32tilføjet af

Hvad gør vi ?

Jeg skriver fordi jeg er magtesløs fordi min 17 årig datter som er frivillig anbragt i et bofællesskab for unge stå for at blive sat på gaden i morgen kl 14, hvis ikke vi tager imod det tilbud om at hun kan flytte på den eneste institution som Kommunen kan tilbyde. Stedet tilbyder ophold til den følgende målgruppe:
"Målgruppe. ... er et døgntilbud til unge med psykosociale problemer. Målgruppen er unge med en indad reagerende og/eller selvdestruktiv adfærd, psykisk sarte unge med en svag og skøbelig personlighedsstruktur – grænsende op til det psykiatriske arbejdsfelt. Der samarbejdes med eksterne psykologer og psykiatere og visse unge er medicinerede. ...modtager unge anvist af Aurora og er samtidigt forpligtiget til at modtage akutplaceringer ved behov. Anbringelserne længde og formål er derfor forskellige. Nogle unge bor i ... i flere år – nogle unge skal udredes og observeres for fremtidig foranstaltning – nogle unge er i venteposition for anden behandlingsanbringelse."

Min datter har været en ganske fungerende, fornuftig pige igennem hele sin ungdom, passede sin skole osv men altid været en roddehovde og selfølgig følelsesmæssig præget af at have en alkoholiserede far som hun ikke har set da han begyndte at drikke efter skilsmissen.

Min datter flyttede til ....hus fordi hende og jeg havde evig konflikter omkring oprydning herhjemme. I tiden som hun har boede i ...hus har der været diverse uoverensstemmelser delvis de unge ibland, bla en episode hvor en af de unge truede de andre med kniv, politi indblanding. mv. men sagen er den at formålet med at min datter flyttede ind i huset, altså at hun lærte at rydde op, er ikke blevet opfyldt. Dette blev sagsbehandler og jeg enig om i tlf. samtale for 14 dage siden. Min datters samarbejde med de 2 pædagoger i huset var gået i hårdknude og hverken hun eller os andre mente der var mere formål med at hun boede der og derfor ville sagsbehandleren skrive hende op til egen bolig akut. Min datter var vældig glad for og lettede over denne løsning på trods af hun ville komme til at savne samværet med de nye piger som var flyttede ind, for de andre beboer og min datter havde fået et godt fællesskab efter de udelukkende var blevet piger i huset, bortset fra en af de unge som er dreng men sjældent hjemme. Min samarbejde med de 2 pædagoger ophørte for ca. 4 uger siden efter en af pædagogerne reagerede i vrede til min datter ved at sige "fuck dig " til hende. Formålet med at hun boede der var bla for at supplere mine ressourcer så hun og jeg kunne bruge tiden på at være Mor og datter fremfor at skændes over oprydning. Efter denne pædagogs udtryk for afmagt overfor min datter synes jeg ikke længere jeg kan have tillid til denne pædagogs ressourcer overfor min datter.

Vi har sådan set bare ventede på der kom en bolig til hende men idag mens min datter var på arbejde på sin praktik plads ringede pædagogen fra huset til min datter flere gange hvor min datter sagde at hun ikke kunne tale lige der fordi hun var på arbejde. Sidste gang pæd. så ringede op sagde hun til min datter at de havde bestilt flytte vogn til imorgen, Fredag kl 14, hvorefter hun skulle flytte derfra. Min datter brød sammen i en borgers hjem og praktik vejlederen sendte hende hjem. Hende og jeg har snakkede med sagsbehandlern i længere tid uden anden resultat at min datters ting kan blive i huset til efter jul og hvis ikke hun kan komme hjem har de ikke anden tilbud end at hun tager på overnævnte ung.pen. imorgen. Jeg kan simpelthen ikke overskue denne sit. på så kort til og så få dage op til jul. Min yngste datter er gået helt ned til aften, både pga at at se hendes søster og jeg så oprevet men også fordi hun kender til de konflikter hendes søster og jeg havde omkring oprydning da hun boede hjemme og flygter denne situation igen.

