40tilføjet af

Lader du dig diktere af moden?

Madonna skifter stil hvert år og tøj producenterne ville sikkert gerne at vi alle gjorde det samme, så de fik flere penge i kassen.
Lader du dig diktere af moden eller beholder du den samme stil år efter år?
tilføjet af

kvinder gør mere end mænd

hygge
tilføjet af

ved ikke om silten skifter

eller om jeg overhovedet har en bestemt stil...
er vist meget forskelligt hvad jeg går i... men klart nok jeg følger en smule med hvis der er noget nyt jeg kan lide til billige penge.
kunne aldrig drømme om at give 600kr for et par jeans eller en flot top ;)
tilføjet af

nej!.....

......
Fordi man ikke lader sig diktere af moden, behøver man vel ikke at beholde samme stil år efter år?
Jeg går i hvad jeg finder behageligt og pænt, og passende til mig og mit temperament.
I mit hus, elsker jeg at blande ting, og jeg har ikke éet eneste hvidt rum med den der grimme chaisselong-sofa.
Mange vil måske sige at jeg ikke har stil, men det er vel også en form for stil?
tilføjet af

***MODESLAVE??***

HEJ!
MADONNA SKAL LEVE AF DET! SÅ HUN STEG PÅ HESTEN!!
JEG ER NATURPIGE KLÆDER MIG EFTER VEJRET OG ER IKKE SLAVE AF NOGET! MÆND KØBER ALTSÅ MODEN, SÅ
MÅ DE SELV OM DET! MEN MIDT PÅ MAVEN HAR VI ALLE FÆLLES
NAVLEHUL! DET KAN VI IKKE RENDE FRA! MÆND RENDER FRA SÅ MEGET!SÅ JEG GIDER IKKE BETALE FOR MODEN FOR AT FÅ ET LILLE ANERKENDENDE SMIL!SÅ TRÆDER
JEG HELLERE I EN KOKASSE!
tilføjet af

Bagud..

Mode..hmm,jeg er som flere af de andre indlæg,min egen mode.Jeg er en mand og må indrømme at,jeg går i det tøj hvor jeg føler mig tilpas.Har da også fået af vide fra min teenagedatter at jeg er gammeldags og slet ikke med på moden,hm,griner jeg lidt af.Kunne heller aldrig finde på at smide de kæmpe beløb i modetøj som andre gør,kan købe pænt tøj til en billig penge i mange supermarkeder,også i en ordentlig kvalitet,der står så ikke det rigtige navn på men hvad så.
Syntes det er ok,at nogle vil bruge mange penge på deres tøj,det holder en industri igang,men der skal også være plads til os "nørder".
tilføjet af

Dejligt

Mode er noget fedt noget. Hør mere om mode på www.radioholger.dk
tilføjet af

Langt de fleste gange

gør jeg alt for at følge mit idol. Synes hun er for lækker. Men bare lidt ærgeligt, at hun skiftede fra Madonna-krøller til kort hår. Det gør jeg altså bare ikke.
Det næste i rækken er nu, at jeg skal ud og stjæle en lille negerdreng. Jeg har fandme ikke råd til at købe sådan en størrelse. :-)
tilføjet af

HOLD OP MED AT RÅBE!!!

Hvorfor råber du? Lad dog være med at skrive alt med stort! Det virker så uhøfligt!
tilføjet af

Ja-da...

jeg går og overvejer at adoptere et barn næste år.
tilføjet af

Nej, som andre

går jeg i det der er rart at have på, og desuden har jeg en størrelse (desværre - og nej jeg orker ikke rigtigt gøre noget ved det, selv om det er nemt for andre) hvor meget af det moden dikterer, ville se hæsligt ud. Jeg vil ikke gå og vise bart maveskind eller have straaamt tøj på, så hver en delle ses og hvad kendisserne ellers gør. Jeans og en T-shirt er dejligt og praktisk at have på.
Lige en ting til: Læser nogen gange om piger/kvinder (og måske drenge/mænd), der bruger flere tusinde kroner om måneden på tøj. Det står den altså ikke på, på min lønkonto! Men hver sin lyst;-)
tilføjet af

Jeg gør fuldstændig

som jeg selv vil,for der er vist ingen tvivl om hvorfor moden skifter så tit...
MVH :-)
tilføjet af

MÆND???

