44tilføjet af

Mænd gifter sig NEDAD!

Det er ikke nemt at være højuddannet kvinde. Størstedelen af de frivillige singlekvinder er højtuddannede og har det godt økonoimisk. De har hjerne og de har penge.
Men det er interessant, at netop denne gruppe kvinder har umådeligt svært ved at finde en partner. Det er som om mændene ikke bider på veluddannede kvinder.
I stedet gifter den mandlige ingeniør sig med en pædagog, altså en kvinde med lavere status end ham selv -
og lægen gifter sig med sygeplejersken.
På den måde blir de veluddannede kvinder "ladt i stikken", der er simpelthen ikke et mandemarked for dem.
Jeg tror, at den gruppe kvinder, der gifter sig "opad", altså med en mand, der har højere status end dem selv, efterhånden blir en marginaliseret restgruppe uden uddannelse og egen økonomi.
Men med tiden vil der kun være veluddannede kvinder at vælge imellem - og hvad vil manden så gøre?
Jvf. iøvrigt, at der i dag er FLERE højtuddannede kvinder end mænd. Kvinder repræsenterer fx. næsten 60% af de universitetsstuderende.
Hvad er jeres mening om denne skævhed?
tilføjet af

Nedad eller opad ?

Jeg må lige starte med at sige, at du får det til at lyde som om at en pædagoger, sekretær m.m. .... ikke er en særlig fordelagtig kvinde at gifte sig med .....jeg vil vove den påstand, at der i mange tilfælde, er flere fordel ved "den slags kvinder", da de har benene solidt plantet på jorden !!!
Ofte er de også i stand til at afgive egen karriere til fordel for deres børn !!!
Udover det,- så har du ikke ret i din påstand. Der er absolut mange højtuddannede mænd og kvinder som er gift med hinanden ..... !
Ligeså vel som kvinder ser noget attraktivt i en højtuddannet kvinde,- ligeså vel sker det også den anden vej ..... bl.a. fordi flere og flere går op i at "matche" hinanden - specielt jobmæssigt og karrieremæssigt !
tilføjet af

Naturligt

Først viljeg lige sige at jeg intet problem har med selvstændige karriererkvinder.Men.....Jeg tror mænd falder for kvinder under deres "status" fordi de har en beskyttertrang. Når kvinden bliver for selvstændig føler manden sig unødvendig og han har brug for at være den stærke i forholdet. Mange kvinder vil også gerne have at det er manden der er den stærke,robuste og selvstændige for så kan hun føle sig tryg i hans "arme". En stærk kvinde vil ofte finde sammen med en "svag" mand og omvendt. Vi kan ikke snige os udenom at det altid har været sådan at det er manden der er beskytteren. Det ligger i os, men problemet nu om dage er at kvinden nægter at være svag og hun vil absolut klare sig selv og det er skam også fint nok, men hvad gør dette så ved manden? Han bliver nogle gange svag og mister al sin mandighed overfor kvinden og så er det hun vil opfatte ham som et bløddyr der ikke selv kan tage stilling til noget og så tager hun over i parforholdet. Hvis man vil være en selvstændig karriererkvinde og have sig en rigtig mand bliver man måske nødt til en gang i mellem at lade manden være mand og sig selv være kvinde.
tilføjet af

selvopofrende kvinder!

"Ofte er de også i stand til at afgive egen karriere til fordel for deres børn !!!"
Ja, kvinder kan være så umådeligt dumme, føler du dig som en heltinde, ligefrem?
Jeg synes, det er bedre for kvinder at få en karriere - børn kan man altid få, det er ikke noget kunststykke, men det er det derimod at banke en fed karriere op :-))
tilføjet af

Jeg troede vi giftede os af kærlighed...

