33tilføjet af

kvinder der falder for psykopater - hvorfor!

Dette indlæg fordi jeg er lidt træt af den vildfarelse, at mange kvinder falder for grobrianer, der viser sig at være voldspsykpater.
Det er ikke sådan, at alle mænd, der er grove, er psykpater. Og det er IKKE sådan at alle psykpater er grove eller fysisk voldelige.
Det farligste ved de psykopater, der ikke er af skuffen Peter Lunding, er at disse andre, "pæne psykopater", med en tilsyneladende helt almindelig personlighed, ikke viser deres skævheder før du har lært dem ret godt at kende.
Først da, begynder grovhederne.
Og de charmerende og elskelige sider har de jo STADIG - bare sjældnere og sjældner, og til sidst måske slet ikke overfor ders partner.
Omverdenen vil altså stadig se den pænse psykopat som den "velfungerende" og flinke kollega, nabo osv. - men I FORHOLDET, har han udviklet sig til et monster, der skiftevis er så ond, så du ikke drømmer om det, og skiftevis er den "samme" kærlige, søde, sjove, smukke mand/kvinde, man engang mødte.
(....der er altså IKKE mange kvinder der falder for PeterLundin typen, netop fordi hans slags er så klart en voldspsykopat, at det er de færreste, der ikke når at spotte at noget er helt galt med ham. men ulykkeligt, at nogen overhovedet når at engagere sig med sådan en, selvfølgelig, -det er bare ikke de "mange kvinder" som folk uden stor indsigt i emnet psykopater og deres adfærd, fejlagtigt tror.)
Min pointe er, at dette med hvorfor kvinder (mænd) havner i forhold, der udvkler sig voldeligt (hvadenten det er fysisk, psykisk el. anden vold), har afsæt i de "pæne psykopater".
Dem der er så uhyggeligt TILSYNELADENDE normale, og meget charmerende, og meget begavede (bare ikke emotionelt), dem er der mange normale kvinder der falder for. - spørgsmålet er mere interessant, hvis du indkredser det til:
Hvorfor er der nogle kvinder der når at "checke ud" inden sådan et forhold udvikler sig stærkt voldeligt, og hvorfor er der andre kvinder (mænd) der ikke når at checke ud i "tide".!!!
DER ligger et interessant felt.
.... og hvorfor der så er så mange kvinder der falder for den pæne psykopat:
Det er jo fordi de er mesterligt charmerende, begavede, dygtige, søde, rare, og tilsyneladende helt almindelig LANGT HEN AD VEJEN. - bare kommer der flere og flere små mærkværdigheder, og en dag..... er grænsen for hendes selvværd flyttet, hun sidder i saksen (hvis ikke hun nåede ud i tide...)
tilføjet af

Godt indlæg

Meget klart og oplysende indlæg.Hej.
tilføjet af

Subjektiv iagtagelse !

Jeg kan give dig ret i din antagelse, at det er dybt beklageligt for de der er samlevende med en psykopat eller en person med psykopat ligende træk, navnlig hvis de ikke måtte have den fornødne selvtillid til at bryde et sådant forhold.
Men, når du bruger Peter Lundin (som han i øvrigt ikke hedder længere) som eksempel, frygter jeg at du giver udtryk for en subjektik iagtagelse. Har du mødt PL ?, Har du talt med PL ?, Har du iagtaget PL ?, Kender du til de psykologiske evalueringer på PL ?
tilføjet af

øh? hvor vil du lige hen med det?

om jeg har været "vurderende psykiater" på Lundin/ Kaj, Orla, eller hvad han nu kalder sig?
Nej selvfølgelig har jeg ikke det. Men hvor vil du hen med det?
tilføjet af

