6tilføjet af

Nepotisme og kammerateri i dansk erhvervsliv

Er dansk erhvervsliv totalt ødelagt af den akademisering der er foregået i Danmark?
For mig at se, så JA!
Det hele drejer sig om netværk og at netværke i loger (VL-Grupper)og i "sit personlige netværk"
Dette gør at det idag drejer sig om nepotisme, kammerateri og vennetjenester, hvergang der skal ansættes nye personer i danske virksomheder og i særdeleshed på chef gangene.
Her ser man ikke på kvaliteterne og kompetencerne hos de enkelte ansøgere, men på hvem der kender hvem og hvorfor man kender dem - uanset kompetance.
Dette gør at man holder en stor del af den danske befolkning ude for chef gangene, da de som oftest ikke har et ordentligt netværk fra universitet og/eller fra sin familie af samfundsspidser.
FY FOR SATAN! Det er ren bananrepublik!
tilføjet af

Agree

Jeg er færdiguddannet og mange af mine arbejdsløse akademikervenner har en masse kvalifikationer, men oplever gang på gang, at stillinger bliver besat af en anden, som kender dem der udbyder stillingen, men alligevel har langt færre kvalifikationer.

Det er totalt umuligt at komme ind nogle steder. Og det på trods af, at vi er folk med rigtig mange stærke kvalifikationer.
Men det er ikke det der skal til.
Jeg kommer fra en ikke akademiker familie, jeg er mønsterbryderen og det er SÅ svært. Jeg har ingen netværk.
tilføjet af

Hvorfor har du intet netværk?

Det er jo altså - alt andet lige - noget man selv oparbejder.
tilføjet af

Det.

Er en gammel historie, frimurerne har vist det så længe, de har været der, og før den tid, var der andre netværk, lige børn leger nu engang bedst, den ene hånd vasker den anden, det ingen ved, har ingen ondt af, osv, forskellen på at bo på strandvejen, med havudsigt, og at bo i ghettoen, er hvilket netværk, man er tilknyttet, og naturligvis, om man er født med en guldske i hånden, netværk kan være udmærket, men når det går over i mafia ligende forhold, så er der ikke langt til fængselscellen, toppen, i alle slags samfund, jorden rundt, har det til fælles, at nepotisme og korruption, er vejen til det jordiske pardis, men hvad der så er bagefter, det tør de næppe ikke tænke på, de håber sikkert på, at evt kan betale sig fra misæren, ved perleporten, og forsætte i det uendelige.
tilføjet af

Det har jeg sådan set også

forklarede mig vist ikke nok.
Mange af dem jeg kender, har haft held med at få arbejde ved, at trække på forældrenes netværk. Men jeg tror måske nok, at det er noget der er særlig karakteristisk ved mit studie, statskundskab.
For jo, jeg har et netværk. Men det har ikke givet pote.
tilføjet af

Hvor mange gange har du postet det der indlæg

er det 10. gang nu?
tilføjet af

Hvis mavefornemmelser ikke e r nok

Ja jeg tror du har sat dig på den høje hest, hvis du tror at de mennesker der virkelig har magten til at tage beslutninger er trænet til at håndtere store mængder viden med de fine værktøjeer du omtaler.
Du skal da ikk se længere end til Roskilde Bank. De var i hvertflad ikke dygtige til at håndtere store mængder viden.
De var virkelige sammentømret guttermænd. Som lod en driftig entrepanør bruge banken som sparegris han bare kunne trække penge ud af efter sit humør.
Saxobank er vist heller ikke helt så dygtigt uddannet.
Danske Bank smed al købmandsskab overbord og postede penge i Bagger. Penge som vi andre så skal være med til at dække. Det er i hvertflad ikke aktionærene.
Om nogen så burde banker have de her "godt" uddannet mennesker som undersøger en mulig forretning før der hældes millioner i dem.
Men nej nej.
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.