12tilføjet af

Ledige møder for mange regler

TV2: Nyhederne skriver, at:
"Ledige møder for mange regler"
Der er for mange regler for de ledige, understreger beskæftigelsesministeren, der dog ikke anerkender optælling, som viser, at hun selv står bag 72 af slagsen.
Beskæftigelsesminister Inger Støjberg (V) er blevet beskyldt for at bidrage markant til, at ledige og socialrådgivere oplever en regeljungle.
Og hun erkender da også, at der trænger til en klar opstramning på område, og erklærer sig helt enig i, at der skal afbureaukratiseres langt mere.
Det siger Inger Støjberg med henvisning, at hun har påbegyndt initiativet "væk med bøvlet, Inger", hvor borgerne kan give deres bud på, "hvordan vejen til jobbet bliver mindre bøvlet".
-----
Noget der virker dybt bureaukratisk er at ledige skal oplyse fritidsaktivteter eller frivilligt arbejde - altså ulønnede fritidsfornøjelser, som de altid har udført også før eventuel ledighed.
Der skelnes mellem om det er noget der kan udebydes som lønarbejde. I en idrætsklub må mangerne være frivillig træner uden at det opgives. Det forstår jeg ikke. Det kan jo udbydes som lønarbejde.
Hvorfor må man arbejde i en genbrugsbutik eller spille teater i 5o timer om ugen uden at det skal opgvies, mens en frivillig indsats som rådgiver skal opgives?
Tænk på alle de RESSOURCER man bruger på at opstille regler for ganske almindelige fritidsaktiviteter.
Det var da bedre at sige at man som ledig må "dyrke 16 timers fritidsaktivteter pr. måned" - altså 4 timer i snit pr uge uden indblanding i hvilke aktiviteter den enkelte dyrkede. Selvfølgelig må der heller ikke være lønudbetaling med i det.
tilføjet af

Hvad med Ledige der arbejder udenom?

Hej, du virker som du har styr på reglerne, det har jeg ikke - så jeg kunne ikke argumentere imod en række ledige jeg kom sammen med på et jobkursus her forleden.
Der blev jeg nemlig fortalt at man godt kunne arbejde for penge, udenom arbejdstid, dvs. efter kl. 18.00 og modtage penge for f.eks små projekter o.l. uden at det blev modregnet dagpengene.
Personlig mener jeg det er noget sludder, hvad mener du? Der var rigtig mange af de ledige der mente at det var ok, og det var iflg. lov osv.
tilføjet af

Så skal det være sort.

Vendte I den med Jeres vejleder på jobcentret ??
tilføjet af

Genkender det ikke.

"Noget der virker dybt bureaukratisk er at ledige skal oplyse fritidsaktivteter eller frivilligt arbejde - altså ulønnede fritidsfornøjelser, som de altid har udført også før eventuel ledighed "
Jeg har været gennem to sagsbehandlinger om job i foråret og er IKKE blevet spurgt om ovenstående.
tilføjet af

røde kors i røven tjener milioner af kroner.

og ledelsen har nok nogle af de højeste lønninger her i landet, så den med at andre i orginationen ikke må tjene penge holder ikke vand.
alle ansatte i kræftens betændelse er betalt af staten, også selvom de laver landsindsamlinger med frivillige raslekoner.
kirkens korshær bruger pensionister, og et par bukser koster ca. 20 kr, men dem der sidder i toppen tjener gode penge, og de bruger ikke genbrugstøj.
der er så mange narrøve der er fredet, nogle kalder sig forfattere, musikere, skuespillere, kunstnere, og de kan sagtens lave et arbejde derhjemme på dagpenge, og samtidig søge legater så befolkningen kan bibeholde ideen om at de alle er så fattige, og at det er derfor de laver mesterværker.
nogle er på livslang støtte fra staten.
jeg kender utallige glaspustere som lever af sorte penge, samtidig med at de får understøttelse.
tilføjet af

