4tilføjet af

JOBTILBUD !!! ???

”Gråt Guld” er værdiløst ???
Ja, sådan er der sikkert mange der føler det. Lidt oppe i alderen, arbejdsløs, og straks er man værdiløs for samfundet. Det er tilmed så slemt nu, at dem, os, der kan se værdien i det grå guld, tilmed skal gøres kriminelle, idet vi ikke længere må ”lede” efter guld.
Men jeg vil nu gøre det alligevel, og så må ”storebror” komme efter mig lige tosset han vil.
Det er min fulde overbevisning, at vi alle, store som små, unge som gamle, besidder en lang række kvaliteter, der meget ofte går til grunde og spilde, netop fordi der i vores samfund, ikke er plads til vores slags.
Men det er nu ikke kun dem, der er oppe i alderen, der kan føle sig udstødt af samfundet. Vi er mange, alle med hver vores historie, alle med hver vores talenter.
For rigtigt mange af os, har dette meget store menneskelige omkostninger. Nu tænker jeg dog ikke så meget på det økonomiske, men derimod på vores menneskelige selvværd, og den livskvalitet det giver, at føle at der er brug for en. Jeg tænker på de enorme resurser der ligger gemt her, den vilje, den energi, og de inderlige håb, der her bliver forkastet af et helt samfund. Af os.
De fleste vil sikkert nikke genkendende til dette, komme med langt flere, og langt bedre udtalelser og argumenter her. Desværre rykker de fleste på skulderen, og siger, hvad kan vi dog gøre ved det. Sådan er samfundet jo.
Jeg svarer: Samfundet er os, det er hvad vi vil gøre det til.
På en psykiatrisk afdeling, et sted i Danmark, sidder en ung pige, der burde være den oplagte ansatte, for ethvert reklame bureau. Hun tegner og maler som en gudinde. Men hun vil aldrig få et job, endnu mindre en uddannelse, netop fordi, at hendes voldsomme og traumatiske opvækst gør, at hun i perioder af sit liv, ryger så langt ned med nakken, at hun må søge hjælp for i det hele taget at overleve. Dagligt bliver hun bekræftet i, at verden ikke har brug for hende, så hvorfor blive ved.
Et andet sted i Danmark, er en sød og kærlig familie ved at gå i opløsning. Far har mistet sit arbejde, han er for gammel, der er ikke længere brug for ham. Han føler sig såret, fortabt, og værdiløs. Men ikke mindst, føler han sig som en dårlig familiefar. Den totale og opgivende følelse han går med, er ved at splitte familien af. Hvem har dog brug for, en gammel gråhåret mand, der ikke har lavet meget andet i sit liv, end lave god reklame, for de unges måske mindre gode erhvervs påfund.
Bag en computerskærm, i et lille værelse i Danmark, sidder en kraftigt overvægtig ung mand. Han gemmer sig i sit eget lille univers, hvor han er konge, hvor han er tryg, hvor han har styr på alt. Han gemmer sig fra samfundets nedladende opførsel. Det samfund, han så inderligt gerne vil være del af, vil få lov at vise, men som ikke vil se ham, kun hans vægt. Dag ud og dag ind, sidder han der, sammen med sin bedste ven, den eneste der ved hvem han er, der ved hvad han kan. Hans computer.
Tænk hvis der var nogen i dette samfund, der kendte disse mennesker, der kunne se deres potentiale, som havde tankerne og ideerne, men som måske blot manglede nogen, der vidste hvordan man kunne føre dem ud i livet.
Jeg er en ung mand i 30 års alderen, der sprudler af tanker, ideer, viljen til at lære, til at skabe, til at forandre. Ligesom alle andre, har jeg drømme om millioner, om gods og guld. Men fremfor alt, så drømmer jeg om den dag, hvor samfundet indser, at det har brug for mig, har brug for os.
Dog har jeg indset, at drømme der blot gemmes væk i en skrivebordsskuffe, næppe nogensinde, vil blive til meget andet end blot de drømme de er.
DERFOR !!!
Har du tid, har du et lyst, har du viljen, så vil jeg gerne dele mine drømme med dig. Hvem ved, sammen kan vi måske opfylde de drømme vi har.
Skriv til mig, fortæl lidt om dig selv, hvad du er god til, samt hvilke drømme, tanker og forhåbninger du har. Så vil jeg svare dig, fortælle dig mere, om hvilke tanker, ideer, og drømme jeg har, og som jeg fuldt ud tror på, at vi nok i fællesskab kunne gøre til mere, end blot skrivebordsdrømme.
Med de venligste hilsner,
Lars Harsfort
harsfort@stofanet.dk
tilføjet af

