5tilføjet af

innohep, hvorfor S.C.?

Jeg har givet en del Innohep som subcuttan injektion til mine patienter, men er i tvivl om hvorfor det gives S.C.? Hvorfor ikke direkte ind i blodbanen, det skal jo virke der..??
tilføjet af

Hør lige her

Du må være sosa og ikke spl, for ingen sygerplejersker ville spørge sådan !
tilføjet af

Hør lige her

Je er sygeplejerske og det er sådan set lige meget hvad jeg er. Og hvorfor skrive sådan et indlæg, der overhovedet ikke svarer på mit spørgsmål? Spurgte en læge på afdelingen og han kunne heller ikke svare på det helt konkret... Sååå.. Hvis du er så pokkers klog så tag dog og svar på spørgsmålet i stedet for at nedgøre sosu-ass., der gør et pokkers godt arbejde
tilføjet af

heparin

Hej Kristine555,
Heparin kan gives subkutant såvel som intravenøst, men ikke peroralt (da det ikke optages), eller intramuskulært (risiko for blødning).
Hvordan man vælger at give heparin afhænger til dels af formålet. Til manifest DVT eller som profylakse gives innohep (eller klexane) s.c. Til lungeembolier og AKS gives klexane i.v. Et stof givet s.c. virker langsommere, men til gengæld i længere tid. Det modsatte gælder i.v.
Desuden gælder reglen at kan man behandle pt'en med et mindre invastivt og smertefuld ingreb så skal man gøre det. Der er ingen grund til at føre heparin ind i karbanen hvis man opnår samme effekt i huden.
Håber det hjalp.
tilføjet af

ser lige dit indlæg...

Når man giver Innohep subcutant, kan det gives af sygepl. Sygepl. giver ikke venøse inj. med mindre der er veneadgang. Det er omstændeligt at kontakte en læge hver gang, der skal gives Innohep.
tilføjet af

Lungeemboli

På et hospital benyttes følgende foranstalninger for at undgå lungeemboli ifølge http://www.sundhedslex.dk/lungeemboli.htm - her er listen, og heparin er en af de behandlinger, der anvendes mod lungeemboli:
For at forebygge lungeemboli:
- Heparin eller Warfarin (Coumadin) behandling.
- Støttestrømper (gradvis kompression).
- Brug af pneumatisk kompression.
- Fysisk aktivitet (at bevæge sig og være fysisk aktiv så hurtigt som muligt efter operation)
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.