14tilføjet af

Hvis Bush vinder....

Hvis han bliver valgt til posten endnu 4 år er det blot et billede på et USA, der er mere og mere skævt i forhold til resten af verden og også i forhold til sig selv (fattigdom og manglende sygesikring).
Han er en arrogant, selvhøjtidelig glat ål som blander politik og religion sammen - han er ikke bedre end Osama bin-Laden!
Jeg synes han er SÅ ubehagelig en person og jeg kan slet ikke forstå der er nogen der kan finde på at stemme på ham. Det beviser bare at amerikanere er mærkelige!!!
tilføjet af

Overfladisk holdning

Jeg kan ikke tage dit indlæg seriøst, det lyder temmeligt studentikost. Du går efter personen og ikke efter bolden. Du bruger mere energi på at beskrive Bush som person, end at beskrive hans politik i detajler. Nåja, det er vel egentlig meget amerikansk! ;o)
tilføjet af

Jamen nej!

Helt Ærligt.! det kan sq da være ligemeget hvem fanden der vinder det valg. Danmark har ikke en skid med det at gøre alligevel. såvi kan i princippet være komplet ligeglade! kan godt være vi er deres alligerede..! men derfor skal vi sq ikke bestemme hvem der skal være præsident eller ikke skal. forstår ikke hvorfor folk går helt i selvsving over det.!det kanvære så ligegyldigt hvem der vinder.!!!!!
tilføjet af

Indenrigspolitik.

Nu stemmer de fleste amerikanere nok, som alle andre, primært med indenrigspolitiske briller.
Det vi her i landet i dagligdagen hører om US, er jo hvad der foregår andre steder i verden (udenrigspolitisk).
Det er nok mere nuanceret end som så, derfor kan vi nok ikke gennemskue amerikanernes bevæggrunde til fulde. Dertil ved vi måske for lidt om forholdene i US.
tilføjet af

Det ryge USA uden venner

Du har ret. Igår så jeg bagsiden af USA.
Det viser sig nemlig, at for at kunne vælge, skal man selv rekvirere et valgkort - det kommer ikke som i Danmark med posten. Mange fattige, ordblinde og syge magter ikke at rekvirere dette valgkort, og kan derfor ikke afgive stemme. Men netop disse stemmer er jo også uønskede i vinder-USA, så man vil ikke ændre på denne fremgangsmåde.
Og så er der et middelalderligt stemmesystem fra stat til stat, hvor der ofte sås tvivl om stemmen overhovedet registreres rigtigt?
Nuvel, netop dette middelalderlige afstemningssystem lader os jo alvorligt så tvivl om, hvorvidt det kunne være USA, der første gang satte benene på månen. Når de ingen gang kan organisere et moderne afstemningssystem, hvad kan de overhovedet så finde ud af.
tilføjet af

Se på stemmetallene...

På cnn.com netop nu kan du se at Bush indtil videre har fået 55,609,318 stemmer mod Kerry's 51,842,049. Det må jo siges at være et pænt flertal for Bush. Vi kan jo ikke alle være 100% enige men over 55 mill mennesker har trods alt stemt på Bush. Og det ser ud til at Bush får også flertal i både "U.S. HOUSE OF REPRESENTATIVES" og i "U.S. SENATE". Så noget rigtigt må der jo være i den politik Bush og hans parti fører...
tilføjet af

Hvad mener du???

Der er ikke tvivl om, at valgsystemet i US er håbløst.
Men hvad mener du med overskriften
"Det ryge USA uden venner"???
Det har da ingen sammenhæng med deres valgsystem.
tilføjet af

Rigtigt....

I hvert fald rigtigt set med flertaller af US-vælgernes øjne.
tilføjet af

Stavefejl, hermed rettet

Jeg kom til at skrive "ryge", skulle have været "syge". Men ellers står jeg skam inde for overskriften.
Jo, verden ser skam alvorligt på, hvis verdensmagtens valgsystem ikke fungerer ordentligt, for så rammer det jo netop hele klodens befolkning.
Og netop omverdenens bekymring er jo også selveste årsagen til, at der er udsendt valgopservatører.
EU er skam ikke ligeglade med USA, dets president og politik - der om aldrig før sætter en større dagsorden for os alle.
Så det er ikke blot et valg for USA, men for hele verden
tilføjet af

Fair nok.