Alt det negative , nu det positive.

Hej med dig.www.jobindex.dk ( prøv det). Jeg får oplysninger fra Arbejdsmarkeds rådet i sønderjylland , og kan så følge med i det hele . www.arbejdsmarkeds.info Jeg er medlem af en forening der arbejder for fleks og skåne jobberne. Jeg er medlem af LA.( Landsorganisationen af arbejdsledige ) www.ladk.dk .Det med at være arbejdsløs er lavet helt om , det kan du selv læse om på ( www.arbejdsmarkeds.info ). Erhvervs konsulenterne ved kommunen , kan også gøre meget for at få folk i arbejde. *Det grå guld* det er også lavet helt om , så man gerne vil have dem. Jeg var inde på SOL siden i går. Job i dag i det offentlige 1327 stillinger , Eniro job søg 8288 ledige stillinger. Fagforeningerne kan også hjælpe , AF. har et samarbejde med private firmaer ang. job anvisning. Der er altså mange muligheder for at få et arbejde. V.h. Aabenraamand . mojn286@hotmail.com
tilføjet af

stop drømmeriet

og drop janteloven, hvad mere kan jeg sige end at kom væk fra skrivebordsskuffen og gør noget ved din drøm, hvorfor føler de fleste at de kun kan leve hvis de både har livrem og seler på, tænk hvis det nu gik godt.
Tag skridtet og gør noget ved det istedet for kun at drømme, det kan jo både gå godt eller skidt, men hvorfor ikke leve og afprøve de drømme man har, vi lever jo kun en gang.
tilføjet af

Realismen ??

Var det så let, så var der sikkert også langt flere der gjorde det. Men vi er nu en gang meget bundet op af, de forpligtelser vi har her i samfundet som mennesker.
Selv har jeg hjem, skulle gerne leve fra dag til dag, ligesom jeg har en datter på to år, der også gerne skulle sørges for.
Et er at drømme og håbe, og have viljen. Noget andet er, om de faktiske muligheder også er til stede.
Drømme og vilje giver ikke tag over hovedet, mad på bordet, og tøj på kroppen. Man er nød til at se virkeligheden som den er, samt forholde sig til den. Noget jeg også gjorde i mit oplæg.
Knus,
Lars
tilføjet af

Hej Lars

Jeg ved det er svært at gøre noget ved sine drømme, men det kan lades sig gøre, tog selv springet for 4 år siden og blev selvstændig, samtidigt med at jeg er alene mor til en dreng på nu 8 år, gu er det til tider hårdt, men tanken om at man ikke som gammel sidder og tænker tilbage på hvorfor gjorde jeg det ikke er værd at tænke over.
Og selvfølig skal man da være realistisk og ikke starte på noget som man på forhånd ikke kan se vil udvikle sig på sigt, men har man ideen, så undersøg alt det du kan og få kontakt til ligesindet og få nogle dialoger og samtaler igang..
Muligheden er også at man starter i det små og har et deltidsjob sideløbende indtil at man kan se om det kan betale sig at være selvstændig på fuld tid.
Nu ved jeg jo ikke noget om dine ideer og hvad du har tænkt dig, men man vinder intet ved ikke at prøve.
Knus
Chris
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.