5tilføjet af

Kælder væg indsivende vand

Hej Forum
Jeg har et spm. angående vores kælder. Vi har kælder til skrånende terræn og på langsiden ud mod terræn dannes der i øjeblikket små perler af vand, dvs. indsivende vand fra terræn. I og med at det ikke er en fuldt udnyttet kælder og langsiden således ikke flugter med husets langside er dræn umiddelbart ikke en mulighed, korrekt?
Hvad kan jeg ellers gøre, som det er nu tror jeg væggene er belagt med puds og cempexo murmaling (diffusionsåben). Der er anelse af fugtskjolder men ikke noget skimmelsvamp. Umiddelbart virker kælderen forholdsvis tør men lidt lugt gener er der.
Det skal siges at der er vinduer og radiatorer i kælderen.
Vil en affugter kunne hjælpe på problemet eller hvad med vandex? Jeg søger nogle gode råd til hvordan jeg kan nedbringe fugt og de mindre lugtgener. Resten af kælderens ydervægge er ikke plaget af indtrængende vand.
Gode råd søges
tilføjet af

Muligvis flere ting

1. Masser af udluftning.
2. Omfangsdræn.
3. Grundmursisolering.
4. Kan der evt stå en utæt tagbrønd udenfor, hvor du har fugt, eller en anden utæt ledning ?
Ledes overfladevand væk fra bygningen, så der ikke står lommer langs huset ?
Evt kombination af ovennævnte.
Glem affugtere og Vandex, men find kilden.
tilføjet af

Godt svar

😉
tilføjet af

Tak før svaret, men

Tak for svaret, betyder det at det er muligt at lave omfAngsdræn når kælderen kun er halvt udnyttrt?
Kom lige til at se i tilstandsrapporten at der står "tagnedløbsrør er ikke ført til tagbrønd" netop på den side hvor fugten er værst, har dette nogen betydning eller er det underordnet i forhold til det hælende terræn og dermed høje vandtryk på muren?
En sidste ting, kiggede lige på soklen på vest siden (fugten er værst på syd siden), her er det tydeligt at den del af soklen der ligger i plan eller lige under jordoverfladen nogle stedet er smuldret ret meget. Vi sige ca en 2-3 cm ind. Det virker som om jorden er meget fugtig her. Kan se at den tidligere ejer har lagt grus og en slags fugtspære herunder grænsende op til soklen. Bør jeg gøre noget ved dette, eller er det hvad man kan forvente af et hus fra 50'erne?
tilføjet af

Du kan skyde et dræn ind under huset lige som

når man fører et rør under en vej.
tilføjet af

Det der nedløb

-er klart noget der skal laves.
Jeg syntes du skal få fat i en kompetent murer & entreprenør i dit område.
Har selv et hus fra 1924 med knastør kælder. Da vi kom for 11 år siden, var nedløbene ført direkte ned i jorden, lerdrænene var stoppede og det hele drev af fugt.
Først fik vi lavet ordentlig omfangsdræn med isolering af sokkel udefra, nyt kloak ude og inde. Så udgravning/støbning/gulvvarme af kælder med påforing af ydervægge med 75mm H+H, udluftninger. Kan du slippe afsted med dette, er du garderet, men mindre kan nok også gøre det.
Det smuldrende sokkelpuds, kan evt skyldes, at en klovn har iblandet mørtel i sokkelpuds på en betonsokkel. Det gør men kun, hvis der er tale om en ældre muret sokkel, altså med teglsten. På betonsokler/blokke bruges kun sand/cement.
Pøj-pøj
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.