7tilføjet af

Løb hver dag?

Hej alle!! :-). -håber på noget hjælp her!
Jeg er ikke i super god form. Men er begyndt at løbe nu her.
Nogle af mine venner siger at det kun er sundt at løbe hver anden dag, da musklerne ellers ikke kan nå at bygge sig op igen osv. & nogle andre siger at det er helt fint at løbe hver dag?
Jeg har lyst til at løbe hver dag, så vil lige høre: Er det sundt at løbe hver dag? (selvfølgelig tager jeg det stille og roligt).
Knus og tak på forhånd! :-).
tilføjet af

Det er sundt, men kedeligt

Spørgsmålet er mere om du stadig har lyst til at løbe den syvende dag, når du har løbet seks dage i streg. Jeg løber selv to dage i streg med en dag imellem. Det eneste usunde ved at løbe flere dag i streg er efter min mening, hvis man ikke får strukket ud bagefter.
tilføjet af

Okay, tak!

Det vil jeg prøve så. Tak!
tilføjet af

Anden mening

Ift. at løbe - og med al sport gælder, at muskler skal restituere sig, for at blive stærkere. Derfor siger man at det er bedst at løbe hver 2. dag. Der er en god hjemmeside: Dourun.com som har mange forskellige træningsprogrammer. Og alle de steder jeg har læst siger at når man er nybegynder skal man ikke lægge for hårdt ud. Dvs. 3-4 gange om ugen er super godt. Man får hurtigt en bedre kondition - men det tager tid for ens muskler og sener mv. at få styrke, og det er vigtigt ikke at få overbelastninger især i starten - for så skal man holde pause.
Pøj pøj med det!
tilføjet af

Jeg vil nok mene

det er bedst med hver anden dag. Det gælder stort set alt sport. Kroppen skal have en hviledag fra træningen.
tilføjet af

Delvis enig

Jeg er enig i at løb mere end 5 dage om ugen er for meget, hvis der er tale om træning forud for konkurrencer. Men hvis der kun er tale om en tur på 2-3 km i snakke-tempo for en nybegynder kan jeg ikke se der er noget i vejen for at løbe 4-5 dage i streg, og heller ikke selv om det er hver dag. Jeg mener dog at det er bedre ikke at starte fra nul hver gang man er ude at løbe. Det afhænger selvfølgelig også af distancen og tempoet. Jeg vil som regel heller ikke løbe dagen efter en tur på over 10 km dagen før.
tilføjet af

Udstrækning ingen betydning

Hej Nanna
Som stort set alle andre i tråden siger, så er det jo fint at restituere mellem dine løbeture.
Du mærker jo bare efter - er du træt i benene så vent en dag. Har du energien, så afsti-afsted 😃
Men lad være med at sætte et mål om, at du SKAL løbe hver dag for at dit løberi er en succes. For så går det galt. For på et tidspunkt så VIL din krop sige: "STOR - jeg skal lige have en dag eller to's pause".
Sørg for at have et godt løbeprogram. Tjek dette ud: "Podrunner". Du finder det igennen iTunes eller via google. Du kan finde mange andre begynderprogrammer.
Fælles for dem alle er, at du IKKE skal give den max gas hver dag fra dag ét.
God fornøjelse
tilføjet af

TAK!

Tak! Det var da dejligt med nogle gode/fornuftige svar! -nu er jeg ikke så skråsikker med min løbetræning mere! Knus & kram.
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.