6tilføjet af

Hvordan tester man det..

Hvordan tester man om der er noget som man ikke kan tåle?
tilføjet af

"Selv-test" ved fødevareallergier

Jeg har selv fødevareallergier, har haft siden jeg var barn, og synes at den bedste måde er at føre "mad-dagbog".
Dvs. nedskriv ALT man spiser i et stykke tid, og derefter begynde at udelukke nogle af de fødevarer man måtte mistænke.
Efter et par uger kan man så prøve at indtage nogle af disse fødevarer igen, for at se om der er en reaktion. (personligt kunne jeg mærke det allerede under udelukkelses fasen).
På denne måde har jeg personligt fundet alle de ting jeg ikke kan tåle (de fleste af disse ting ikke er inkluderet i en prik-test).
Nogle af os er jo allergiske overfor alle de kunstige ting, der ofte tilsættes maden.
tilføjet af

Lidt tricky

Det er en okay idé at føre maddagbog.. Men så må man jo også tage de nedture med når man får, hvis man så får hvis man spiser noget man ikke kan tåle... Nu har jeg selv en voldsom form, og kan stort set ikke spise noget og hvis jeg indtager noget jeg ikke kan tåle så kan der nemt gå 1-2 uger før jeg er helt frisk igen.. Men udviklingen på netop det punkt har jo gjordt at man sammen med den velkendte priktest bruger blodprøver i laboratorieforsøg, hvilket gør at det er lettere at finde frem til de enkelte ting man reagerer imod...
tilføjet af

Priktest + blodprøve = begrænsninger

Nu har jeg nogle af de "spændende" allergier, som de ikke kan spore i disse 2 tests - blande andet så har jeg en kraftig allergi overfor abrikoskerner (i al dansk marcipan, der ikke står råmarcipan på, og bruges også som smagsfremmer under andet navn i nogle yoghurter.
Det bedste ville klart være vis prøven var grundig nok - men idag ville jeg nok være syg konstant syg - som i min barndom - uden min dagbog.
Jeg pointe er, at dagbogen er et godt suplement til prik- og blodprøve, men at man kan gøre meget selv - når man har fået beskeden "lev med det" flere gange.
tilføjet af

tag en priktest

du går simpelthen til den nærmeste hudlæge, og siger du vil have lavet lavet en prik test. så prikker de e lillesmule af det du gerne vil teste ind i din hud, og hvis du ikke kan tål e deet vil der komme et lille ''myggestik''. du kan se HVOR allergisk du er overfor det alt efter hvor stort det er.
tilføjet af

din krop fortæller det selv når der er noget du ikke kan tåle

generelle prik-tester o.lign. er ikke så vigtige. Din krop fortæller selv når der er noget du ikke kan tåle og det er SÅ individuelt alt efter konstitutionstyper osv.
Specialuddannet i allergier (15-20 år)
www.gisiger.dk mail: melissa@gisiger.dk
tilføjet af

kroppen taler et utydeligt sprog

Jeg har selv bynkeallergi og en meget kraftig krydsallergi, dvs. at jeg reagere meget voldsom med eksem hvis jeg spiser fødevare der krydser med bynke.
Jeg har fllået lavet priktest, hvor jeg selv medbragte emner jeg ønskede at blive testet for.
Kroppen fortæller ganske rigtig at der er noget den ikke kan tåle, men ofte drejer det sig om mange mange forskellige ting - både pollen,fødevare e-nummer/tilsætningsstoffer mv. så det kan ikke lade sig gøre at man lader kroppen selv fortælle hvad den ikke kan tåle, det er meget mere komplekst end som så.
Jeg har selv været hos en alternativ behandler og fået lavet allegitest, hvorefter jeg bl.a. blev rådet til at bade mine hænder i kamillethe.
Jeg fulgte rådet og mine hænder blev helt ødelagt, det var som et syrebad. (jeg er allergisk overfor kamille også, men det viste jeg ikke på daværende tidspunkt)
Jeg har hørt om flere alternative allergiteste som faktiksk kan være livsfarlige.
evelin
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.