9tilføjet af

Kan man være præst hvis man ikke tror på gud?

Jeg mener at det kan man godt, hvis de få der gider at rende i Kirke og får den åndelige udløsning har det fint med det, er det vel ligegyldigt om præsten er enig!?
tilføjet af

Guds mand

Hej.
Først vil jeg sige, at jeg forstår godt dit spørgsmål eftersom Folkekirken bliver mere og mere vattet og udflydende, istedet for at stå fast på Guds Ord og troen på Jesus Kristus, så folk har noget at forholde sig til.
Jesus omtaler selv kirken som værende byget på klippen og Dødsriget skal ikke få magt over den. Matthæus 16:13-18. Den klippe han omtaler er ikke Peter, men Jesus selv. (Grundtekst: Peter= Petrus; betyder klippestykke. Klippen= Petra; betyder klippe.)
Når så kirken går på kompromis og overtager verdens syn på tingene, får Dødsriget netop den magt som det ikke var Guds vilje den skulle have.
Derfor kan man ikke være præst i en kristen kirke, hvis man ikke selv er kristen. Og her mener jeg en person, der er kommet til samme erkendelse som Peter. At Jesus er Guds Søn og den eneste sande Frelser. For alle har syndet og mistet herligheden fra Gud.(Romerbrevet 3:23). Derfor har du brug for Jesus som din personlige Frelser. Jeg vil anbefale dig at læse Johannes Evangeliet og bede Gud tale til dig gennem skriften. Du kan også se Mel Gibsons film Passion of The Christ og bede Gud vise dig hvad det betyder for dig. En præst kan ikke være sand præst, hvis ikke han er Guds tjener.
Med venlig hilsen Isak.
tilføjet af

ja det kan man da godt

selvfølgelig kan en præst forkynde det kristne budskab uden at tro på Gud. Jeg opfatter også præstegerningen som et erhverv fremfor et "kald" helt ærligt hvor mange af dem der går i kirke til højtiderne, tror rent faktisk på Gud? Jeg vil gerne sammenligne lidt med læge gerningen; vi kan alle gå til lægen og få vejledning i hvordan vi skal holde op med at ryge, men lægen bliver altså ikke fyret fordi han selv ryger 40 cigaretter om dagen, vel??
Helt ærligt nu er der endelig en præst som passer til største delen af Danmarks befolkning, en som siger at kirken er blevet en del af en tradition, ogg så fyrer man ham!! Jeg synes pludselig at vi er havnet på et middelalderniveau....
vi har i mange år hakket på muslimerne for at være middelalderlige, hvor er det lige at vi er bedre??
Jeg kan ikke se det!!
Lad dog kirken følge med udviklingen i samfundet, i stedet for at holde igen, så mister kirken bare endnu flere "kunder"....
Mille
tilføjet af

kan en...

træner være træner for et hold han ikke tror på?
Du skal altid have hjertet med i det du gør ellers gør du det kun halvt ;-)
tilføjet af

Er det mon hr.Grosbøll

Er det mon Hr. Grosbøll du hentyder til i dit oplæg??
Hr. Grosbøll er/var sognepræst i Taarbæk?
I så sald så har manden jo ikke sagt at han ikk tro på gud men han prøver jo på at klargøre,at hvis Gud er, så er han her mellem os,i os og bag vores ansigter.. vi skal mene at vi vil hinanden det godt det er jo det han mener.. det er rigtigt at han har svaret at han ikk tror på en skabende og opretholdende Gud.. det synes jeg er iorden lad dog manden forsætte med sit embede som sognepræst.. næ så ville jeg hellere at den biskop over Helsingør Stift, der kan finde på at give en så elendig opsigelse til en medarbejder som hun har gjort på en sådan usmart måde, at enhver leder med respekt, for det firma man driver irette sætter en sådan,mellemleder som man jo må betegne Biskopen over Helsingør Stift.. for at smide en så god og ærlig præst på gaden som Thorkild Grosbøll, aldrig har jeg hørt noget ligende eller har jeg?? jo der var jo den med at en vis præst i Helingør ikk ville have børn i kirken selv da der var barnedåb da det forstyrrede, prædiken for andre kirkegængere.. ( eller var det fordi at præsten var bange for ikk at være i centrum) jooo der sker en del fra den "kære" Biskop.. ikk at man lige frem gider at gå i kirke mere...MEN en ting er godt folkekirken er selv gode til at lave deres PR. og så helt gratis.. jeg mener nu beder i jo igen folk om at tænke sig om, vil vi være medlem af denne folke kirke vi har idag..?? eller skal vi lave den om??
tilføjet af

tssss

jeg er ikke selv den store "kirkeganger" men jeg mener da i hvert falde, at hvis en præst kan opmuntre, vejlede og få det gode op i de troende, så kan det da være lige meget om han ikke tror på den kristne gud?! Er han en god mand, er han kvalifiseret som præst.... det er min mening....og hvis dem der kommer og går i kirken vil beholde ham,så fred være med det! det burde jo nok være dem der har det sidste ord, trodsalt!
hilsen en 13 årig dreng....
tilføjet af

Kære "GodtSkår"

"ikk at man lige frem gider at gå i kirke mere" - skriver du.
Hvornår var du sidst i kirke og hvorfor?
Betragter du kirken som en serviceinstitution eller som et sted, man søger frelsen og det gode budskab?
tilføjet af

joo ser du jeg var til gudstjeneste i søndags og skal igen på søndag

såå jeg brug folkekirken.. nej det er ikk noget service organ i kirken.. jeg lever med den gud jeg tror på.. da jeg tror at gud eksister i de ting vi selv gå og laver til hverdag, jeg tror på at jeg kan mødes med andre mennesker i folkekirken der har det ligesom jeg selv, ikk at vi tror på at der stadigvæk findes en gud i kød og blod, i så fald er han jo et spøgelse.. jeg tror på at der har været noget/nogen engang..
og jeg synes at præster skal have lov til at tro, og forkynde guds ord og os der sidder i kirken vi kan så tolke det som vi vil, bruge det i vores hverdag eller lade værre.. min nevø har læst biblen og han fik nogen gode som han sagde: krimier og røverhistorier ud af den og nå han er i kirke sammen med mig så kan han sidde med et lille smil på læben og huske hele historien.. det gælder enmlig om at se og høre den tro man har, leve med den.. og ingen skal bestemme om det er rigtigt eller forkert det var så min mening
og nej jeg fravælger kirken de dage at præsten ikk lige er den der kan forkynde guds ord på en ordentlig måde feks. som biskoppen over Helsingør stift, nå dette mærkelige kvindemenneske kan finde på at bortvise børn der er til barnedåb, det er for dårligt.. når jeg er på besøg hos mine forældre og ser hun er på, så vil jeg tillade mig at tale med gud hjemmefra.... faktisk så burde hun jo støtte den gode hr. steffesen i at vi skal nedlægge folkekirken.. se det var en helt anden sag.. fordi så kan vi have hver vores kirke dem der vil have stilhed i kirken( det vil sige helst tomme kirker) og så og der følger guds ord: som lad de små børn komme til mig...
tilføjet af

Hmmm

Ja, man kan for min skyld tro, hvad man vil. Men det undrer mig, at en ikke troende har interesse i at forkynde Guds budskab og opfordre andre til at tro på Gud.
tilføjet af

Præsten er troende.

Kan man have en præst der ikke tror på gud , nej. Hvorfor har han så taget sådan en dyr uddannelse ?? Det forstår man jo ikke.
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.