen er alligevel faldet efter 15 aug.
Jeg kan godt se dit problem håber at i får en god løsning alligevel.
Mvh Tænkeren
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.