Økonomisk kæmper jeg for at tingene hænger sammen som alenemor, så jeg kan ikke betale for at min datter flytter på vandre hjem eller andet indtil kommunen finder et sted jeg som mor kan være tryk ved. Jeg arbejder som vikar og har mistede en dagsløn idag pga denne og igen imorgen da jeg ikke kan risikere at min datter bliver flyttet til dette bofællesskab for psykisk medtaget børn eller på gaden hvis ikke vi tager imod dette. Jeg har bare brug for tid. Jeg er overbevist om at jeg kan finde et værelse til hende på 14 dage og vil kunne betale det med fader bidraget, børneydelse samt det beløb hun selv betaler lige nu for at undgå at hun bliver fejlplaceret fordi det er det eneste sted kommunen kan tilbyde. Hvis min datter skulle bo i den overnævnte ung.pen. ville hun skulle hjemmefra kl 5.46 for at kunne møde på sin praktik plads til tiden, samt blive fjernet fra hendes søster og jeg og venner i området. Jeg har talt med lederen fra stedet og der er ingen tvivl om de friheder min datter har haft som boede uden opsyn 24 timer dgl. vil blive delvis inddraget da reglerne om målgruppen i huset er anderledes en ...hus. Det skal lige siges at min datter desuden har administrede denne frihed fornuftigt, uden sene nætter, fester mv. som nogle unge nu gør, men jeg synes det ville være en tilbagegang at inddrage disse friheder igen som det ville være samme resultat hvis hun skulle flytte tilbage hjem, og så vil intet være blevet løst og formålet med den 1½ årig frivillig anbringelse.

Det kort af det lange er jeg stille mig stærkt undrende overfor at kommunen, som vi havde tillid til i dette forløb, kan sætte min datter , hendes søster og jeg i denne situation 3 dage før jul, og tvinge hende til at flytte på mindre en 24 timer, hvis ikke vi tager imod et tilbud som jeg finder fuldstændig uegnet til hende, men jeg aner ikke hvad jeg skal gøre.
tilføjet af

Undskyld mig

har du sendt din datter på "ungdomspension" fordi hun ikke ville rydde op?? Din datter skal selvfølgelig flytte hjem til dig igen. Nu får jeg sikkert hug, men du burde tage dig gevaldigt sammen. Det burde sgu ikke være muligt at kommunen skal gå ind i en sag fordi den unge ikke kan finde ud af at rydde op.....
tilføjet af

svar

Dette handler ikke om SIMPEL almindelig oprydning. Hvorfor tror du at både jeg og 2 pæd. ansat af kommunen opgiver !? Tænk dig lige lidt om før du skriver sådan noget. Jeg elsker min datter overalt og det er så utroligt svært for mig at skulle afvise at hun lytter hjem. Men der er nu 2 børn involverede, og havde det handlede om simpel oprydning have kommunen nok ikke gået ind i det til at starte med vel ! Ellers tak for dit råd.
tilføjet af

Du beskriver

det som sådan. Din datter er velfungerende, men kan ikke finde ud af at rydde op.....Det er det du skriver, måske skulle du i stedet for være ærlig om hvad det er der er galt med din datter
tilføjet af

ellers tak

Jeg er ÆRLIG men prøv du at bekrive et 17 års lang livs forløb på en sol side. Jo det handler om ROD og oprydning. Men jeg vil nu heller ikke bruge krudt på svar som dine da jeg ikke ønkser nogle konflikter men et brugbart svar og takker for dit, men jeg kan ikke bruge det til noget lige nu. God dag og god jul til dig :-(.
tilføjet af

hvem tror du du er

Enten har du ikke selv børn i denne alder og hvis du har føler jeg med dem. Jeg ville nødig have en mor så anklagende, med sådan mangle på empati og forståelse som du udviser her.
tilføjet af

Det er svært at

komme med brugbare ideer, når sagen præsenteres så kort og kun fra een side.
Der ligger formentlig en masse bagved, der har gjort at du har truffet det valg, du har.
Som situationen er ud fra din beskrivelse, er der kun een mulighed - at din datter kommer hjem til dig.
Men svaret er jo selvfølgelig kun baseret på den beskrivelse, du selv har præsenteret her.
Som vikar er du berettiget til sygedagpenge, hvis du melder dig syg, så du behøver ikke at miste en hel dagsløn. Blot så du ved det til en anden gang.
tilføjet af