Personligt giftede jeg mig med en kvinde jeg elsker. Hendes sociale status har aldrig været et element i mine overvejelser.
Jeg ved da godt at masser af undersøgelser viser at kvinder gifter sig opad. Men hvad er opad?
Er det ikke - biologisk set - et spørgsmål om at kvinden vælger en "forsørger" (tag ikke dette ilde op!), altså en partner, der bidrager til familiens trivsel, også økonomisk?
I så fald kan den veluddannede, akademiske kvinde sagtens gifte sig opad med den selvstændige isenkræmmer. For han vil højst sandsynligt tjene mere end kvinden med den humansitiske uddannelse, der måske fører til et lærerjob på et gymnasium.
Og så må ligestillingen vel også gælde her. Kvinder kan da også gifte sig ligeud eller nedad. Det må i s'gu vænne jer til....
tilføjet af

godt indlæg!

"Hvis man vil være en selvstændig karriererkvinde og have sig en rigtig mand bliver man måske nødt til en gang i mellem at lade manden være mand og sig selv være kvinde."
Det har du ret i, men jeg mener nu ikke, at selvstændighed og karriere eliminerer de naturbestemte kønsroller -?
Kvinder vil da stadig være kvinder, uanset hvor meget karriere, de banker sammen, så hvad er egentlig problemet for manden?
Kan han kun beskytte kvinder, der er en tand dummere end sig selv????
tilføjet af

Umage par!

I så fald kan den veluddannede, akademiske kvinde sagtens gifte sig opad med den selvstændige isenkræmmer. For han vil højst sandsynligt tjene mere end kvinden med den humansitiske uddannelse, der måske fører til et lærerjob på et gymnasium.
nej, den går ikke. Isenkræmmeren er småborgerlig og stemmer på Dansk Folkeparti - hun er ræve rød og stemmer socialistisk.
Og hvorfor tænker du kun på, hvem der tjener mest?
Huskt at "viden er magt!"
Det er muligt, isenkræmmeren har større økonomisk kapital, men højtuddannede kvinder har endnu højere videnskapital. Der er simpelthen et alt for stort bevidstheds-gab mellem sådan to typer.
De kan sg ikke være i samme stue ret længe ad gangen!
tilføjet af

Kvinder gifter sig med status

Kvinder forelsker sig ikke i en mand, men i hans status, er han en god forsørger ?? det er det der betyder noget for kvinden.
Manden finder kvinder der er gode til at føde børn - hvilket jo ikke ligefrem er kendetegnende ved en karriere kvinde.
Hvis det går som du spår, er spørgsmålet nok nærmere hvad vil kvinden gøre ?? mændene de vil nemlig bare hente nogen "fødedygtige" kvinder i udlandet, Rusland, Thailand mm.
Mænd passer ikke så godt ind i det uddannelsessystem vi har, som kvinder gør. Prøv at se i folkeskolen, det hele er bygget op af kvinder, drengene gider ikke sidde på sin røv hele dagen og se artige ud, det er for kedeligt, de bliver tabt - ikke fordi de er dummere end pigerne, men fordi skolen ikke tager hensyn til deres natur.
Dem der skaber de videregående uddannelser har også gået i folkeskolen, oplevelserne herfra er grundbygge stenene, i deres forestillings verden om hvordan en uddannelses anstalt, skal være.
Det er rigtigt at der idag er flere højtuddannede kvinder end mænd. Jeg er selv gift med en der har studeret længere tid end jeg, men jeg tjener stadigvæk mest, og har mindst studiegæld, så hvem har mest hjerne ??
tilføjet af

Valg !

Det er vel et spørgsmål om hvad man synes er vigtigt her i livet.
Børn kan man altid få, skriver du .......... hmm .... nej, nogle kan desværre ikke bare altid få børn, til din orientering.
Men pointen er vel - vil man have tid til at nyde sin familie, børn m.m. .... eller vil man løbe stærkt, op af karrierestigen, og ende gammel og alene, fordi man aldrig havde tid til andet ?
Vi vælger heldigvis selv !
tilføjet af

Kærlighed eller status?????