Psykopat er arveligt betinget i den sociale arv

Psykopater har oftest haft psykopater som forældre, det er typer der ikke har oplevet omsorg, men snarere mangel herpå. Begrebsmæssigt er der psykopat og sociopat.
Et link der giver lidt bedre forklaring herpå er:
http://www.psyke.dk/psykopati.htm
Psykopati begrebet i dag er blevet udvandet, det har dels sit udspring i, at det miljø der præger børn og unge udover forældrene, er medieverdenens iskolde kyniske udnyttelse af børn og unge.
Her initieres psykopatien meget, man ser her de grænseoverskridende udsendelser som Robinson, etc, hvor der manipuleres med de unges normopfattelser, der systematisk nedbrydes, som et led i denne kommercielle underholdning. Her præges de unges normalitetsbegreb i nedadgående retning, således at psykopatisk adfærd ikke opleves som sådan, de bliver manipuleret til at tro, at denne psykopatiske adfærd er en normaladfærd.
Flere af de medvirkende går også i psykiskopløsning bagefter, og træder ind i det psykiatriske behandlingssystem som spolerede tilfælde, med i værste fald uoprettelige psykiske knæk til følge.
Medieverdenen bærer et stort medansvar herfor, og medieværterne selv bag sådanne udsendelser har udtalte psykopattræk. De medieskabte overeksponeringer med vold og helterolle dyrkelsen af sådanne voldsfigurer er den største eksponent af dagens psykopat sociopat typer.
tilføjet af

Sociopat er forgangent udtryk for psykopat

Hej du,
- mht. betegnelsen psykopat.
Det er korrekt at udtrykket i en lang årrække var forvist fra det formelle psykologiske sprog.
Det er dog den gældende rette fagterm nu igen for den personlighedsforstyrrelse.
Psykopat er altså ophøjet til officiel betegnelse igen. Og sociopat bruges ikke længere.
Så vidt er jeg orienteret af flere psykologer dette år.
Mht. arveligt, så er den arv du beskriver en social arv. så vidt jeg ved, har man ikke kunnet finde genetiske arveanlæg (endnu?)
tilføjet af

Du er intet...kun til grin

I guder hvor er det snart trist at se hvor du gør dig selv til grin.....nu må du snart finde ud af at du ikke kan fuppe hele danmark lille enlige nasser.
Find dig et job og giv børnene til din psykopatiske exmand.
tilføjet af

rart at se dit rette navn, søllemate

*G* - for det er sgu så skægt at du fortsat i den grad viser en psykopats reaktionsmønstre hver gang du rører tastaturet. Tak for mere underbygning af dit syge sind.
tilføjet af

nå -var din far også phykopat

du er så klog hva
tilføjet af

det 2 forskellige dianoser -sinke

lad være at snakke om noget du ikke har det minste begreb om
tilføjet af

der skal ikke meget til at imponere dig

idiot ....tag dig sammen
tilføjet af

kender du bassemand

ham med det ene venstreben
tilføjet af

ja profesionel er du ikke

så ville du ikke misbruge det
tilføjet af

sgu underordnet

om man er professionel el ej
enhver kan sgu selv tygge sig gennem hans psykopatiske indlæg og lægge to og to sammen.
hvis du er uening, kan du jo selv underbygge din uenighed med lødige (fagligt funderede) påstande, ikk
tilføjet af

du taler som du har forstand...

jeg citerer blot flere danske psykologer om betegnelserne sociopat og psykopat. så det er sgu ikke min forstand der her er gengivet, men flere repræsentanter fra det danske psykologiske kollegie... / - og ved du overhovedet hvad en sinke er? *GG* så ville du nok ikke bruge ordet her, vel din nar
tilføjet af

Hvad

vil du egentlig med dit indlæg?
tilføjet af

Ja.

Tjah,det siger jeg egentlig også.
tilføjet af

Wrong

Det jeg mente var at diagnoserne ikke er ens og derned ikk kan sammenlignes ikke dette tilfælde
tilføjet af

Netop

Tjah,det siger jeg egentlig også.
tilføjet af

nå??

Knyt da sylten Birte....
tilføjet af

cxfdv

luk røven
tilføjet af

Folk på tråden... Pfff...