Jeg er temmelig rystet

over dit svar, jeg tror at det er dig der er problemet, men din datter, der er bærer af dit problem. Dit svar ovenfor viser, at du er ultimativ og jeg mener, at du skal tage din datter hjem og så skal du træde et skridt tilbage og give hende lugft til, at udvikle sig, dernæst skal du skynde dig til psykolog og finde ud af , at du sagde ja til din datter, da dú fødte hende, at du skal rette op på det omsorgssvigt som du har udøvet gennem mange år og hvordan du kan omgås en pige, der er i puberteten fordi ting og oprydning betyder mere for dig end et lille menneske som du selv har født og som har krav på din kærlighed og omsorg. Det er aldrig for sent at et menneske kan få et godt liv, men du vasker hænderne og kalder din datters problem alle andres skyld, men det er din skyld. Derfor har kommunen ment, at hun skulle bo et andet sted. De har i kommunen set, at du ikke ville ændre dig og blive varm , hjertelig og modtagelig overfor mennesker og især din datter. Der er lavet flere film over dit tema bla , hvor det endte med at datteren som var en stor kunstner men hun gjorde ikke lige, hvad mor sagde. Moren fik ret til sidst, da datteren havde fået det hvide snit, ønsker du det for din datter.
tilføjet af

Det er muligt

at jeg er anklagende, men jeg sender ikke mine børn på "børnehjem" fordi de ikke kan finde ud af at rydde op. Det er ikke noget kommunen skal tage sig af, det er noget vi klarer indenfor hjemmets 4 vægge.
tilføjet af

Det var noget

i den stil jeg ville ønske at jeg havde skrevet......Fik formuleret det anderledes, men er 100% enig med dig.....
tilføjet af

langt ude

De har jo lige formulered dig, åbenlyst at se du vist skriver til dig selv.....kommer gang på gang bag på mig hvad der kan forgå i dette forum. sorgeligt da debatten kunne jo bruges ærligt og konstuktivt.
tilføjet af

jeg er MÅLØS !!!!!!

DU har sendt din datter på børnehjem, fordi hun ikke kan finde ud af at rydde op !!!!????!!
DU er den voksne, HUN er et barn, der bliver svigtet af DET VIGTIGSTE MENNESKE i hende
liv DIG, der sender hende væk fordi - hun roder !!!????!!
Jeg er i chok, mildest talt - ENTEN er der noget du ikke fortæller, ellers skulle kommunen tage og bruge nogle resurcer på at LÆRER dig at være MOR !!!!
JEG var frivillig anbragt af samme årsag, min mor ORKEDE ikke alle de konfrontationer, og evige problemer med mig.
JEG kan huske at jeg følte mig som noget fanden havde skabt, det værste menneske - min egen mor ville jo ikke engang have mig !
Jeg har i årevis lidt af ekstrem dårligt selvværd, og vil gøre det resten af livet.
Og min mor og mig får ALDRIG NOGENSINDE et godt forhold til hinanden, hun svigtede da jeg havde allermest brug for hende - jeg tilgiver hende aldrig.
tilføjet af

noget trist

Nå men til jer alle kan jeg kun sige at situation er den at vi fik ret og pædogogernes rolle i dette bliver nu undersøgt og min datter få lov til at blive som aftalt intil hun skal til sit eget. Jeg ved virkelig ikke om der er noget jeg har skrevet på en anden måde end det er men det korte af det lange er at næsten enhver svar på dette indlæg er skrevet af nogle som åbenbart ikke har forstået noget af det jeg har skrevet, og ellers har jeg forklarede mig meget forkert og jeg tror man skal lede MEGET længe i denne lille danmark for at finde 3 mennesker som elsker hinanden og har den bånd som mine piger og jeg har til hinanden. Min kærlighed til mine børn er ubetingede, og hån hvad i vil så synes de jeg er verdens bedste mor og som enhver mor synes jeg at jeg har verdens bedste børn ;-)....men min teenage datter og jeg har i en periode haft nogle konflikter som vi ikke selv kunne løse. Big deal for hun har boede 3 dører herfra og spist hjemme næsten ofter en de fleste teenager.....men måske skulle alle lige tænke sig om før man bedømmer andre og se sig selv i spejlet....jeg gør og er stolt af mig selv og mine evner som mor, men hvor jeg dog fortryder at jeg lagde noget så personligt og svært ud i offentligheden for andre til at svine mig til.
God Jul
tilføjet af

