6tilføjet af

Ikke nogen der er større end de kan ligge ned ..

USA beder nu EU om akut hjælp af medicin, bårer etc. etc.
Hollænderne er ved at sende et fly proppet med stormflods eksperter til området.
Måske kan det lære USA at ingen er så store at de ikke kan ligge ned ...
tilføjet af

Det må være

en bitter pille at sluge for amerikanerne.
Desværre udstiller det også USA's forholdsvise svaghed for potentielle fjender.
Men jeg synes ikke der er noget i vejen for at hjælpe USA, de har hjulpet os rigtig mange gange før.
tilføjet af

Tja

Selvfølgelig skal de hjælpes ..
Men faldt over noget som var lidt pudsigt .. der er langt fra Hollywoods flagvejrende katastrofe film til det her.
Der var et interview med en Engelsk pige som var havnet i Superdome. Her mødte hun en ligegyldighed og uorganiserert kaos. Det største problem var ikke at få mad og vand. Nææ det var at undgå at blive voldtaget, bestjålet eller truet.
Der er altså et eller andet galt i good old USA.
tilføjet af

skam dig

tiden er måske inde til at nogen kan hovere...
tilføjet af

Hovere

Tja hovere vil jeg nu ikke kalde det for ... mere et håb for at det kan få USA's øjne op for at vi alle kan blive ramt af noget vi ikke selv kan klare ...
tilføjet af

Ja, selvfølgelig...

...skal de hjælpes. Intet samfund er gearet til at modsvare naturens kræfter, når de for alvor slippes løs. Ingen kan gardere sig mod de mest katastrofale følger - for naturen lader sig ikke dirigere.
Det er derfor både ansvarligt og et politisk sundhedstegn, at USA dropper sit "vi alene vide - og kan bedst selv"-dogme og beder verdenssamfundet om hjælp. Basale nødvendigheder som rent vand og medicin er fortsat en mangelvare. Samtidig flyder tusinder af lig rundt i New Orleans gader - og i kølvandet på dem dødelige epidemier. Der forestår et ufatteligt stort genopretningsarbejde.
Selvfølgelig er det værd at notere, at amerikansk selvtilstrækkelighed ikke rakte til en hjemlig løsning i denne katastrofe-situation. Og atter er det den fattigste del af befolkningen - og det er er de racisme-hærgede sydstater stadig den sorte del af befolkningen - der her er mest truet. Det har været en skamplet på USAs historie gennem århundreder. Og vises nu ved naturens skånselsløse hensynsløshed som et stadig eksisterende faktum i 2005.
Der har været en tendens til at lade race-problemerne i USA gå i glemmebogen. Specielt efter at vi selv i Danmark har ladet racismens fæle fjæs få stadig friere spillerum de sidste 10-15 år. Gid vi selv kunne lære af denne lektie.
USA bruger ufatteligt store midler på at opdrage verden, uanset hvad verdenssamfundet mener. Selv himmelrummet vil USA satse alt på at kontrollere.
Det ville tjene præsident Bush og det amerikanske samfund til ære, hvis de ligeså ihærdigt brugte kræfter på at udligne de skel, det amerikanske "drømme"-samfund bygger på. Den amerikanske drøm lever kun på bekostning af store menneskelige ofre. Det er de barske realiteter.
Før orkan-katastrofen ramte New Orleans levede 40 pct. af byens børn - børnene i de sorte familier under vilkår, som ifølge FN er under sultegrænsen. De samme børn, samt deres forældre og bedsteforældre, var forhindret i at flygte, da katastrofens ankomst blev varslet. De havde ganske enkelt ikke råd til flugt. Derfor er det hovedsageligt deres lig, som i disse dage stadig svømmer rundt i New Orleans gader. Det er en skamplet, som det vil tage mange år for USAs præsident at vaske af. Spørgsmålet er, om han og magteliten i USA overhovedet har viljen.
tilføjet af

Alt udover økonomisk.....

....støtte, synes jeg at vi skal/bør yde. De kan ikke klare sig uden støtte udefra. Men at lave penge indsamlinger ville jeg finde direkte latterligt.
Jeg er helt på linje med de der mener at kan man bruge mellem 2 og 3 mia dagligt i Irak/Afghanistan og alle de andre steder de roder rundt som verdenspoliti, så skal man ikke bede om økonomiske midler.
"Q"
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.