Frivillgt arbejde vs frivillig aktivitet

Ok. Mange tak for svaret. Men det springende punkt er synes jeg hvofor man bruger mange ressourcer på at skelne mellem "frivilligt arbejde" eller "frivillige aktiviteter". Hvis det altid for den arbejdsløse har haft karakter af en ulønnet hobby ved siden af det arbejde man for eksempel mistede.
Hvordan kan man forsvare at sige at man må arbejde frivilligt for en genbrugsbutik i over 50 timer. Så står man jo reelt ikke til rådighed, da det jo nok er begrænset hvad der bliver søgt af stillinger.
tilføjet af

Tror ikke

Jeg tror nu IKKE at man kan arbejde for penge efter 1800. Jeg ville i hvert fald ikke gøre det!!
tilføjet af

Der bruges ikke mange ressourcer på det

Hej igen
A-kasserne bruger ikke mange sekunder på at skelne mellem frivilligt arbejde og frivillige aktiviteter. For 99% vedkommen behøves der ikke engang en profesionel til at lave den sondring.
I mine øjne er der ikke noget ressourceforbrug at "komme efter".
[f] "Hvordan kan man forsvare at sige at man må arbejde frivilligt for en genbrugsbutik i over 50 timer. Så står man jo reelt ikke til rådighed, da det jo nok er begrænset hvad der bliver søgt af stillinger."
[s] Svar: Dette spørgsmål har sådan set ikke så meget at gøre med reglerne for hvilket typer af jobs/aktiviteter man kan udføre på dagpenge, men mere et rådighedsspørgsmål.
Den ledige skal vise sin rådighed på flere måder. Her nævnes et par stykker af dem:
- jobsøgning. Den ledige skal hver 3. måned dokumenterer overfor a-kasse og jobcenter, at der søges relevante jobs.
- man skal dukke op til møder, aktiviteter, kurser mv. i ledighedsperioden.
- for overhovedet at få lov til at udføre frivilligt ulønnet arbejde, skal man have godtgjort, at dette arbejde ikke på nogen måde er til hinder for at tage et normalt fuldtidsarbejde i morgen.
Det er klart, at hvis den ledige ikke kan overholde disse rådighedsregler på grund af arbejdet i genbrugsbutikken, så lukkes der for dagpengene.
Og så er der jo intet problem (udover for den ledige naturligvis).
Så der er nu ikke noget at "forsvare" eller hidse sig op over.
Men i praksis kommer det aldrig så langt. Simpelthen fordi den ledige overfor a-kassen skal oplyse, hvor mange timer man forventer at bruge på det frivillige job INDEN han/hun starter.
Og det er jo nok svært at overbevise sagsbehandleren om, at man kan stå til rådighed med 50 timers frivilligt arbejde om ugen.
Skal vi ikke lige læse reglerne i bekendtgørelsen?
Der er ikke så mange af dem, så det er til at overskue:
[s] § 4. Ved frivilligt, ulønnet arbejde forstås i denne bekendtgørelse arbejde, som et medlem udfører for frivillige organisationer, foreninger eller lignende. Arbejdet skal udføres, uden at medlemmet er underlagt sædvanlige ansættelsesretlige pligter. Frivilligt, ulønnet arbejde kan kun udføres, hvis det foregår i Danmark og ikke har forbindelse med privat erhvervsvirksomhed.
Stk. 2. Et medlem kan uden fradrag udføre frivilligt, ulønnet arbejde, der ikke kan udbydes som almindeligt lønarbejde.
Stk. 3. Et medlem kan uden fradrag udføre frivilligt, ulønnet arbejde, der kan udbydes som almindeligt lønarbejde, i op til 4 timer om ugen. De 4 timer regnes som et gennemsnit over en udbetalingsperiode. Arbejde herudover medfører fradrag. Arbejdet må ikke vedrøre primær drift eller vedligeholdelse.
Stk. 4. Et medlem, der modtager ydelser, jf. § 1, og som udfører frivilligt, ulønnet arbejde, skal skriftligt oplyse a-kassen om arbejdets art og varighed, samt hvilken organisation, forening eller lignende, der arbejdes for.
Stk. 5. Fradraget efter stk. 3 sker på tidspunktet, hvor arbejdet udføres. [s]
tilføjet af