Hvem talte mænd???
Er det for kompliceret et emne for dig??
Og la' så vær med at råbe det lyder grimt.
Vh JACOB
tilføjet af

Alle lader sig diktere

Om man vil være ved det eller ej,så er vi påvirkede af moden, nogen mere end andre.
tilføjet af

Det fede tøj

Jeg plejer at købe tøj som jeg synes er p... fedt og desværre p... dyrt. Det er så nok osse ret meget dikteret af moden. Men til gengæld så kan jeg sagtens gå i tøj som var på mode for 3 år siden fordi at det stadig er noget særligt og adskiller sig fra de sædvanlige stangvarer.
Jeg tror at rock/pop idoler inspirerer os andre mennesker også selv om der er langt mellem de teeangerer som absolut MÅ ha den nederdel som man så madonna i forleden.
vh jacob
tilføjet af

HmmmM

hvem siger du skal gøre det for vores skyld?
det har også noget med anerkendelse over for sig selv!
der er intet bedre end at tage noget nyt tøj på og føle sig flot/lækker!
for mig lyder det som du har et andet problem end lige tøjet! sorry!
tilføjet af

Madonna fan. Ved squ ik ??

Hvis madonna kan lide at skifte toejsmag hvert aar, saa maa hun da om det. Jeg kan godt lide min toejsmag, men nogengange proever jeg da at koebe noget i en anden smag.
Faktisk er jeg selv fan af Madonna, og jeg synes at hun er total sej.. :]
tilføjet af

Enig..

helt enig med dig kønig86, naar man koeber noget nyt foeler man sig smart. Foelsen af at folk kigger paa en(Paa den gode maade), den maa i erkende at man faar!:]
tilføjet af

Næh

Ikke rigtigt. Dvs jeg går ikke i noget der er vildt kikset men jeg følger heller ikke moden som sådan. Jeg skaber min egen stil og det har været fint indtil videre. Og væsentlig billigere :0)
tilføjet af

Prøv med argumenter

Jeg køber tøj hvert 2. år. Tøj betyder intet for mig. Selvfølgelig kan jeg godt lide at se godt ud! Men kunne aldrig finde på at bruge 1000 kr på et par bukser eller whatever. Moden er jeg helt upåvirkelig af. Synes det er dybt forkasteligt, at så mange mennesker bruger utallige tusinder på tøj. Det er spild af penge. Jeg går i tøj, som jeg synes godt om, og det er ikke nødvendigvis det dyreste mærkevaretøj. Jeg giver ikke en skid for folk, der skal iklæde sig det dyreste af det dyreste og alle de store mærkevarer.
tilføjet af

Nej, Madonnas tøjstil er intet værd.

Har min egen stil.
tilføjet af

Modetøj

Hej
Har lige læst alle indlæg.
Det kunne være interessant også at høre fra nogen af dem som køber det dyre smarte modetøj. For der bliver solgt meget.
Selv er jeg til Røde Kors genbrugs for der havner en del af det efter kort tid, det gælder både mærkevarer og kvalitetstøj. Og har man en stil kan man jo bare holde sig til den.
tilføjet af

Yøps - Allways Black Goth

Jeg holder stilen. Den har jeg haft i mange år. Goth fra yderst til inderst...allways! I gennem min tid har den været mere fremherskende end i andre...også fordi jeg har eksperimenteret meget med farver. I øjeblikket kan jeg bare kun finde mig selv i den sorte farve. 197% af mit kluns er sort goth/punk.
Sådan noget lignende det her:
http://images.quizilla.com/L/LA/LAD/LadyTigerEyes/1130454719_ampiregoth.jpg
http://www.starlightpromotions.co.uk/Clothesshop.htm
Min frakke er bare sort men ellers sådan her http://www.principles.nl/chantaltuin6.png
http://www.gettincool.com/images/chaosphere.jpg
Jeg synes hvis folk har lyst til at skifte stil, så skal de have lov til det...men det irriterer mig at modebranchen, angiver hvilken stil der er in. Det bliver utrolig upersonligt og styret udefra. okay..det er der nogen der kan lide...Jeg er ikke en af dem.
Heldigvis er der dog mange, der finder deres egen vej...
Der er skam også en ganske forfærdelig mainstream-diktatur indenfor goth-stilen. Det er nærmest åndssvagt, at mange unge går og tror de IKKE er modedyr, når de holder den stil...men presset og modehysteriet er ligeså dominerende her, som indenfor alle mulige andre stilarter... Kunsten er at finde sin egen stil og at TURDE holde den uanset, hvad ens omgivelser siger.
tilføjet af

