5tilføjet af

Nej til skattelettelser

Regeringen har vedtaget skattelettelser for danskerne, men hvad bliver det til for den enkelte. Ikke meget set i forhold til hvad disse penge ellers kunne anvendes til.
Min mand var for 2 uger siden ude for et trafikuheld, og han ligger stadig på hospitalet. Efter 9 dage på intensivafdelingen blev han flyttet til en "normal" afdeling.
I 6 dage lå han i respirator på intensivafdelingen og blev passet døgnet rundt af 2 sygeplejersker.
Disse stakkels sygeplejerske knokler røven ud af bukserne for at passe deres job, og på trods af det er de utrolig søde og venlig mod os pårørende. Altid tager de sig tid til en forklaring eller et trøstende ord og det bytyder alverdens for de pårørende i sådan en situation.
Når man så tænker på hvilken ussel løn de får for deres arbejde. Det er skammeligt!
De mange millioner der er afsat til skattelettelser burde i stedet bruges på at forbedre sygehus personalets arbejdsforhold. Højere løn og bedre arbejdsmiljø med mindre stress og mere tid til den enkelte patient.
Jeg giver gerne afkald på min skattelettelse til fordel for dette. Jeg overlever nok uden en ny vaskemaskine eller en tur på en god restaurent med vennerne eller hvad den skattelettelse kan konverteres til.
Der er behov for disse penge mange mange steder, ikke kun i sundhedsvæsenet men også ældreområdet, uddannelsesområdet, statens uddannelsesstøtte og psykiatrien kunne få meget glæde af pengene.
Jeg mener vi får utroligt meget for vores skattepenge, og jeg er glad for at leve i et velfærdssamfund hvor jeg ikke behøver at tænke på om jeg har råd til at blive syg, om jeg har råd til at mine børn studerer og hvor jeg er sikker på at der bliver taget hånd om mig når jeg bliver gammel.
Brug dog pengene der hvor de gør mest gavn og lad dem ikke fordufte i forbrugsgoder.
Hilsen fru Olsen
tilføjet af

Skattelettelser

Jeg vil give dig ret at det ikke er hensigts mæssigt at give skattelettelser. Og når man ude for en udlykke som din mand har været ude for skal vi privioterre at give al den hjælp vi kan. Men du vil sikkert også give mig ret i at det vigtigt at se på vores trafik sikkerhed. Jeg vil ikke skrive mere til dig nu. Men bare ønske din mand god bedring, og håbe i får det godt igen.
Med venlig Hilsen Claes
tilføjet af

Skattelettelser

Skattelettelsen er jo en del af regeringens finanspolitik for at sætte gang i økonomien efter en del år med økonomisk stilstand og lav vækst. Når folk får flere penge, øges forbruget/investeringerne. Investertingerne kreerer jobs og således falder arbejdsløsheden.
Med til at øge investeringerne er den lave bankrente, som betyder at det ikke kan betale sig at have penge i banken/spare op, men at man ved at investere sine penge i andre ting (f.eks. aktier) kan man få et højere afkast og derved opnår man altså en win-win-situation - det er godt for dig, fordi du tjener flere penge og det er godt for økonomien, fordi din investering er med til at skabe arbejdspladser i samfundet.
Vækst skabes ikke ligefrem, som du foreslår, ved at investere penge i den offentlige sektor, tværtimod. - Se bare på Frankrig for eksempel...
God Bedring til din mand!
Ditte
tilføjet af

Skatteletelser.

Jeg er ikke enig, med dig Ditte du ved ved godt, at økonomi har også noget med vores betallingsbalance at gøre. Så hjælper det ikke på vores lands økonomi, hvis du giver folk flere penge imellem hænderne, og de bliver brugt på at købe vare i udlandet. Da der helst skal vare en harmoni imellem, hvor meget vi sælger til, og køber i udlandet.
Men et sted vi kunne skabe flere jobs, er inde for vores vindmølle industri,ved at skabe bedre betingelser for at folk invenstere i vindmøller, og sætter dem op.
Da det vigtigt vi har et godt hjemmemarked, for vi forsat kan udvirkle vindmøllerne. Så vi forsat kan, bevare det marked vi har af eksport af vindmøller.
Et andet sted der kunne gøres noget, er inde for vores byggefag, ved at skabe muligheder for et skattefradrag til husejerne, ved forbedringer af deres huse.
Det er nogle af de områder, hvor jeg kan se, der kan skabes vækst.
Det med at give folk flere penge mellem hænderne holder ikke. M.V.H. Claes
tilføjet af

Skattelettelser...

Uanset om du er enig eller ej, er faktum jo, at regeringen har kreeret Forårspakken for at få gang i økonomien og øge antallet af arbejdspladser via øget forbrug og investeringer. Så kan det jo så diskuteres hvorvidt man er enig eller ej i regeringens udspil, men det er jo noget andet.
- Og indtil nu ser det ud til at virke: væksten er højere end forventet for bare få måneder siden og arbejdsløsheden ser ud til at falde.
Du taler selv om investering i vindenergi; det bliver der jo rig lejlighed til nu, hvor folk får flere penge mellem hænderne - det er jo dem, som skal foretage investeringerne og det er jo den slags investeringer, som skaber vækst, så du kan da ikke være helt uenig med mig...
-Ditte-
tilføjet af

Betallingsbalancen

Jeg tror ikke, jeg er helt uening med dig, men jeg holder fast ved at det de vare vi sælger ud af landet der med til at give landet en sund økonomi.
M.V.H. Claes
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.