1tilføjet af

Massiv svindel i københavnske bagerier

Det mere end lugter af social bedrageri i de københavnske bagerier, hvor der svindles massivt.
Den hvide bageruniform er ingen garant for, at alt er i orden i de københavnske bagerier. Der foregår nemlig massiv svindel i masser af bagerierne, hvor de ansatte aflønnes sort.
Det viser tal fra Skat som i 2011 har aflagt besøg i 24 bagerier som en del af en kampagne for fair konkurrence.
Og det mere end lugtede af socialt bedrag i bagerierne.
I de 24 bagerier var der 47 ansatte, som blev tjekket. 43 af dem kunne ikke redegøre for deres ansættelsesforhold. 15 af dem fik samtidig sociale ydelser fra staten.
Det førte til en række fantasifulde forklaringer fra medarbejderne.
- Een forklarede, at han lige var nede i bageren for at bage en kagemand til sin søn, som havde fødselsdag. En anden var bare nede for at lave lidt morgenbrød til familien, fortæller afdelingsleder i Skat, Lisbet Hedelund.
Under en enkelt razzia blev det næsten komisk, da en mand forsøgte at stikke af fra politiet. Indhentet af politiets hunde forklarede han i fuld bageruniform og med mel ud over det hele, at han bare var ude at gå med aviser.
Under samme aktion viste det sig, at fire ud fem medarbejdere arbejdede illegalt i landet.
- Ellers er den typiske forklaring, at den pågældende har første arbejdsdag, siger Lisbet Hedelund.
I København er der cirka 130 bagere, og lidt mere 80 af dem er organiseret i Københavns Bagerlaug.
Her er der ingen forståelse for bedrageriet hos oldermand Erik Ellitsgaard.
- Det er jo massivt undergravende - ikke bare for bagerne, men også for det danske samfund, siger han.
Han afviser samtidig, at det er hans medlemmer, som begår det sociale bedrageri.
- Nu bliver jeg sikkert kaldt racist, men vi ser desværre, at det er uorganiserede bagerier med ansatte med anden etnisk baggrund, som ikke har rent mel i posen. De skifter fra kiosker til grønthandlere og videre til bagere uden at have forstand på, hvordan man laver brød, siger Erik Ellitsgaard.
Han tilføjer, at Københavns Bagerlaug selv kontrollerer de bagerier, som er organiseret hos dem.
- Men vi vil gerne have en tættere dialog med Skat, for dette hører ingen steder hjemme, siger han.
Skat tager under sine razziaer ikke stilling til, om bagerne er organiserede eller ej, og myndigheden registrerer det heller ikke.
Som udgangspunkt går Skat efter de bagerier, som Skat vurderer, kan være problematiske.
Det er ikke længere som det var i de gode gamle dage
http://www.dr.dk/Nyheder/Indland/2011/12/15/113334.htm
tilføjet af

i Danmark mere, alt kommer fra fabrik i Polen

for det første så er bøderne fuldstændig grin aktiv lave, gang på gang ser vi de samme bagerier og restaurenter der svindler, snyder og døjer med møgbeskidte lokaler.
desuden ringer fødevarekontrollen inden de møder op, så så de fleste reastaurenter kan få fjernet det værste skidt.
kend din bager, slagter, restaurent på om de har lærlinge, Føtex må ikke have lærlinge fordi de kun sælger bakeup brød fra Polen.
enhver idiot kan starte et bageri, slagterforetning, eller restaurent, der er ingen krav om en faglig uddannelse som hos instalatører, elektrikere, kloakmestre og mange andre faggrupper.
diverse remoncer, cremer og andet giftstof kommer også fra fabrik, selv en så simpel ting som butterdej kommer også fra fabrik i kæmpestore udrullede størelser.
alle bagerier og restaurenter køber færdiglavede og dekorerede tørkager fra fabrik i Polen, de fleste bagerier nøjes blot med at skvatte lidt glasur på kagerne.
i gamle dage var makron snitter lavet af gammelt wienerbrød, som fik smurt noget uægte "marcipan ovenpå, som kom fra abrikos kerner, og ikke ægte mandler, og desuden blev alle gamle kager og wienerbrød kørt sammen på røremaskinen med margarine, kacao, essens og creme, og blev kaldt for ægte remonce.
fagforeningerne ved hvem der har godkendelse til lærlinge, og det er de virksomheder vi skal handle hos.
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.