Et udemærket oplæg til en debat om hvad man laver i et voldeligt forhold (med eller uden psykopat!)
Og hvad bliver det til??? En masse pis om forskellen på en sociopat og psykopat, tilsvining af folk der bare ikke fatter at hvis man ikke kan de enkle regler for debat - SÅ HOLD JER VÆK -
Hvorfor skal alle der virkelig interesserer sig for emnet sidde og læse jeres ynkelige indlæg igennem??? Ja I har en dårlig dag, lav jeres egen tråd om det.
Så drop svinerierne, hold jer til den fakta I kender om emnet, fortæl hvad jeres mening er og husk for Guds skyld at citerer de psykologer i skriver af efter:o)
Efter min mening, er det svært at gå fra en mand der har overbevist hele samfundet om at han er mønsterborger, den bedste far og ægtemand. Folk behandler en som skidt fordi man er så ond at såre det dejlige menneske. At han har kørt psykisk terror på en, kan være ekstremt svært at forklare folk der ikke ved mere om emnet end der bliver vist i "Ikke uden min datter" og ofte er disse kvinder også bange for hvordan det vil påvirke børnene at finde ud af at farmand er et ondsindet bæst. Så de holder deres kæft og overbeviser sig selv om at livet sikkert ikke ville være bedre uden ham. Bare min mening, har du en anden så smid et argument, tilsvining ser jeg helt ærligt ned på, det er sq debat for undermennesker med en iq under 90.
Vil faktisk foreslå folk at læse bogen "Dagbog" af Anna Wahlgren (eller noget i den stil, Wahl-et eller andet i hvert fald) Selvom det er skønlitteratur giver den en et fantastisk indblik i den tankegang disse kvinder har.
tilføjet af

Hvorfor altid en overskrift.. er dete ikke lige gyldigt..

Jeg har læst alt igennem og egentlig nået til at alt er ved det gamle... ret personligt virker det somom vi mennesker ikke er nået videre.
tilføjet af

Mine ord Najnaj....!!

Kære Najnaj.
Godt skrevet.
Kan heller ikke forstå, at der er nogle mennesker, der absolut skal ytre sig, UDEN at de overhovedet har nogen forstand på, hvad de siger.
Kærlig hilsen,
Betbeth
tilføjet af

Hvorfor nogle kvinder ikke når at checke ud i tide

Kvinder, som er født af en psykopatisk mor, har aldrig lært at kærlighed er vigtig.
De kvinder har lært, at kærlighed doseres efter humør og at det også er i orden at den slet ikke er der. Man er vant til at bare overleve. Hvis man møder en mand, som har psykopatiske træk og man har vokset op med det hjemmefra, vil man blot føle en slags balance (det er som det plejer at være,)selv om man egentlig er godt klar over, at den er gal. Man den balance vil man altid ubevidst forsøge at dække ved at finde frem til nye psykopater og falde for dem af mange forskellige grunde, ikke nødvendigvis kærlighed.
tilføjet af

Hvorfor nogle kvinder ikke når at checke ud i tide

Fakta:
3-5 gange flere mænd end kvinder, er psykopater af den "pæne slags" (ikke-volds psykopat).
De fleste børn vokser op med kontakt med både mor & far. Du kan altså ikke udlede, at det er moderen pr. definition der skyldes en tillæring/accept af psykopatisk adfærd. Det er en helt skæv udledning du selv har brygget.
Grunden for psykopati lægges inden barnets 3. leveår. Grunden er at barnet ikke er blevet mødt på sine følelsesmæssige behov, og derfor ikke får udviklet sin egen empati. Nogle kan tillære en social acceptabel måde at være med andre mennesker på, men amerikansk forskning viser, at er der først tale om personlighedsforstyrrelser af den karakter, skal der 3-5 års intensiv terapi, 2-3 gange om ugen til, for at opøve de færdigheder. Det har de færreste råd til. Og de fleste psykopater fejler i egen opfattelse intet - hvorfor de færreste, og færre jo grovere ramt, vil opsøge terapi.
Det man kan gøre, er at lære at genkende tegnene ved et ufølsomt menneske.
Og så undgå dem. Komme væk i tide, hvis man har nået at lave kontakt.
tilføjet af