svar

Jeg er ked af det på dine vejen at du har haft disse oplevelser. Nej min datter har ALDRIG boede på et "bornehjem" men bare endnu en mistolking...hun boede på et ungdomspentionat uden anden pædogogisk tilsyn en en par timer om ugen. Et sted for børn som er selvstændig og fornuftig men som har nogle problematiker som gør de ikke kan bo hjemme.
tilføjet af

børnehjem eller ungdomspensionat

er IKKE det sagen handler om - jeg havde en frivllig anbringelse på en super efterskole, hvor jeg var glad for at være, men jeg havde ikke selv valget om jeg ville afsted! pointen er bare den at DU ikke magter din opgave som mor, fordi hun roder - det skriver du jo selv !
tilføjet af

Næsten alle har problemer

med teenagere. At du skriver "verdens bedste" viser bare , at du nægter kendsgerninger. Der findes ingen verden bedste. Man sender ikke børn ud af huset fordi man har konflikter med dem. Man træder et skridt tilbage og giver dem luft og står fast og venter på, at de får fornuftigere syn på tingen og laver damagecontrol. Du er ikke blevet svinet til, den udtalelse viser igen, at du ikke lever i virkelighedens verden. Jeg håber, at du vågner op for dine børns skyld.
tilføjet af

igen igen

Hun valgte det nu selv søde og dejligt for dig at du fik et godt ophold på efterskole og det har nok også givet dig mere end hvis du blev hos din mor hvis hun ikke magtede dig. Jeg mener det er en forældres pligt at magte sine børn og netop derfor jeg ikke lod stå til med min datter og interesseret jeg mig ikke for hendes velfærd ville jeg nok være ligeglad om hun blev sendt hen et sted for psykiske syge eller andet. Jeg håber så for din skyld du har din far, bedsteforældre eller anden familie til at støtte dig for det har min piger ikke.
tilføjet af

alias

AG læs dog lige hvad der stå før du udtaler dig ....jeg skrev "mine børn synes jeg er verdens bedste mor" ....men altså helt ærlig jeg synes kommunikationen med dig om du kalder dig mocafe eller professional er gået af sporet og uproductivt...så endnu engang ...have en god jul og tak for dine svar :-)
tilføjet af

tak for dit svar

Tak for info'en. Ja der ligger jo meget bag, men kernen i det hele er vores 3's kærlighed til hinanden og så længe vi har den kan vi også klare denne situation.
God Jul :-)
tilføjet af

svine dig til, tag en tudekiks.

