3tilføjet af

Kan man genfinde gnisten?

Kære Carl-Mar,
Jeg har været gift i 15 år og har sammen med min mand, to dejlige unger. Udefra set mangler vi ingenting, altså undtagen gnisten og glæden ved hinanden og det liv, vi lever.
Dagligdagen er blevet en trummerum, hvor der altid er noget, der skal nåes og hvor kommunikationen er svundet ind til "køber du mælk ind?", og "hvem henter børnene?". Træthed og underskud præger vores forhold. Og ind imellem har jeg lidt svært ved at se, hvad det var jeg faldt for.
Sidste år skete der så det meget "ulykkelige" at jeg forelskede mig inderligt i en anden mand. Dette forhold kørte i 1/2 år før jeg sagde stop. Jeg kunne ikke leve med at være utro og måtte finde ud af, hvorfor det var kommet så vidt og hvad jeg burde gøre.
Og her står jeg så, et halvt år efter, og er i et ægteskab, hvor gnisten er væk. Jeg er her mest på grund af børnene, men også på grund af en tro på at kærligheden da må kunne genfindes. Jeg var vild med min mand da vi mødtes - er det ikke muligt at genfinde denne gnist? Hvordan gør jeg?
Mange kærlige hilsner
I Tvivl
tilføjet af

kunne godt sige

noget, det er ikke unormalt at ægtepar efter flere års ægteskab, mister gnisten for hinanden, ikke dermed sagt at man ikke elsker den anden, men det er bare daglidagen som bliver for ens og kedelig.
Var engang til en familierådgiver med næsten samme problem og det hun sagde til mig er nok noget alle skal gøre, hun sagde jeg har været gift i 22 år og vi har 3 børn sammen, men for at det hele ikke skal blive en sur pligt i hjemmet, sender vi vores børn i pasning hos familie 1 gang om mdr: så tager min mand og jeg i byen og danser spiser god mad drikker nogle øl og sjusser og bagefter tager vi hjem og ja undskyld ordet boller hele natten og ter os som unge igen, det var deres måde at bibeholde gnisten i deres ægteskab.
Håber at du kan bruge dette
tilføjet af

Gnisten tilbage igen

Jeg skriver sådan her!! Fordi jeg håber så også, at der er andre end dig, der kan bruge mine råd.
Jeg var sammen med en mand i 25 år og jeg prøvede, på at få parforholdet, til at fungere når vi havde kriser.
Men det virkede slet ikke noget af det.
Han var desværre dyssocial personlighedsforstyrret (psykopat)
Målet er at parret forbedrer deres evne til fælles konflikt og problemløsning det vil bl.a. sige at blive i stand til at arbejde sammen om de svære ting, der er opstået, at få begge parter til at føle sig godt tilpas, at lære parterne at forstå og respektere hvor forskelligt, hver af parterne opfatter verden og hinandens signaler.

Give hinanden plads til at drømme om, hvad parret sammen kunne udvikle og opleve i stedet for det, der har været udgangspunktet for at gå i par terapi, at parret genopdager sig selv og hinanden og genoplever de værdier og stemninger, der engang skabte følelsen af, at netop partneren var det vigtigste menneske i verden.

Komme ind til kernen af det, som virkeligt har værdi og binder sammen, at lade parforholdet blive den vigtigste institution i ens tilværelse, med vitalitet, ømhed og venskab, lære nye og bedre måder at kommunikere på.

Få øje på de pejlemærker, som er vigtige i en hverdag og en tilværelse, så man kan fokusere på det, man vil og fokusere mindre på det, man ikke vil, at se krisen som en mulighed for at genopdage sig selv/hinanden og lære, hvad det er for en forskel, der gør en forskel. Og huske nu, at det er hverdage, der er flest af.

Hvis et parforhold skal fungere, må begge parter være indstillet på at spille efter de samme regler. Ligesom når vi spiller ludo eller et andet brætspil. Spiller vi efter hver vores designede regler, kommer vi desværre til at bruge kræfterne på at slå den anden "hjem", så man selv kan vinde, og det skaber dønninger, der påvirker alle planer i en hverdag.
Forsat held og lykke i livet ønskes du af Dorthe.
tilføjet af

kan man genvinde gnisten

hvis i skal genvinde gnisten skal i begynde
at gå i parterapi hvor i bliver tvunget til at
føre lange dybe samtaler.Det er oftes manden
der holder op med at tale med kvinden og lukker
hende ude og det dræber kvindens lyst til manden
Hvis i læser min Bog Mænd , sammen, dvs i læser
højt for hinanden på skift, så kan det måske
hjælpe. Det fleste forhold blive slidt op inden
der er gået 7 år
hilsen
www.carl-mar.dk
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.