Dyrt smart modetøj?

http://www.gothickleidung.de/0639_gothic_fashion_damenoberteile_blusen.html?subbed=1
Sådan noget i den stil har jeg en hel del af. Det er lidt noget shit for det kræver specialbehandling når det skal vaskes, meget af det skal håndvaskes (fandens til arbejde)...og skal selvf. dryptørre...ALDRIG i tørretumbler.
Men det er ikke MODETØJ. Jeg finder det, jeg synes om på nettet og køber fra alle verdenshjørner. I sommer købte jeg en skræddersyet nederdel...FULL SKIRT... Når man drejer rundt, så viser den en fuld cirkel, hvis du ser det ovenfra. Sådan en nederdel har jeg altid ønsket mig...og så fik jeg lyst til at købe den...men puha den var dyr. Syet i USA af en sigøjner, der lever af sådan noget!
Flippet syret tøj...er skam ligeså dyrt som modetøj :o)
tilføjet af

Nej for jeg har ingen stil

.....................................
tilføjet af

prøv med argumenter

og ikke forargelse.
tilføjet af

Meget fascinerende..

tøj!
Selv er jeg for gammel til at kunne hoppe i sådan noget (jeg ville sgu bare ligne en gammel heks *G*) Og jeg har et job i en meget konservativ branche, hvor det sikkert ikke ville falde i god jord, men jeg beundrer folk, der tør.
Respekt herfra :-)
tilføjet af

For gammel?

Jeg er 47 år...iflg profilteksten er jeg 9 år ældre end du er. Hvis jeg ikke er for gammel, så er du da heller ikke. ;o) Desuden er jeg overvægtig og ikke særlig høj. Hvis nogen mener jeg ligner en heks...så er det deres fortolækning...Der findes ikke hekse...det har der aldrig gjort, så man kan ikke LIGNE en heks.
Tak for anerkendelsen...det gjorde mig oprigtigt glad. Folk som jeg, mødes oftere med hån end med anerkendelse. Så dine ord falder som blid morgendug på et tørt sted ;o)
Okay...men alle de udenoms uskreven regler om hvad man BØR gå med og hvilke signaler man BØR udsende....det er jo netop hovedet på sømmet du rammer dér. Du arbejder i en virksomhed som kræver at du signalerer noget bestemt ud fra din påklædning... Er det virkelig en magt arbejdsgiver skal have? Lidt a la de piger der vælger at gå med tørklæde...de udsender nogle signaler om en bestemt religiøs holdning....det møder MEGET modstand. Men har vi ikke en frihed til at udsende de signaler vi vil?
Jeg er min egen arbejdsgiver, og stilen er blevet mit image...så det er nærmest blevet vendt til min fordel med tiden...det er ikke alle, der har den mulighed....For der ER et pres...det kan man ikke komme udenom. Men er det ok? Frategr det ikke mennesker mere frihed, end vi egentlig er parate til at give?
Idéen bag mit yderst specielle tøjvalg er at jeg ikke vil lade mig diktere af nogen, og afsøger konstant mine grænser og muligheder for at sende et personligt signal. Det skal samtidig omfatte et signal om min dedication til en bestemt musik og litteraturstil. Det er dér min identitet ligger.
Tøj ER vel altid et signal om hvem man er, og hvor man hører til... eller hvad?
Hav en rigtig dejlig dag.
tilføjet af

JA DET VIL VISE SIG.

Måske skifter jeg alt mit tøj ud.
Det snrt alt for gammel,nærmest fra 1980-ca,85
En Hilsen
KARMEN.ROYS....N.
tilføjet af

Hmm?Hey Karmen Roys

Heeey!!!Karmen Roys :=)))
Det samme her hmmmm? Hæ-hæ-hæ-
Må tage mig sammen i næste uge engang...
tilføjet af

Egenlig

ikke.Mit kluns er OK!!!!!
tilføjet af

Jo..