ufatteligt hvad kommunen skal betale for, blot fordi du ikke har opdraget din datter til at rydde op.
de unge er fuldstændig ødelagt af al den omsorg, og forkælelse, som forældrene, og skolen giver dem.
jeg kommer til at tænke på min egen barndom, min bror og jeg havde ikke vores eget værelse, men sov i en køjeseng i soveværelset sammen med vores forældre.
på grund af noget med min fødselsdag, kom jeg ud af skolen som 13 årig, og konfirmeret som 14 årig.
der var kun en lærer og en lærerinde i skolen, og de foreslog mine forældre, at jeg skulle læse videre, men den eneste skole, udover 7 klasse lå ca. 20 km fra mit hjem, og der var noget med, at forældrene selv skulle betale for transporten, og det kunne eller ville de ikke.
jeg kom så i bagerlærling som 14 årig, men da jeg skulle skrive under på kontrakten, som 15 årig, havde jeg heldigvis fået mel eksem.
jeg delte et koldt værelse med alle sukker og melsækkene, og skulle stå op kl. 3 om natten, og tænde de kulfyrene ovne.
jeg kom op at skændtes med bagerfruen, fordi jeg skulle have 11 kr i ugeløn, og 5 kr. for at fodre grisene, holde haven, bære 100 kg. sække op på loftet, og køre med på landtur, men jeg fik aldrig de 5 kr.
jeg havde været ude at svømme i fjorden som 13 årig, og da jeg dykkede op af vandet, var der en fyr der kastede en flaske i hovedet på mig, så jeg mistede alle mine tænder.
min far sagde til tandlægen, at han bare skulle rykke stumperne ud, og først som 19 årig havde jeg råd til et gebis.
jeg skulle møde på Ry's kasserne i Fredericia, men jeg havde bihulebetændelse, så sygeren ville have mig til en specialist.
damen spurgte mig venligt, om det var mine egne tænder, hvilket jeg naturligvis bekræftede, da jeg lige havde fået dem, og jeg havde tilfældigvis kviteringen i lommen.
hun blev meget mopset, da hun på billederne kunne se at det var et gebis.
som 15 årig cyklede jeg ca. 40 km til Århus, for at få en søfartsbog, og jeg fik også en hyre med det samme, på Danmarks sidste dampskib, s/s Cimbria.
jeg var træt efter den lange cykeltur, så jeg lagde mig til at sove på noget tømmer på havnen, men da jeg vågnede, kunne jeg ikke finde mine briller, og jeg var for genert til at spørge havnearbejderne om hjælp.
skibet skulle hugges op lidt senere, så på vej hjem fra Polen, på den sidste rejse, smed vi alt overbord, så der var lidt til de søfolk der aldrig kom hjem.
jeg kom med et helt nyt skib, fra samme rederi, og vi sejlede fast på Sydamerika, efter kaffebønner, og oksekød fra Argentina.
desværre blev jeg agterudsejlet i Santos, så jeg kom hjem med et andet af rederiets skibe, som konsulatpassager, den værste nedværdigelse man kan opleve, for alle ombord hader den slags søfolk, og man må absolut intet lave, eller spise sammen med besætningen.
rederiet blev senere dømt for at agterudsejle mig, da min orlov var noteret i log bogen.
da vi kom til København, blev jeg modtaget af politiet, fordi mine papirer var ombord på det andet skib.
politiet kørte mig på session i Nyrupsgade, men var ellers flinke og rare, og sørgede for at jeg fik en billet hjem.
jeg vidste, at jeg ikke kunne hjem uden penge, mine forældre ville ikke have mig til at bo og spise gratis, så jeg måtte være cykelbud, indtil jeg skulle ind som rekrut.
tilføjet af

Min tid har du spildt

så klar dine ting selv
tilføjet af

jamen hvis du mener

Citat: Jeg mener det er en forældres pligt at magte sine børn, hvorfor magter du så ikke at have dit barn boende, blot fordi hun roder.
Det er jo det du selv har beskrevet er problemet, for du fortæller samtidig at hun er velfungerende.
Nej, jeg står desværre i samme situation som din datter, min far døde da jeg var barn, og jeg har ingen familie.

Din datter er muligvis for ung og umoden til at se du svigter lige nu, hvor hun kun er 17 år - men det kommer når hun bliver ældre.
For mig eget vedkommende væltede det op i mig da jeg selv blev mor!
tilføjet af

for første gang ser det ud til

at vi er enige.
Hvis ens barn ikke rytter op efter sig må man bide i det sure æble og rydde op efter hende indtil hun selv kan se at det er rart at have det rent og hyggeligt.
Det er på den måde man viser sin kærlighed, ikke ved at lade staten tage sig af problemet, med tiden vil hun finde ud af at der er bedre hjemme hos mor, og at hun der er elsket indtil hun får lyst til at betale kærlighed med kærlighed, en dag
tilføjet af

Behøver ikke

noget alias. Hvis du bare var lidt kendt her på debatten, så ville du vide at jeg aldrig er bage for at skrive med mit nick, og ikke kunne drømme om at skrive under andet navn. Dit problem består i at du ikke kan acceptere at der er flere der er uenige med dig.....
tilføjet af