Tænk sig - jeg troede at man gifter sig af kærlighed og ikke for at forbedre sin status i samfundet. Så tror da pokker at skilsmmisse antallet er vokset så voldsomt. Al respekt for 'karriere mennesker' - såvel kvinder som mænd. Men er det ikke bedre at dele sin tilværelse med et andet menneske som man er tryg ved og elsket af, end at vælge sin partner for livet efter, hvilken status i samfundet denne nu engang har?
tilføjet af

Hvor har du ...

... bare ret !
tilføjet af

Dårligt valg du har taget

men ok, måske har du simpelthen ikke andre valgmuligheder end at trække i mor-tøjet.
God uddannelse og karriere har da ikke noget med fravalg af børn at gøre. Sådanne mennesker får altså også børn - hvad er det for en skrøne, du fyrer af med at være gammel og alene?
Er din fordom, at karrierefolk ikke får børn? Det kan jeg love dig for, at netop disse mennesker får - de har rigeligt råd til dem og får ofte 3-4 stk.
Så om igen, lille dame
tilføjet af

din stakkel

Hvis alle højt uddannede kvinder har din holdning er der ikke noget at sige til at de forbliver singel. Jeg er nok bare en naiv "pædagog" der troede at man giftede sig af kærlighed?
tilføjet af

helt rigtigt, men

hvorfor gifter kvinder sig opad? Er det fordi kvinder reelt er svage, tryghedshungrende små børn, der skal beskyttes?
Og vælger opad på mænds status, fordi de ikke selv har nogen særlig status, altså en slags kompensation for mindreværd?
tilføjet af

Kvinder...

Mænd gider ikke kvinder der "tror" de er kloge, og alle "højtuddannede kvinder tror de er kloge.
Mænd vil hellere ha en lækker forstående Taikvinde.....
tilføjet af

Til mia

Jeg vil give dig ret i at kvinder stadig kan være kvinder selv om de har succes, men problemet er at nogle af disse kvinder bliver for karrierermindede og selvstændige og ja.. måske "for kloge" i forhold til manden. Jeg ved det ikke, men jeg tror mænd føler sig lidt klemt af disse kvinder og de er derfor de falder for de "lidt dummere".
De naturbestemte roller bliver ikke absolut elimeneret, men ofte bliver de. Mange forhold kan dog sagtens fungerer alligevel det er for mit vedkommende bare et spørgsmål om Ying og Yang der skal balancere.
tilføjet af

Øhh ...

... hvem i alverden har sagt at jeg har taget det valg ?
Men fint nok at du synes at kvinder som prioriterer børn og familie højere end karriere er "nedadgående" individer - nogen skal jo gøre det ikke ??
tilføjet af

kan altså godt få begge dele

hvorfor udelukker du det ene fremfor det andet?
Masser af kvinder er veluddannede, har et godt job, tjener godt og har børn.
Get a uddannelse!
tilføjet af

Det lyder fornuftigt!

Hvem gider også sætte børn i verden med en karrierekvinde, hvis
hun aldrig er hjemme hos familien?
Når en karrierekvinde endelig er kommet op på toppen, så har
hendes mandelige kollegaer allerede stiftet familie. Mænd
med lavere status er ikke interessante, og mange mænd gider
ikke kvinder med en højere uddannelse. Pga. de kommunikere
på et højt fagligt og socialt niveau, hvor mange mænd er faldet
af i svinget. Kommunikation går ud på at tale sammen på det
samme niveau. For kvinden skal tale med dem, i stedet for at tale
til dem. Kvinden er stærkere verbalt end manden, og en
højere uddannet kvinde er endnu stærkere. Det kan godt virke
skræmmende på mænd med en lavere social status, og derfor
gifter de sig sjældent med en kvinde med en højere social status.
tilføjet af

Tja..