Hvorfor nogle kvinder ikke når at checke ud i tide

Ud i tide.... Ja det lyder faktisk nemt, men en sociopat er jo UTROLIG god til at få en til at føle sig ekstrem elsket (altså når de vil opnå noget) I mit tilfælde var det at få mig til at flytte ind...
Men det første år gik faktisk med at spekulere på hvad der mon var galt med MIG 🙁 siden han ikke ville slette sine profiler på div. datingsider og alle de løgne om andre piger !!!. Sociopater lyver faktisk stort set om alt... også selv om det ikke er nødvendigt...Og har oftest ikke nogle tætte venner. og bekendte der skulle kommentere hans væremåde, er åndssvage og IGEN en fejl fra andres side... jeg har nu resigneret og fået ham ud af mit hjerte. Troede faktisk at jeg kunne hjælpe ham, men den slags mennesker kan desværre ikke hjælpes, fordi det er jo ALLE ANDRE der er noget galt med... [:|] Så nu skal jeg bare ud af hans lejlighed... og det skal gå hurtigt 😃 Men nu har jeg da lært lektien.... Men til alle andre: Løb det hurtigste i kan hvis i skulle være så uheldige at rende ind i sådan en...
DE KAN IKKE HJÆLPES
tilføjet af

Hvorfor nogle kvinder ikke når at checke ud i tide

Jeg vil bare lige i ligestillingens navn, nævne at det langt fra altid er manden som er den voldelige og/eller psykopatiske part...!
tilføjet af

Hvorfor nogle kvinder ikke når at checke ud i tide

Ja du har ret. Det er ikke altid manden, men mændene er altså noget overrepræsenteret iflg. rigtig mange undersøgelser
tilføjet af

Hvorfor nogle kvinder ikke når at checke ud i tide

Ja ok gæt hvorfor.
En mand stiller sig jo ikke frivilligt op og whiner over at han en gang imellem får en på hovedet. Samtidig slår de fleste mænd ikke på kvinder... af rent princip, heller ikke engang hvis kvinden slår ham.
Kvinder der imod... man kan knapt nappe dem i brystvorten får de tilkalder politiet og råber VOLD!!!
tilføjet af

Hvorfor nogle kvinder ikke når at checke ud i tide

Hmmmmm..... troede lige denne debat var seriøs. Sorry jeg tog fejl 😖
tilføjet af

Hvorfor nogle kvinder ikke når at checke ud i tide

SÅ SANDT.. efter 3 år er det endelig gået op for mig at man INTET og jeg mener INTET kan gøre... så der er kun en vej... og det er er væk, inden de smadrer en psykisk.
tilføjet af

Hvorfor nogle kvinder ikke når at checke ud i tide

Jeg kan love dig for at jeg var nok tættere på at jeg nogensinde har været på at pande hende en tilbage. Grunden til at hun mente at jeg skulle have en på hovedet så jeg gik i gulvet var at jeg havde tilbragt en eftermiddag på den lokale pub med en ven og spillet billiard...
Det mente hun så bestemt ikke at jeg skulle... Fandt jeg ud af da jeg kom hjem.
Fortryder faktisk en smule at jeg ikke meldte hende dengang for det gav sgu et blåt øje.
Ok jeg fortryder det mig, men ikke engang der slog jeg igen, men hun kom meget tæt på at blive smidt ud da, hvilket hun også burde være blevet. Men så fik hun jo tudefjæs på - ikke fordi jeg havde rørt hende overhovedet, men fordi hun kort efter indså at hun lige havde gjort sig selv til voldsKVINDE.
tilføjet af

Hvorfor nogle kvinder ikke når at checke ud i tide

Så forfærdeligt det er at høre hvor manipulerende disse mennesker kan blive.... Tænker selv på hvor dum man kan blive. men gudskelov er jeg et ret stærkt menneske så han har ikke fået lov til at "tryne" mig men for helvede hvor har jeg mange gange sagt ting jeg havde svoret jeg aldrig ville have sagt. Disse mennesker har INGEN ide om hvor forkert de agerer. Kun hvor dumme kvinder/mænd de har været uheldige at møde.... og min kæreste har haft MANGE partnere før mig... og helt sikkert også mange imens vi har været "kærester".. Det er en del af sociopatens overlevelse. Så en tur til lægen for et "helbredstjek".... ONE WAY ONLY.
...OUT OF HERE
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.