5tilføjet af

Kulhydrat eller protein?

Kære Ida!
Hvor er det godt, at der bliver sat lidt gang i debatten om kost og motion. Jeg så DR Dokumentaren igår, Fede Tider og blev rystet over, hvordan folk lever deres liv!
Jeg selv er lidt forvirret over de mange kostråd, der gives rundt omkring.
Jeg ved selvfølgelig, at man skal spise varieret og at både magre protein produkter og kulhydrater med fibre og fuldkorn er godt.
men hvis man skal tabe sig og dyrker en del motion, hvad er så bedst at spise mest af? Proteiner eller kulhydrater? Kan det passe at det er godt at spise kulhydrat før træning og protein efter?
Mange hilsner
tilføjet af

svar ;0)

Hej, du skrev:
men hvis man skal tabe sig og dyrker en del motion, hvad er så bedst at spise mest af? Proteiner eller kulhydrater? Kan det passe at det er godt at spise kulhydrat før træning og protein efter?
Hvis du dyrker meget motion så skal du sørge for at spise varieret, men med en større mængde protein, da proteiner er muskelopbyggende. Men du er også nødt til at have kulhydrater i form af grøntsager (mange af dem er også rige på protein!!)frugt og grove brød og pasta varer for at leve optimalt. Du skal nemlig have noget at bygge af. Jeg plejer at sige kulhydrater er benzin på bilen, proteiner er værksted og vedligeholdelse for bilen. Du kan logge ind på madital.dk og indtaste hvor meget du vil tabe dig og hvor fysisk du vil være, så kan du taste din mad ind og derfra se om du får det du skal have, eller om du får for meget........ ??
God fornøjelse.
tilføjet af

Til Pigen 1980

Hej PIGEN 1980,
Hvis man skal tabe sig, er der mange faktorer i ilden... En kost på nok protein til de 3 hovedmåltider er vigtigt. Protein er med til at sikre dig en god langvarig mætheds følelse. Af kulhydrater skal der de komplekse kulhydrater til, dem der er fyldt med fibre, vitaminer og mineraler, eller med andre ord, kulhydrater du skal bruge tid på at tygge.
Suppler altid med motion, hvor du 3 af ugens dage får pulsen godt op.
Hilsen
Ida
tilføjet af

Tak for svar, men

Hej Ida,
Tak for sit svar.
Hvis jeg skal have pulsen op 3 gange om ugen er det så via løb og spinning eller kan styrketræning indgå i en eller to af de tre gange?
tilføjet af

Til Pigen 1980

I princippet, kan det være ligegyldigt hvordan du får pulsen op, men skal det være via styrketræning, kræver det at du bruger styrketræningen med høj tæthed og gerne i form af cirkeltræning.
Hilsen
Ida
tilføjet af

...

Kender du til holdtræningerne i Fitnessworld? Jeg har fået en skade og derfor må jeg ikke løbe, som jeg ellers gjorde før i tiden. Så derfor begyndte jeg at gå til de hold hvor man styrketræner og synes at se resultater hurtigere end da jeg løb.
så det er jo dejligt. men er de holdtræninger det samme som cirkeltræning?
hvordan skal en motionsuge helst se ud hvis man gerne vil tabe sig en smule?
Ville du kombinere forskellige ting? og hvor mange gange bør man træne?
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.