2tilføjet af

madforgiftning og gigt?

hej,
ville lige høre om der er nogen der har hørt om sammenhængen mellem madforgiftning og gigt?
da vi var i prag tidligere på året blev min kæreste madforgiftet. det stod på i nogle dage, hvorefter han fik det lidt bedre. siden da har han haft ondt i sine muskler/led. nu er det kommet til at han kmap kan stå på hans fødder om morgenen. hans ankler er hævede så meget at man næsten ikke kan se hans ankler. han er meget træt - alt noget der tyder på lede-gigt, hvilket jo er en ret alvorlig sygdom.
han er en frisk gut på 31 år, som næsten aldrig er syg, og det er kommet som et lyn fra en klar himmel, men grunden til at jeg har mistanke om at det er madforgiftningen der har sat noget igang, er at der lige har været en sag i den by jeg bor, om en kvinde der har fået £5 mio. i erstatning, fordi hun fik salmonella forgiftning og fik akut lede-gigt og blev forkrøblet...
meget frygtelig historie, synes jeg...
min kæreste har fået taget blodprøver ved lægen. de er endnu ikke kommet tilbage. og det er heller ikke sikkert at der er gigt faktor i blodet, trods han evt. kunne have gigt.
men igen, mit spørgsmål til jer, er om nogen har hørt om sammenhængen mellem madforgiftning og gigt?
tilføjet af

jooo

Der er nogle bakterier dr kan give gigtlignende symptomer hvis man er uheldig. Jeg kender til yersinia og Salmonella - men der er sikkert også andre.
Jeg ved at med Yersinia er det hyppigst folk med en speciel bindevævstype der rammes. Det kan vist godt forsvinde igen af sig selv - men her må du tale med lægen.
tilføjet af

Sammenhæng mellem madforgiftning og hævede ankler

jo jo, det giver skam god mening med hævede anker, hævede ben og hævede fødder forårsages af madforgiftning. Dårligt blodomløb, dårlig lever, hjerte eller nyrer kan ifølge http://www.sundhedslex.dk/haevede-ankler.htm medføre hævede ankler, hævede ben eller hævede fødder. Og hvordan får man dårligt blodomløb, dårlig lever og nyre? Jo, det gør man ved madforgiftning. Du kan læse om madforgiftning og påvirknig på hjerte, nyrer og lever på http://www.sundhedslex.dk/madforgiftning.htm - du vil opdage dårligt hjerte, lever og nyrer kan føre til utroligt mange sygdomme - deriblandt madforgiftning, stofskiftesygdomme osv. Madforgiftning har derfor nok ført til din kærestes hævede fødder og hævede ankler. Hævede fødder er ifølge http://www.sundhedslex.dk/haevede-foedder.htm er ligesom hævede anker og hævede ben især udsat for hævelser, da tyngdekraften gør, at blodet løber nedad i kroppen. Udover hævede anker og hævede fødder kan du læse om hævede ben på Ifølge http://www.sundhedslex.dk/haevede-ben.htm - naturligvis er det sådan, at hævede ben er ligeså udsat som hævede fødder og hævede ankler.
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.