Ja, de får også børn...men hvem er det lige der passer dem mens de knokler r... ud af bukserne? Penge og karriere er ikke alt og penge gør ikke børnene lykkeligere, det gør omsorg og kærlighed. Du får det til at lyde som om, der er prestige i at have børn for karrieremennesker. Jo flere penge, jo flere børn? Børnene vil i hvert fald hellere have kærlighed og tid med deres forældre frem for dyre gaver. De riges børn er oftes de mest forsømte.
tilføjet af

Elisabeth den kloge

Har hermed dømt alle Thailandske kvinder som ludere - tillykke med din eventyrlige evne til at fordømme mennesker, som du ikke kender en skid til.
tilføjet af

De økonomiske grunde spiller en væsentlig rolle

Det flest skillesmisser skyldes den ene part mister indtægten.
Mange folk gifter sig af økonomiske grunde, og ikke af ren kærlighed.
Ægteskabsløftet i kirken bliver ofte ikke overholdt; leve med hinanden
i både medgang og modgang
tilføjet af

Den endelig konklusion på emnet er

skrevet af en mand:
Jeg vil give dig ret i at kvinder stadig kan være kvinder selv om de har succes, men problemet er at nogle af disse kvinder bliver for selvstændige og ja.. måske "for kloge" i forhold til manden. Jeg ved det ikke, men jeg tror mænd føler sig lidt klemt af disse kvinder og de er derfor de falder for de "lidt dummere".
___________________________________________________
DERFOR, damer! Fes den ind?
Hilsen "kvindelig gennemslagskrfat"
tilføjet af

Hvad mener du?

"Jeg tror, at den gruppe kvinder, der gifter sig "opad", altså med en mand, der har højere status end dem selv, efterhånden blir en marginaliseret restgruppe uden uddannelse og egen økonomi."
Hvordan kan højtuddannede kvinder blive en marginaliseret restgruppe uden uddannelse og egen økonomi?
"Men med tiden vil der kun være veluddannede kvinder at vælge imellem - og hvad vil manden så gøre?"
Nej, det er ikke sandt! Der vil altid være kvinder med en laver uddannelse, som manden kan vælge som partner.
Jeg tror bare at du er over 30år, og er ved at blive desperat. Fordi du endnu ikke har stiftet en familie, eller fundet en sød mand. De fleste mænd på din alder med en højere uddannelse har allerede stiftet en familie.
1. Den der gemmer til katten, gemmer til natten. Derfor kan det aldrig betale sig at vente for længe.
2- Hvis du er alt for kræsen, så finder du aldrig en mand. Han var ikke lige som min firkantet verden foreskriver; Du'r ikke, UD!
3. Hvis du ikke indgår et forhold på lige vilkår, så vil du aldrig finde en mand.
tilføjet af

eller også er den endelige konklusion

Den at du enten har skrevet indlægget for at provokere, eller fordi der ikke er nogen mænd der gider dig.
eller måske dette indlæg som er skrevet af en kvinde giver svaret ??
_________________________________________________________
hvorfor gifter kvinder sig opad? Er det fordi kvinder reelt er svage, tryghedshungrende små børn, der skal beskyttes?
Og vælger opad på mænds status, fordi de ikke selv har nogen særlig status, altså en slags kompensation for mindreværd?
tilføjet af

Du rammer plet !

Godt svaret ..... det kan ikke være mere rigtigt !
tilføjet af

Ikke decideret pga. af staus

Hej du kedelige...
Jeg tror det er de færeste kvinder og mænd der bevidst vælger partner ud fra deres status. Men som sagt tror jeg de naturbestemte kønroller ligger så dybt i os at vi vælger efter hvem vi kan beskytte eller hvem der kan beskytte os.
En arbejdsløs mand kan da sagtents være stærk, det kommer jo meget an på hans udstråling. Hvis udstrålingen er stærk og vi føler os trygge og beskyttede betyder hans status intet. Det samme er omvendt gældende ved kvinder. En karrierekvinde kan sagtents have en feminin udstråling der appelerer til mandens beskyttertrang.
Jeg mener ikke valg af partner og dennes status har noget med kompensation for mindreværdsfølelser at gøre, men bare et naturlig ubevidst valg udfra hvilke energier vi selv indeholder. Ying og Yang igen...
tilføjet af

Her er en undtagelse!