teoretisk set mener jeg, vi alle har ret til at udsende de signaler, vi har lyst til - også tøjmæssigt.
Det er bare ikke så nemt altid. Personligt har jeg ikke styrken til at i dén grad gå imod strømmen, det indrømmer jeg :-( Måske er det derfor, jeg beundrer dem, der tør.
Som mor til en teenagepige er lige præcis det med at turde vise omverdenen, hvem man er, igen blevet aktuelt i min bevidsthed. Og jeg gør meget ud af, at fortælle min datter, at det ikke er nødvendigt at være præcis, som de andre, for at blive accepteret.
Hun er i en periode, hvor punk-genren tiltaler hende, og selvom hun ikke kører stilen fuldtud (det er hun ikke helt gammel nok til), så prøver jeg at bekræfte hende i, at det er okay at have nittearmbånd og Six Pistols T-shirt på i skole, hvis det er det, man har lyst til (selvom alle andre synes, Paris Hilton er Gud), ligesom det er helt i orden næste dag at være i lyserød tyl og pallietter, hvis man er i humør til det :-)
tilføjet af

Smiler lidt af den her dialog

DU er altså for gammel til at tage noget tøj på, som din datter er for ung til at gå i?
Jeg tror nu det har mere med selvbegrænsning at gøre end omgivelserne - *SS*
Jeg vil så lige knytte til at jeg heller ikke er i en branche, hvor Goth og punk ville tage sig ud, men det er ikke noget problem, for det klæder mig ikke. Var jeg selvstændig erhvervsdrivende ville det sikker være en eller anden form for entertainment og så ville jeg nok vælge at være klædt som AnneMarie Helger. Hun og Halfevil er jo netop nogle af de typer, der gør det dejligt at være her.
Sidebemærkning: Sådan et sigøjnerskørt kunne jeg også "få af" - lader være med at tænke tanken til ende for så vil jeg have det. Kan du ikke sy noget af det selv? Det har jeg tyet til, når modebilledet i perioder har været så broget at det var umuligt at finde et nyt stykke tøj, der faldt i ens smag eller det jeg brød mig om havde nogle prismærkninger, der ville sætte mine unger på havregrød måneden ud.
Jeg køber tøj i de perioder hvor jordfarver, sort og blåt er "in" og derfor kan det være lidt vanskeligt altid at få tøj, når man lige synes man trænger, men i det her efterår kommer mine gamle petroliumsfarvede bukser frem fra dragkisten og er er blevet suppleret med en sjælevarmer i samme farver. Endvidere har jeg købt en hel bluse i den blå og så et enkelt tørklæde, så nu er jeg rigtig fin og "moderigtig" i mit "eget tøj" en sæson mere.
Jeg synes egentlig det største problem er at når moden "foreskriver" f.eks. lavtaljebukser, så sænkes taljen på ALT!! Selv de bukser man ville kalde for almindelige bukser er sunket 3-4 cm og det er ved gud ikke noget der gør noget for nogens figur. Jeg har da aldrig vidst at der var så mange grimme pigerøve, som det har vist sig at være tilfældet de sidste par år. Og når det kommer dertil, så synes jeg ærlig talt ikke de unge piger udviser megen selvkritik. Den ene ser værre ud end den anden. Mændene må da glæde sig til at taljerne skal være høje igen, så det bliver parisernumser der er i gadebilledet og ikke de der væg-til-væg bagdele med ridebuksetillæg der vises frem nu.
Vi kan endnu engang konstatere at klæder skaber folk.
Og så har jeg iøvrigt altid syntes at Madonna var halvdårlig klædt.
tilføjet af

nej!

nej, det kan I da lige tro jeg ikke gør.
hvem har råd og overskud til det? tsktsk!
så det ene år er man punker, det andet pop, det tredje hippie, så retro, osv? Nejj? ;O)
Jeg går i det tøj jeg kan lide, og går sgu ikke op i at ændre stil hvert år, men går op i at fuldende den stil, jeg nu har & synes bedst om ! ^__^
I RINGER BARE!!!!!
- RØVHULLEER!!!!
tilføjet af

Nej....

Jeg lader mig ikke ditere af moden, for jeg synes det er stupidt at gøre det, at bruge 1000 kr for et par bukser... huh ... for det første, hvem har råd til det??? og hvorfor køber man så ærligt talt ikke noget, der holder lidt længere end moden??
Jeg kan ikke lade være med, at se lidt ned på folk der er modeslaver for set fra mit synspunkt, så er det mangelende selvtillid, og derfor føler man det nødvendigt at trække i et par dyrebukser for at vise at man er noget værd $$$$$$.
Og desuden. der er mange der argunmenterer for at man føler sig lækker osv. Der er mange, der ser skrækkelige ud, fordi stilen simpelt hen ikke passer til deres kropsbygning. Man kan også føle sig lækker i et par bukser der koster 3 gange mindre, bare de er pæne og klæder en.
Mit motto: Fint, tag tøj der er moderne på, bare man synes om det, og bare det koster 3 gange mindre....
tilføjet af

nej 2

Anyway, det vigtigste er at tøjet er pænt (også på en selv), og at man simpelt hen kan lide det. Og ikke om det er moderne!!!!
tilføjet af

Mode???

