4tilføjet af

Hvordan går det i Irak?

Der har været talt meget om den militære udvikling i Irak og om grundlaget for krigen. Men der tales efter min mening alt for lidt om den lovede genopbygning af et frit og demokratisk Irak. Hvordan går det egentlig med demokratiet, menneskerettighederne og friheden i Irak?
Vi ved at over en halv million er dræbt. Vi ved at over tre millioner er flygtninge. Vi ved at politi og sikkerhedsstyrker er infiltreret af gangstere og militsfolk, og at mange er politifolk om dagen og dødspatruljer om natten. Ved ved at domstolene i Irak jævnlig idømmer dødsstraf, ikke blot Saddam Hussein, men også mange andre. Vi har læst om hemmelige fængsler. Vi har læst om fanger, der har været udsat for tortur, inden de blev dræbt og smidt i en grøftekant. Og der er lige kommet en international rapport, der udpeger Irak som det tredje mest korrupte land i hele verden.
Alt dette kan man ikke bebrejde terroristerne. Mange af disse katastrofer skyldes entydigt, de mennesker, som vi har hjulpet til magten i det besatte Irak.
Besættelsesmagterne som Danmark er en del af erklærede højt og flot, at der skulle opbygges et mønstersamfund, som kunne danne model for andre lande i området. Men ærlig talt går det ikke lidt skidt med de planer?
Og er det eneste vi kan lære i Irak ikke, at vi her endnu engang kan konstatere, at militær magt kun er destruktiv og ødelæggende, og at man ikke med vold og magt kan opbygge et frit og demokratisk samfund?
tilføjet af

enig

enig!
tilføjet af

Pengene

til genopbygningen er væk, mange bortforklaringer. Næsten alle amerikanernes irakiske venner er væk, kun krig igen. Bush (eller hans efterfølger) må stikke halen mellem benene. Alle der advarede mod krigen, får skylden for hans eventyr.
tilføjet af

130.000.000.- kr. forsvundet

penge der skulle bruges til den Irakiske Udviklingsfond. Pengene er forsvundet i USA, Iraks befriere. Ragnarok venter, men valget i USA skal helst afholdes inden da.
tilføjet af

ok ok

ok ok
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.