Jeg har ikke læst alle de øvrige indlæg må jeg tilstå.
Efter at jeg blev skilt for 1 år siden har jeg dated mellem 8 og 12 forskellige kvinder, hvoraf vel halvdelen var højtuddannede.
Deres fejl var næsten enslydende: De kunne ikke acceptere at jeg som mand ikke lige havde lyst til at høre på hvor geniale de var og hvor meget de havde opnået selv om de var kvinder - hele tiden og om igen. Som om de alle søgte at blive bekræftede - som om de alle var små fars-piger med en ubændig trang til at skulle bekræftes hele tiden.
Dernæst var det store problem at de ikke var villige til at give efter og lade mig være mand og lade mig være mig når det ellers faldt mig ind. Grænsen for deres accept af hvad jeg kunne "tillade" mig at gøre uden deres accept var meget snæver.
Jeg er i et meget godt betalt funktonærjob inden for det private, men afbrød mine teoretiske uddannelser uden at blive færdig. I øvrigt er jeg i god form, ser ganske godt ud og har en IQ på 136, så de ydre omstændigheder burde være i orden. Jeg hverken ryger eller drikker specielt meget og har ingen andre sære vaner.
Nu er jeg så endelig endt op med en veluddannet kvinde, som endog er 1 år ældre end mig selv, som er Phd., forsker, og som ofte er i medierne, og således i et meget "højere" luftlag end jeg selv, men vi trives rimelig godt sammen, for vi taler begge meget og taler om vore forskelle, og om hvor vigtigt det er at respektere dem.
På sæt og vis passer vi sammen, men vi skal passe på at holde tolerancen højt, for ellers går det galt!
Jeg tænder meget på veluddannede kvinder, for det er enormt slidende at skulle forklare sig hele tiden, når man pakker tingene lidt diplomatisk ind. Det skal man ikke med en veluddannet kvinde, og desuden gør den intellektuelle udfordring, som hun jo er, at man ikke bliver dum helt så hurtig som resten af slænget - selv om man snart er over de 50.
Og det er da en stor fordel i sig selv....
tilføjet af

kvinder gifter sig til status og velstand.

Det er en genetisk egenskab kvinder har at sikre deres afkom ved at gifte sig op af med mænd der har status og
penge...Samme mekanik som bruges i den frie kongurec i
samfundet.... Udbud og efterspørgsel....
Selv er jeg som mand ikke nogen stræber men har kontakt
med mange især intelettuelle kvinder på venskabeligt plan plan.. Faktisk kunne jeg godt tænke mig at gifte
mig med en der har lyst til at forsørge mig.....
Dels så er jeg almen vidende og handy..dels god til børn
mine interesser er politikske om kreative så jo for min
del vil jeg sige...Jeg syntes at folk skal bruge deres
evner... og forfølge deres drømme...
Henning..
tilføjet af

Ikke enig

Jeg er bestemt ikke enig i at kvinder gifter sig opad. Der skal selvfølgelig nok være undtagelser, men pas på med at generalisere.
Selv har jeg gennemgået en skilsmisse - ikke fordi én af os mistede sit job (status for nogle, kan jeg læse iflg en del indlæg herinde)Men fordi at kærligheden slipper op. Jeg bor nu sammen med en anden. Ikke fordi hans status i samfundet er hverken høj eller lav, men af den 'simple' årsag at det er ham jeg ønsker at dele mine gode såvel som dårlige oplevelser med i livet - det er ham der er god ved mine børn....Jeg kan blive ved ;-)
Jeg tvivler på at flertallet af kvinder anser sig selv som 'tryghedshungrende børn' føler sig mindreværdige og har komplekser herover. Hvad enten mit job ville være at gøre toiletter rent dagen lang eller sidde i direktørstolen, så er det ikke mit arbejde der diffinerer, hverken mig eller mit valg af 'følgesvend'
tilføjet af

Aha!