Det er da netop det fede ved at leve idag.
Mode er et relativt begreb. Der er ikke rigtig nogen gennemtrengende stil mere, og det passer mig super godt.
Nogle år kommer der tøj jeg er helt vild med, og bruger år efter år, andre år kommer der ting jeg overhovedet ikke har interesse i...
Så nej, jeg følger ikke en eller anden mode. Jeg går i tøj JEG kan lide, og så er jeg ret ligeglad med om det er på "mode" eller ej...
tilføjet af

Madonna? .. Nej!

Som Madonna? nej! men følger da lidt moden
tilføjet af

Hey Dulkis ;o)

At blive sat i samme kategori med La Femme De Klimakteriemakrel Extreme Superb ;oP Det er stort du! Bukker dybt i tak ;o) Jeg er vild med den kone...har en gang holdt foredrag sammen med hende... Det var lige så bord gulv og stol dirrede under hende. At efterfølge denne veltalende furie, er en stor opgave...kunne kun tilnærmeslesvis løses... Gik vist ok....Krævede at jeg vi ligeså ekstrem...bare på en helt anden måde...og det var jeg så ;o)
Købte en bog hun har skrevet "Hedetur" http://www.karma.dk/boger_1.htm ja...den er der når du bladrer langt nok ned ;o) Men måske er der en del andre bøger du OGSÅ finder interessante her hehe
Spøg til side..... Nu ved jeg ike lige om dit indlæg kun var skrevet til dr100...men jeg syer da rigtig meget af mit tøj selv...eller syr det om nærmere...Køber forskellige ting hvor der er dele af det jeg kan lide og så piller jeg det op og monterer det om...Der er INGEN der har en garderobe som min hehe...og det har jeg det rigtig godt med.
Ligesom du har det godt med de farver der går i et med naturen...det er dejligt, smukt harmonisk, forståeligt...kan sagtens sætte mig ind i... men hver gang jeg skal vælge noget tøj...så ender det med at jeg vælger den sorte...kan ikke fortælle hvorfor..føler mig bare bedst tilpas i den farve... ved ikke om det ændrer sig...det kan da godt være... og hvis det gør...så tager vi den sgu bare derfra ;o)
tilføjet af

Hej Halfevil

Nej syeriet var nu mest henvendt til dig. Og tænkt det jo nok, for lige præcis det man VIL have er der sjældent nogen der her "opfundet"
Og ja hun er en vild facinerende kone. Tænk at hun er den, der også engang spillede "Idas mor" - jo der er sus i skørterne.
Jeg vil kigge dit link igennem ogfinde min næste bog der. Tak for den.
Hav en god mandag (hvordan man så gør det)
Dulkis
tilføjet af

kan ikke lade vær med det!

Jeg vil ønske, at jeg kunne sige nej, at jeg kun har den stil som jeg godt kan lide, men det er ikke rigtig, vi bliver alle på en måde påvirket af model, det er ikke kun mode det gælder, det er også inde for eksempel bolig indretning, der er det os moderigtigt at havde det der gammeldags rustikke eller at have den der newyorker stilen. med bar og hvis der er plads til det et poolbord. men det med tøjet? ja jeg vil sige at det er meget sværet at ikke blive påvirket af moden, nogle gange kan man godt lade vær med at blive påvirket så meget, men når man går på gymnasiet som jeg går, så bliver det mere svært at holde en bestemt stil, hvis man har en som minder meget om de andre og de så ændre sig så er det næsten også bestemt at du skal skifte stil sammen med dem. der er selvfølgelige nogle som har deres helt specielle look, de kommer nok til at bevare det looke, nok fordi de går sammen med nogle som ikke går hlet vildt op i moden, og nogle gange syntes man bare at det tøj som er på mode er fedt. sådan har jeg det, jeg kan godt lide at gå i højehæle cowboy bukser eller ladersbukser og en pæn bluse, og har altid makeup på. men det er nok mere fordi jeg godt kan lide at gå op i mit udsende.
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.