4tilføjet af

Hjælp til befordring / kilometerpenge.. Helt rundtosset.

Hejsa
Min kæreste har fået sit første rigtige job og vi har vovet os ud i biljunglen.
Vi er ret meget inde i reglerne for befordringsgodtgørelse til og fra arbejde, men reglerne om erhvervsmæssig kørsel i egen bil forvirrer lidt.
Så vidt jeg har forstået så får man ca. 3.5 kr pr kilometer skattefrit udbetalt fra arbejdsgiver op til 20.000 km om året. Det synes jeg lyder som et ret højt beløb, hvis jeg har forstået det ret. Hvis hun bor og arbejder i Østjylland og bare kører 4 gange i måneden til Ringkøbing, så er det jo omkring 4000 kr netto i måneden?!?
Kan det virkelig passe?
Et par uddybende spørgsmål: Hun har ca. 100 km til arbejde som jo giver et pænt ok fradrag. Har kilometerpengene og befordringsfradraget nogen indvirkning på hinanden? Sådan som jeg har forstået det, så får hun begge dele?!?
Hvad gør man hvis hun bor i Århus, normalt møder på kontoret i Silkeborg, men kører direkte hjemmefra bopælen til et møde i Ringkøbing og så hjem igen? Er der der tale om kilomterpenge, befordringsgodtgørelse eller begge dele? Har det noget med "60 dages reglen" at gøre? Jeg har læst om det, men forstod det ikke helt.. De møder hun kører til rundt i jylland er som regel enkeltstående møder på forskellige steder i regionen.. Altså ikke nogen længerevarende midlertidige arbejdspladser, men kun enkeltstående møder.
Hjælp!! Det er jungle nok at vælge bil.. Vi er helt rundt på gulvet.
En venlig sjæl som kan besvare alle vores spørgsmål [:*(]
tilføjet af

Et par korrektioner...

Ikke at det er vigtigt, da det kun er eksempler, men hun har SAMMENLAGT 100 kms kørsel til og fra arbejde, og mht. kilometerpengene er der mindre end jeg lige regnede med fra Silkeborg til Ringkøbing, så det ville kun være 86 km x 2 x 4 gange pr md x 3.59 = ca. 2500 kr i måneden i stedet for 4000 kr.
tilføjet af

Du skal skelne

- når hun kører hjemmefra og på arbejde, er det kørselsfradraget, der er gældende. Når hun kører i løbet af dagen eksempelvis til møder og lign. skal hun have kørselsgodtgørelse af arbejdsgiver. Til det brug indleverer hun et kørselsregnskab med angivelse af afstand, formål og tidspunkt.
tilføjet af

Tak, men..

Det er jeg fuldstændig med på.. Mine spørgsmål er:
- Er taksten virkelig 3.59 skattefrit udbetalt pr. erhvervsmæssig kørt kilometer (op til 20.000 km)?
- Hvad gør hun hvis hun kører direkte fra hjemmet om morgenen til et møde langt væk, UDEN at køre forbi arbejdspladsen først?
tilføjet af

Svar

Ja, det er taksten. Et pænt beløb, men der er jo også udgifter i form af benzin mv. samt slid på bilen, så ren indtægt er det jo ikke :-)
Hvis der køres direkte fra privatadressen og ud til en kunde, er det erhvervsmæssig kørsel - dvs. satsen på 3,59 pr. km fra arb. giver. Til gengæld er der så ingen kørselsfradrag for kørsel mellem hjem og arbejde.
Hvis der køres fra privatadressen direkte til kunden skal man være opmærksom på den såkaldte 60-dages regel.
Kørsel mellem sædvanlig bopæl og arbejdsplads i indtil 60 arbejdsdage indenfor de forudgående 12 måneder er erhvervsmæssig. Derefter er kørslen privat - dvs alm. kørselsfradrag.
Sædvanlig bopæl er som udgangspunkt folkeregisteradressen. En arbejdsplads kan i denne sammenhæng fx være en byggeplads. De 60 arbejdsdage kan ligge samlet, eller spredt over en længere periode. Weekender, ferie, sygedage mv. tælles ikke med. De afbryder heller ikke perioden. Overstiger antallet af arbejdsdage 60 dage, anses den for fast. Transporten er så privat.
Husk at føre omhyggeligt kørselsregnskab efter SKATs regler. Hvis det ikke opfylder reglerne og arb.giver fx. ikke fører dokumenteret kontrol, er det lønmodtageren det går ud over. Hvis kørselsregnskabet ikke godkendes, bliver lønmodtageren beskattet af den skattefri godtgørelse som almindele løn.
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.