Dér kan man se... Sjovt nok er det omvendt herhjemme, jeg er den højtuddannede, han er den med den korte uddannelse.
Kunne det måske være fordi nogle højtuddannede kvinder vælger karrieren fremfor familien, og da kvinden traditionelt er familiens følelsesmæssige rygrad, så fungerer det bare ikke?
Det er ihvertfald mit bedste bud for hvorfor det skulle være sådan, hvis det altså virkelig er sandt...
tilføjet af

Vrøvl

Hvad er det dog for noget vrøvl at skrive....og du mener du er et klogt hoved.
Når man forelsker sig, forelsker man sig da ikke fordi en pige er i et dårligere job. Det er sikkert tilfældighedernes spild.
Skulle vi mænd være bange for en kvinde fordi hun har et godt job? Hvad skulle vi være bange for?
Du har sikkert så meget "gennemslagskraft" (tror du) så det er dit job og intelligens du giver skylden....måske skulle du kigge på dig selv? Nogen kvinder (og jeg mener NOGEN kvinder) tror, at fordi de har et godt job, så skal vi mænd tilbede dem og føle os heldige. Måske vil vi meget hellere have en sød og naturlig pige, på samme nivue som os selv.
tilføjet af

Læs igen...

... hvad jeg skrev. Jeg stillede jo netop spørgsmålstegn ved definitionen af opad og nedad. I denne forbindelse brugte jeg eksemplet med isenkræmmeren, der økonomisk var opad men uddannelsesmæssigt (og det er ikke det samme som vidensmæssigt) er nedad.
I øvrigt forekommer du mig at være lige lovlig fordømmende mht. isenkræmmeres og humanisters politiske ståsteder.
Dit lighedstegn mellem uddannelse og viden kan jeg ikke genkende fra min omgangskreds. Et af de dummeste mennesker jeg kender er lic. scient. En af de klogeste er elektriker.
tilføjet af

Sludder

OP-ned.- Skide ligegyldigt. Hvis man mentalt er et godt modspil.
tilføjet af

Vi mænd.

Vi mænd gifter os sku' for at have en madamme der laver vores mad, vasker vores tøj og sutter vores p.. Derfor vælger vi de lavt udannede. Vi skal da ikke have en der kan tænke.. Så er det jo slut med alle goderne
tilføjet af

Bingo

Du er fandme klog, har du studeret ?? Du rammer jo lige hovedet på ......
tilføjet af

Sig mig Soulmate....

.... Det kan godt være at jeg er en af de knap så kloge kvinder (du ved, en af dem som altid kan blive ludere ...), men jeg har sgu ikke luret dig endnu.... Provokerer du bare kvinder fordi du skal bruge reaktionerne til dit studie eller hader du os virkeligt så meget, at vi kun kan anses for værende herskesyge, intolerante, snævertsynede, "min vilje" og sexgale?? Eller ...???
tilføjet af

Ja misundelsen ses tydeligt i dine svar

Du er ikke Taikvinde, du er er en "mindre atråværdig dansk Qvinde".
Du er himmelvis misundelig på taikvinden fordi hun kan noget som du aldrig mere kommer til lære.
Taikvinden/Østeuropæren er i høj kurs hos mænd og de har derfor værdi...danske kvinder tager man kun hvis det er sidste mulighed.
tilføjet af

Info

Jeg hader ikke alle kvinder, herren være min sjæl nådig.
Vi er jo skabt i samme billede og som sådan skal vi leve.
Nogle kvinder prøver bare at ødelægge billedet og det er disse smalsporede rivejern jeg gerne vil have en eller anden reaktion fra, jeg vil have dem til at afsløre sig selv og deres intentioner, så visse mænd får øjnene op for at de går deres egen undergang i møde hvis de støtter disse kvinder.
Det lyder utroligt, men vi ser det gang på gang, senest i den nye robinson, pigerne har allerede inden de kommer afsted besluttet at stemme en mand ud hvis de kommer i øråd....alligevel sidder der en eller anden stupid mand og tror han kan fedte sig ind hos pigerne hvis han også stemmer på en mand.....resultatet er altid at hun edderkoppen spiser den vellystige han edderkop.
tilføjet af