Det er er fair nok.
Det var skam ikke for at hænge dig ud for stavefejl. Det kan jeg også selv.
Men jeg savnede lidt argumentation, og det fik jeg.
Og jeg er da enig i at et valg i US har betydning ud over grænserne, men valgsystemet alene er ikke nødvendigvis retningsgivende for USA´s politik. Når det er næste 50/50 (kilde CNN) også i afgivne stemmer, kan det skyldes, at der bag mudderkastningen, altså realpolitisk, ikke er helt den store forskel, som vi så gerne vil have.
tilføjet af

Du har da vist

ikke forstået spor at hvad der foregår i verdenen, når du kan skrive sådan noget sludder.
Det har i allerhøjeste grad betydning for os alle - også dig - hvem der bliver præsident i USA. Hvis du ellers læser aviser/ser tv- o.s.v. vi du se at olieprisen allerede er på vej op, fordi prognoserne nu siger at Busch vinder, renten er stigende o.s.v.
Om vi vil eller ej, er troen på i morgen stærkt afhængig af USA og USA ´s forventninger til fremtiden, deres succes med bekæmpelse af terror m.v.
Jeg håbe stadig på Kerry.
tilføjet af

Manden og månen?

Nu er det jo heller ikke os alle, der tror på, at der HAR været en mand på månen, vel?
;)
tilføjet af

Tror desværre ikke..

At den almindelige amerikaner aner så meget om hvad der foregår rundt omkring i verden.
Ikke at de nogensinde på folkeligt plan har beskæftiget sig med meget andet end dem selv, så at de ikke ved, at USA i de sidste 4 år har isoleret sig og er på kant med det meste af kloden, kan vel ikke overraske.
At man derimod er så uvidende om sin omverden at man kan stemme på en mand der kun kan buldre op om kamp mod snart terrorister, snart Saddam Hussein og Castro, men ikke beskæftige sig med økonomi, ledighed, sygdom og velfærd virker, set med mine øjne utroligt!
Desværre kan man sige at amerikanerne har valgt udfra frygt snarere end ud fra logik og realiteter.
Man må håbe for dem, at de ikke kommer til at fortryde det alt for meget de næste 4 år og at vi andre heller ikke kommer til at fortryde deres valg alt for bittert.
Personligt tror jeg, at Bush er i stand til at kaste vores klode ud i en global krig, måske ikke i gængs forstand, men så på et eller andet plan.
I mine øjne er manden en farlig galning, men heldigvis er han uhyre forudsigelig for terroristerne, så på den baggrund kan man jo blot håbe, at han ikke for held med ret meget. Så må andre jo sidenhen tage de drastiske skridt der skal til for at bekæmpe terror. Bush er ikke manden der kan løfte opgaven. Han har ikke den intellekt og den listighed der skal til. Han buldrer frem som en olm tyr, uden at se hvad der foregår omkring ham. Sørgeligt at sådan en mand kan opnå så mange stemmer, men det er jo amerikanernes valg, så de må leve med det.
tilføjet af

Hans politik

Hvorfor skulle jeg kommentere hans politik? Han har da intet godt gjort for hverken USA eller resten af verden. Det eneste den mand har gjort er at skabe splid og uro. Det er også i orden med den krig der absolut skulle startes - det kan jeg måske godt forstå, men jeg forstår ikke hvorfor der ikke er mere styr på ledelsen efter at man har fjernet Saddam - det ender med at gå galt dernede.
Jeg er ked af hvis det fornærmer dig at jeg ikke er tilhænger eller ser ham som en meget ubehagelig og farlig mand
tilføjet af

Amerikanerne er normale personer som dig og mig

Hvorfor Bush er så upopulær i Europa er måske fordi amerikanerne får en anden slags nyheder at se end vi gør.
Europa får i store træk en objektiv version af nyhederne mens Amerikanerne får værdi ladet nyheder, som "propaganda" og misvisende informationer.
Tysk nyhedsudsendelser er ofte anti bush, de viser det ikke direkte men man kan høre det på den måde de taler, og kommentere hvad bush siger.
Hvis amerikanere så de samme nyhedsudsendelser som europæerene så så ville de også mene at bush er et dumt svin, og hvis europæerne så amerikanske nyheder så ville vi mene det samme som dem.
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.