Skriger af grin

Er det derfor, du har lært at rydde op?
tilføjet af

Oh hold kæft

og kom ind i kampen kvinde.
Hvad er det for en holdning du stiller med.
Ansøg mødrehjælpen om at få hende skudt.
tilføjet af

Jamen

det er du ikke....du er en mor,der ikke har løsningsforslag,og det er ikke så godt,for du har selv opdraget barnet.....
tilføjet af

Der kom den frem

Det er altså DIG der er problemet.
tilføjet af

For det første

dette er en debat side.. havde du regnet med at alle ville sige ja, nej og amen og give dig ret i alt?? Så må du undskylde men så har jeg misforstået noget her...
For det andet! Har du noget sinde tænkt på at dem du kalder pædagoger også er mennesker??
Som sosu hjælper - vil jeg hermed fortælle dig at det bestemt ikke altid er let at stå på den anden side profesionel eller ej.
Fra nogle pårørende hører man ikke andet end jeg vil have, jeg vil have og jeg vil have... og hvis i ikke gør som jeg befaler, så falder der brænde ned...
Hvad har DIN datter sagt for at godt og grundig pisse sin pædagog af, det melder historien selfølig ikke noget om... og jeg tror ikke på at hun har været blid som et lam eller en lille engel.
Hvis du mener at hele kommunen som kæmper din datters sag ikke gør sit job ordentlig så må du jo lade hende flytte hjem, det kan være du kan gøre jobet bedre og så er der heller ikke nogen at skyde skylden på..
Lade hende flytte hjemmefra, oh ja hun vil virkelig føle sig elsket... håber du forstår ironi... at side på sit eget lille værelse og føle sig helt alene og skal klare sig selv især efter at være omgivet af mennesker 24 timer i døgnet avs hvor et kultur chok, godt det ikke er mig.
Kan så let forstille mig byturerne tager fart og hun ikke kommer op og passr sit job eller skole.
Og at hun hvis hun får lov til at flytte på det nye hjem... skal tidelig op, så siger jeg bare velkommen til den virkelig verden.
Man dig op som mor og gør noget godt for en gang skyld i dit liv...
tilføjet af

jeg er sikker paa

at du er en god og velmenende mor.Jeg undrer mig lidt hvorfor du ikke tager ansvaret for din egen datter? Hun er kun sytten aar.Tag hende hjem og snak med hende og forseat med at veare en god mor.Du skal lige som ogsaa passe paa ,at du ikke uforset faar "stemplet" din datter,ved at hun er under kommunens "naade".Jeg er sikker paa,at du finder ud af det sammen med din datter.Held og lykke.
tilføjet af

pyha

Jeg håber for de ældre at du magter it arbejde bedre end denne pæd. hvis afmagt hun ikke kunne styrer, for den situation er lige præsis en du kommer til at stå i tit i dit job. Når ikke man kan handle prof. i sit job når man har med mennesker at gør, så bør man skifte arbejde. Gad vide hvordan du ville reagere overfor en dement når du kan skrive:
""- Har du noget sinde tænkt på at dem du kalder pædagoger også er mennesker??
- Hvad har DIN datter sagt for at godt og grundig pisse sin pædagog af, det melder historien selfølig ikke noget om... og jeg tror ikke på at hun har været blid som et lam eller en lille engel. ""
Jeg er ihvertfald glad for det ikke er DIG som skal passe mig nå jeg bliver svag og syg en dag.
tilføjet af

Jeg føler med dig

Hvor er det sørgeligt at du er blevet svinet sådan til herinde. Tror ikke folk der ikke har oplevet noget lignene kan sætte sig ind i de følelser man har. Det skulle nok have været på en mere faglig side.....
Jeg håber alt går godt for jer alle 3 fremover....
tilføjet af

Hallo

Du lyder som en meget bitter sosuhjælper. Jeg er sosuassistent og vil anbefale dig at lære at kommunikere mere konstruktivt, og bruge mere empati i dit arbejde med de pårørende,der er på din arbejdsplads.
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.