Hej

Hej med dig.
Jeg har ingen steder skrevet, at ingen andre i organisationen må tjene penge.
De fleste organisationer/foreninger har da en fast lønnet stab.
Reglerne skriver noget om FORMÅLET med "virksomheden". Er den registreret som en virksomhed der har profit som sit primære formål duer det ikke.
Selvom organisationen ikke har profit for øje, kan man stadig ikke arbejde frivilligt, at samme funktion udbydes om lønarbejde i organisationen.
Altså en psykolog kan ikke arbejde ulønnet og modtage dagpenge, hvis der i organisationen er ansat 4 andre psykologer der varetager samme opgave.
Kig ind på www.adir.dk og find reglerne. Læs især vejledningen til bekendtgørelsen om fradrag i arbejdsløshedsdagpenge. Der finder du dokumentationen hvis du mistror mig 😉
Resten af dit indlæg har ikke så meget med tråden at gøre, så den må vi tage i en anden debat 😉
tilføjet af

Sikke noget sludder de har bildt dig ind

Hej Dagdriver
Det er noget sludder de har bildt dig ind. I bedste fald er der tale om ønsketænkning.
ALT arbejde og ALLE indtægter skal man oplyse a-kassen om, når man modtager dagpenge.
Og der skal modregnes for alt arbejde og alle indtægter - ligegyldig hvornår på døgnet man udføre dem.
Der er kun ganske få undtagelser, og de er ALLE listet i bekendtgørelsen.
Du får her lidt ammunition til de andre kursudeltagere:
Link til bekendtgørelsen om fradrag i dagpengene:
https://www.retsinformation.dk/forms/r0710.aspx?id=29767
Læs især § 1,2,3,4 og 11
§ 11 er undtagelserne.
Gør dine medkursister den tjeneste, at oplyse dem om det her.
Bliver det opdaget bliver de præsenteret overfor et tilbagebetalingskrav SAMT en karantæne. Det hjælper dem ikke, at de troede noget andet.
Og det er RIGTIG surt at skulle betale penge tilbage, som man troede man skulle have.
Nå - heldigvis bliver dette en saga blot om et års tid, når e-lønsregistret kommer op at køre. Så vil der ske registersammenkøring mellm e-løn og a-kasserne. Sagt på en anden måde - a-kassen for oplysninger om medlemmernes arbejdsindtægter i ledighedsperioden.
Hvis indtægterne ikke i forvejen er blevet oplyst af den ledige, kommer der jo nok en række spørgsmål, som kan være svære at forklare.
tilføjet af

Tak for svaret

Undskyld jeg spørger igen. Ved du hvor stort fradraget er?
tilføjet af

Det kan du tro

Ingen undskyldning nødvendig 🙂
Der modregnes IKKE i dagpengene, hvis arbejdet positivt falder ind under reglerne.
Men arbejder man ulønnet i et "ikke-godkendt" job, medføre det fradrag time for time.
Altså du arbejder én time - du bliver modregnet 1 time i dagpengene.
I det tilfælde kikker man så jo også på, om man stadig står til rådighed for alm. lønnet arbejde.
Jeg har dog aldrig oplevet en ledig, der har ville arbejde gratis og samtidig have det ok med at at blive trukket i dagpengene.
Men jeg vil dog ikke afvise, at det kan forekomme.
I de sager jeg har behandlet, har de meget få der har fået afslag på at arbejde frivilligt og ulønnet uden fradrag hos en arbejdsgiver, ALLE endt med at sige nej tak til arbejdet.
tilføjet af

Tak

Det var også det jeg mente, men det sjove var - at kursuslederen (ham fra jobcenteret) mente at de havde helt ret.
Desværre kan jeg ikke gøre andet end at nyde at jeg havde ret😉og takker for svaret da jeg ikke længre går på det kursus fordi det er over. Men jeg kan love dig at der er RIGTIG mange der tror på at de må de godt, og de gør det i stor stil, og de har aldrig nogensinde blevet "taget" i det.
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.