Forstår

dig ikke, jeg lever sammen en kvinde der er højt uddannet, har endda flere uddannelser bag sig, og nu læser hun igen på en uddannelse, som hun siger: "Jeg gør det, fordi jeg kan lide det".
Og ved du hvad, jeg har da kun gået knap 7 år i skole.
Du må da vide, at det ikke er det, det komme an på med kærlighed, og den har som bekendt ikke nogen grænser, hverken op eller ned.
Det må være din holdning, at det kun er højuddannede, der skal kunne gifte sig med hinanden, for tænk, hvis der skulle gå kuk i dit system, så der ikke var forskel på dig og mig.
Ønsker du stadigvæk større klasseforskelle, ved at man ikke skal gifte sig på tværs af uddannelser og status?
Så forstår jeg godt, at mænd ikke gifter sig med højtuddannede kvinder, hvis det er rigtigt, hvad du siger. Mænd vil løbe skrigende bort, hvis alle højtuddannede kvinder er som dig.
PS: Alle vore venner er faktisk højtuddannede, så selv med mine 7 års skolegang, føler jeg mig godt tilpas i deres selskab, da vi sagtens kan diskutere på lige fod. Høj uddannelse har ikke nødvendigvis noget med højere intelligens at gøre.
Tænk dig om, inden du skriver sådan noget.
tilføjet af

tjaa

Jeg synes nu ikke jeg har et problem med kvinder der har en solid karrier... tværtimod jeg ville godt selv overtage rollen som den der går på barsels overlov, hvis min Kone tjener godt. Kvinder med et akademisk udd. tænder mig faktisk lidt.. jeg kan godt lide at kvinden tjerner mere end mig... på den måde ved jeg da at hun ikke tog mig pga. Karrier eller Penge.... måske hun tog mig pga. Kærlighed❓ved det ikke men det ville da være en dejlig ting hvis det skete. Sådan som ungdommen er nu om dage så virker det sgu ikke altid som om at det er kærlighed det kommer an på. Jeg er kommet til det stykke at jeg i min teori går ud fra at kvinder er MEGET matrialistiske hvad angår deres forhold med mænd. mænd har altid været matrialistiske men de har aldrig blandet det ind i deres forhold på samme måde som damer gør.
tilføjet af

hallelujah!!!

Helt enig. De fleste højuddanede jeg kender til er snobbede. De er arbejdsløse og kunne aldrig tænke på at tage et job som de ikke lige er uddannet til. Er selv højt uddannet men gift med "en almindelig en". Ja, faktisk en pædagog. Er hun "dummere" end mig? Nej, vel? Er rigtige glad for hinanden og vores venner som er på alle sociale niveauer. Intelligens er det vigtigste.OG om man virkelig holder af hinanden.
tilføjet af

Kan slet ikke genkendes

Jeg kan på ingen måde genkende, hvad du beskriver. Personligt vægter jeg højt at jeg har en livsledsager, som intellektuelt er mig ligeværdig, og her er andelen jo nok størst blandt veluddannede kvinder - dog skal man ikke husle at udelukke mindre veluddannede kvinder her!
Jeg vil dog tilføje at jeg "tænder af" på ordet "karrierekvinde" - ikke fordi jeg har noget imod en kvinde som satser på karrieren, men ofte synes jeg der ligger mere i ordet, bla. "kold og kynisk" og ikke et menneske med stort hjerte.
tilføjet af

har du selv et problem

Er du måske misundelig? Du lyder sådan. Og hvad er problemet med at "vælge karriere fra" - det er jo ikke alle, der ønsker at gøre karriere. Nogen foretrækker et 9-4 job, hvor de bagefter kan holde fri og være noget for familien. Andre ønsker at gøre karriere med de muligheder (og begrænsninger) det medfører.
tilføjet af

kom an

Ja højt uddannede skræmmer altså ikke mig.
Det er da kun rart at kunne få en intelligent samtale/ diskution ind imellem sex, mad, børn, arbejde, stress osv.
Hilsen
Batmann
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.