10tilføjet af

Kalkrende i toilettet ?

Jeg skal flytte her om et par uger og er igang med at gøre lejligheden ren.
Mit toilet er sådan set ret pænt og kalkfrit, men der er jo lige den der rende, fra der hvor vandet ligger. Hvordan får jeg den væk?
tilføjet af

Eddikesyre

Fjern vandet, gennemblød noget toiletpapir med eddikesyre, læg det over kalken og lad det ligge en times tid eller to, skrub og kalken er væk.
tilføjet af

Sådan

Fjern vand fra skålen til overfladen lige over det punkt hvor knækket i vandlåsen starter, ellers bliver det en stinker.
Gennemvæd nogle lag toiletpapir med eddikesyre og anbring det på kalken og lad sidde nogle timer, det ville være en fordel hvis Du gør det inden afgang til arbejdet.
Gentag behandlingen til kalken er væk.
tilføjet af

brug dog

Coca Cola, det er det bedst til, Coca Cola æder kalk, se børns tænder der drikker Coca Cola kun små stumper tilbage i toilettet 1 L Coca Cola natten over og det er rent !
tilføjet af

Saltsyre....

Det bedste du kan gøre er at hælde en sjat saltsyre ned i toilettet og derefter røre lidt rundt med børsten.. lad det sidde i et kvarters ti og børst efter.. Kalken vil bruse kraftig op og vil være lige til at børste væk... Hvis der også er gule striber efter lidt løbende vand og rust kan du anvende en smule oxalsyre. Det er et pulver som du lige drysser ud over striben efter at have gjort området vådt.. lad det sidde i et kvarter og der "æder" den rustne stribe eller den humus som der er i vandet og som laver denne gule stribe..
begge dele kan fåes hos materialisten eller en malershop...
Bland ikke de to materialer og bland dem ej heller sammen med klorin....🙂🙂
tilføjet af

pimpsten

som fåes hos matas,kan også bruges til hæle...ikke giftig for naturen..
tilføjet af

Svar på kalk

Hej Flyttehelvede...
Du kan bruge en skarb kniv, til at skrabe kalken af med, men husk at det giver mærker bagefter......der skal du bruge en svamp til at fjerne de sorte mærker med...
Du kan også tage noget kalkfjerner, sammen med toiletpapir, som du klæber op mod kanterne, og gør toiletpapiret fugtig med kakfjerner...
Husk Handsker
Go arbejdslyst....
Mvh...Ole.
tilføjet af

Opvasketabs

Smid en eller to opvasketabs i kummen gerne natten over( og gør det til en vane det nye sted du flytter til, en gang om ugen) Du skal ikke bruge Cola det fjerner kun rust, saltsyre kan ødelægge porcelænet, eddikesyre som skrevet men hæld dog en hel flaske i og lad virke natten over, dog skal og må du absolut IKKE blande eddikesyre og opvaskertabs eller andet rengørings produkt sammen da det kan udvikle giftige dampe
tilføjet af

Coca cola hjælper ikke

har prøvet :)
tilføjet af

MANGE tak for jeres svar

Jeg har da noget at gå igang med nu🙂
tilføjet af

Kalkrende

Prøv at hælde noget eddike i om aftenen og lad det stå natten over, måske af flere omgange. Du kan også tage en tandbørste og noget wienerkalk og gå i gang 😉
Held og lykke
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.