2tilføjet af

Jeg elsker fiskefrikadeller

Men efterhånden er fiskefarsen blevet så dyr at det er ren hurramad og kun noget der bliver købt først på måneden, men så faldt jeg over en fantastisk og rørende billig løsning.
TUN FRIKADELLER
2 dåser tun i vand eller olie (ca. 185 g)
1 æg
1 groftrevet zittauerløg (ca. 1/2 dl)
1 lille finthakket fed hvidløg
1 dl frisk, hk kruspersille
1/2 tsk groft salt
friskkværnet peber
3 spsk rasp
1 dl væde
smør eller olie eller margarine til stegning.
Hæld vand/olien fra tunen. Kom den i en skål og del den fint. Rør æg, løg, hvidløg, persille, salt og peber i. Tilsæt væde og rasp. Rør farsen godt sammen og stil den tildækket i køleskabet i ca. 1/2 time. Lad fedtstoffet blive gyldent i en pande. Steg 8 store eller 12 mindre frikadeller ved jævn varme i 12 min. - vend dem af og til.

Frikadellerne kan også placeres i på bagepapir i ovnen og steges ved 200 grader i 25 min. Vend dem når halvdelen af tiden er gået.
De smager fantastisk som middagsret med nye kartofler reven gulerodssalat og remolade eller på rugbrød.
tilføjet af

Den er noteret....

Det ser lækkert ud!
Nu forstår jeg bare ikke at du kan finde på at købe færdig fiskefars, men det hænger vel sammen med at du ikke ved hvor ringe den fisk er, som bliver brugt til det...
Jeg kan foreslå at du enten køber frisk fisk, eller frossen (ikke paneret!) opg selv laver din fars af dem.
Der er næsten ingen grænser for hvilke fisk du kan anvende, og jeg kan varmt anbefale at du til hvid (torskearter) fisk hakker en lille smule røget bacon med...Det passer fuldstændig som Hans' i Grethes 😉
Det er selvfølgelig noget dyrere end det hakkede skidtfisk du kan købe under navnet fiskefars; men nu koster kvalitet jo sommetider lidt, og jeg kan garantere at det er pengene værd!
tilføjet af

Du er pragtfuld, "smalkost"

Det er en opskrift jeg vil prøve omgående.
Desværre ikke i dag, for jeg har lige handlet og "gider" ikke rende byerinder igen. 😉

Et par ting undrer mig dog.
Du skal ikke købe "DYRE" varer "først på måneden", det er altødelæggende for små indkomster.

Tun-dåser skal absolut IKKE købes i vand, men i OLIE, ofte er det nemlig solsikkeolie som ikke er nær så fedende som fiskeolie og olien skal absolut IKKE hældes fra, men bruges sammen med, så hellere bruge en enkelt dåse tun MED olie og fx tilsætte en smule hvedemel så farsen ikke bliver for tynd (brug ikke mere rasp), du kan "garenteret" ikke smage forskel på dine 2 dåser uden olie og en enkelt dåse med olien brugt i farsen og så sparer du endda en dåse tun. Endnu billigere. 😉

Hvis det er meget vigtig at undgå olien og andet fedtstof på grund af overvægt, så drik et eller to store glas rent postevand direkte fra vandhanen "en halv- til en time" før du spiser, det fylder i maven uden at fede noget som helst, og du vil hurtigere blive mæt! SMART!! 😉

Selv tager jeg ikke på, men jeg føler med dem der ikke har et hurtigt omsættende stofskifte, hedder det vist. [l] [f] [s]
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.