4tilføjet af

Chokoladekage bagt i vandbad

Har set en opskrift på en chokoladekage som skal bages i vandbad ved lav temp. (160 grader). Er der nogen der ved, hvad ideen bag denne form for bagning er? Giver det fx en blødere og mere fugtig kage, en kompakt kage eller hvordan? Håber nogen har et bud eller
tilføjet af

vandkage

Vand kan ikke blive varmere end 100 grader - herefter fordamper det. Vandbadet gør altså at kagen reelt ikke bliver varmere end 100 grader i løbet af bagningen. Aner ikke hvad det gør ved konsistensen/smagen af kagen?
MB
tilføjet af

Vandbad

At bage kage i vandbad, er en fin måde at bage kager på. når man er sejler eller campist, og ikke lige har en ovn til rådighed.
tilføjet af

Kage i vand:-)

At man bager en kage i vand, gør at kagen bliver mere luftig. Der sker det at vandet køler kagen, luften i ovnen bliver mere fugtig - og er naturligvis varmere end vandet. Luftfugtigheden giver altså en mere luftig og mere "blød" kage. Håber du forstår mit svar?
tilføjet af

kage bagt i vand

det lyder spændende med kage bagt i vand, - har du opskriften?
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.